Η τοπική ειδησεογραφία στο 46o φύλλο (9/6/1995) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

Στο 46o φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε πριν από 23 χρόνια, στις 9 Ιουνίου 1995, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ έχει περάσει η αγωνία των κατοίκων Καλαμπάκας και Καστρακίου, μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενη νομιμοποιήση του Ιερού χώρου των Μετεώρων. Μέχρι στιγμής τα Μοναστήρια με σχετικό δημοσίευμά τους έχουν κάνει γνωστό μόνο τι δεν σημαίνει Ιερότητα του χώρου. Δεν έχουν δηλαδή δηλώσει τι επιδιώκουν με την Ιερότητα του χώρου. Έτσι, οι υποθέσεις και εικασίες του καθένος δίνουν και παίρνουν.

ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ προς το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Τρίτη, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ηλίας Καχριμανίδης αποκάλυψε, ότι στο περασμένο σχέδιο νόμου, το οποίο είχε υποβληθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού το 1993, προς ψήφιση για την νομιμοποίηση του χώρου των Μετεώρων, ως ιερού, η Σύναξη Ιερών Μονών Μετεώρων (Σ.Ι.Μ.Μ.) ανέφερε
ότι θα προβεί σε απαλλοτριώσεις προσκείμενων στο χώρο εκτάσεων και θα προσλάβει ιδιωτική αστυνομία για την περιφρούρηση του χώρου!

ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ συναισθήματα του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Αντώνη Πινιάρα, για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας με το Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΤΑΠ), τα Μοναστήρια και την Ιερότητα του χώρου τους. Ο κ. Πινιάρας μιλά για πρώτη φορά στα ΜΜΕ σε αποκλειστική συνέντευξη προς ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Ξενοδοχείο «ΦΑΜΙΣΗ» στην πόλη μας το Σάββατο 3 Ιουνίου σύσκεψη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβατικών Συλλόγων με θέμα «Αναβάθμιση της Ελληνικής Ορειβασίας», στην οποία μετείχαν τα συμβούλια της Ε.Ο.Ο.Σ., η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας και 50 σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6 Ιουνίου στην Καλαμπάκα η Ν.Ε. Παιδείας και Πολιτισμού σχετικά με την επίμαχη μελέτη του ΚΕΝ.Α.ΚΑ.Π. για τα Μετέωρα – Καστράκι, παρουσία επιτροπής Μοναχών, οι οποίοι εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στην προμελέτη που εκπονήθηκε από τους μελετητές του ΚΕΝ.Α.ΚΑ.Π.

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ του ΤΑΠ Μετεώρων- Καστρακίου τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας που συνεδρίασε την Τρίτη 6 Ιουνίου με αποκλειστικό θέμα την κατάθεση προτάσεων για την εκπονηθείσα μελέτη του ΚΕΝ.Α.ΚΑ.Π.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ τίμησε την Τετάρτη 7 Ιουνίου τον παγκοσμίου φήμης ορειβάτη Ντήτριχτ Χάσε.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 Ιουνίου οι κάτοικοι του οικισμού της Κορομηλιάς δήλωσαν αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις, αν δεν απομακρυνθούν οι κεραίες από την περιοχή ενόψει μάλιστα της έναρξης της θερινής περιόδου.

Σ’ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ που ήταν διαφήμιση για το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και που ήταν
ίσως ο καλύτερος του φετινού πρωταθλήματος, Γαρδίκι και Μετέωρα αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 3-3 την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο της Λεπτοκαρυάς όπου έχει έδρα το Γαρδίκι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ