Η τοπική ειδησεογραφία στο 104o φύλλο (19/7/1996) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 104o φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε την 19η Ιουλίου 1996, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΠΕΝΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ Καλαμπακιώτες, φέρονται ως υποψήφιοι για το Δημαρχιακό θώκο στις επόμενες εκλογές που θα γίνουν τον Οκτώβριο του 1998. Από τους πέντε υποψηφίους, οι τρεις έχουν εκφράσει χωρίς περιστροφές την επιθυμία της καθόδου τους στις εκλογές ως υποψήφιοι Δήμαρχοι. Πρόκειται για τους κ.κ. Γρηγόρη Γίδα, (τέως Δήμαρχο Καλαμπάκας), Γιώργο Παταβάλη (Οδοντίατρο) και τον σημερινό Δήμαρχο κ. Ηλία Καχριμανίδη. Οι «ψίθυροι» φέρουν επίσης ως υποψηφίους και τους κ.κ. Γιάννη Παπανίκο (ιατρό και Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας) και Γιάννη Μπουφίδη (Πολιτικό Μηχανικό και τέως Πρόεδρο του Α.Σ. Μετέωρα).

Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ πρόωρη έκφραση της επιθυμίας των ανθρώπων αυτών δεν είναι άσχετη από την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Καλαμπάκας. Κανένα από τα μεγάλα προβλήματα, όπως το σχέδιο πόλεως, η αποχέτευση, το κυκλοφοριακό, ο ΟΣΕ, ο Τουρισμός, η ανεργία κυρίως της νεολαίας και πάρα πολλά άλλα δεν έχουν βρει τη λύση τους. Εν τω μεταξύ, η εσωτερική κατάσταση της πλειοψηφίας του κ. Καχριμανίδη δεν παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα τα οποία πρόσφατα εκδηλώθηκαν και με δημόσιες διενέξεις ανάμεσα στον κ. Καχριμανίδη και συμβούλους του.

ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 1996 στα Κεντρικά Γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα σε ειδική τελετή ο Διευθυντής ΔΕΗ περιοχής Τρικάλων κ. Πίσπας Σωτήριος, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Μιχαλίτση Γεωργίου, παρέλαβε έπαινο και συμβολική χρηματική αμοιβή προς όλο το προσωπικό από το Γενικό Διευθυντή Διανομής για τα αποτελέσματα που πέτυχε η τοπική ΔΕΗ και το Πρακτορείο Καλαμπάκας το 1995 σε σχέση με τους στόχους προγράμματος δράσης και την εύρυθμη λειτουργία μιας καλά συγκροτημένης μονάδας της ΔΕΗ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ Τρικάλων επιλέχτηκε και βραβεύτηκε μαζί με άλλες 5 μονάδες (Ελευσίνας, Σέρρων, Αγρινίου, Αγίου Νικολάου και Λήμνου) μέσα από 60 μονάδες διανομής.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΚΟΜΗ και για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς χαρακτηρίζεται το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, που σε τελική μορφή δόθηκε στις 5 Ιουνίου στη δημοσιότητα. Ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν έγινε κανένας διάλογος με τους αρμόδιους φορείς ή τους φορείς των αμέσως ενδιαφερομένων, ούτε καν με το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, το οποίο πληροφορίες φέρουν να ετοιμάζει δικό του νομοσχέδιο με το ίδιο αντικείμενο.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ περασμένη Παρασκευή η συμφωνία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ Μετέωρα με τον Δήμητρη Ρούσσα, ο οποίος στο εξής θα είναι ο προπονητής της ομάδας των Μετεώρων. Ο Δημήτρης Ρούσσας έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στον Α.Ο Τρίκαλα ενώ τα δύο τελευταία χρόνια συμμετείχε με τον Αχιλλέα Τρικάλων -με ιδιάιτερη επιτυχία- στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας. Στα Μετέωρα εκτός από προπονητής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του και ως ποδοσφαιριστής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ