Η τοπική ειδησεογραφία στο 67ο φύλλο (3/11/1995) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

-

Στο 67ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια, στις 3 Νοεμβρίου 1995, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΒΑΘΕΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΟΥ σε πολλές περιπτώσεις έφτασε και την οργή ήταν τα αισθήματα με τα οποία οι Καλαμπακιώτες γιόρτασαν φέτος την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ. Μια μέρα, όπως η 28η Οκτωβρίου που έπρεπε να σκορπά ρίγη συγκίνησης και πατριωτικού δέους, από μια σειρά γεγονότων κατάντησε να προκαλεί εμπαιγμό και ύβρη για τους πατεράδες και παππούδες μας, που πολεμούσαν στην Αλβανία (…) …Θα μπορούσε κάποιος να ισχυρισθεί ότι η Δημοτική αρχή Καλαμπάκας πρώτη και καλύτερη δεν έδωσε τη δέουσα σημασία στο γιορτασμό του ΟΧΙ φέτος. Και ο ισχυρισμός αυτός παίρνει ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω του γεγονότος ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο υπηρετούν αρκετοί εκπαιδευτικοί. Τα επιχειρήματα για τον ισχυρισμό αυτό είναι τα ακόλουθα: Η Δημοτική αρχή δεν φρόντισε για Φιλαρμονική (όπως έκανε στους άλλους εορτασμούς), δεν φρόντισε να συμμετάσχει στην παρέλαση Άγημα Στρατού, όπως αναληθώς ανέφερε στο Εορταστικό πρόγραμμά της, δεν φρόντισε για την παρουσίαση των διαφόρων τμημάτων της παρέλασης από κάποιον παρουσιαστή ή παρουσιάστρια.(…) …Ελπίζουμε στον επόμενο εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1996 πολλά στραβά και ανάποδα από αυτά που επισήμανε ο κόσμος το περασμένο Σάββατο να διορθωθούν.

Η «ΑΝΑΠΛΑΣΗ» ΤΗΣ παλαιότερης συνοικίας της Καλαμπάκας, του Σοπωτού, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα με στόχο να ορισθεί εκπρόσωπος του Δήμου στην τριμελή επιτροπή που θα επιλέξει το Μελετητικό Γραφείο, το οποίο θα κάνει τη μελέτη για την «ανάπλαση» του Σοπωτού. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως το διαθέσιμο ποσό για την «ανάπλαση» του Σοπωτού ανέρχεται σε 140 εκατομμύρια δραχμές…

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (29/10/95) τελέστηκε στην Καστανιά η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Ναζιστικής κατοχής 1941- ‘44, παρουσία του προέδρου του 3ου Συμβουλίου Τ.Α. Περιοχής Ασπροποτάμου κ. Στέργιου Ράπτη, των προέδρων Κοινοτήτων Αμαράντου και Καστανιάς και πλήθος κόσμου που κατέκλυσε τον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ στην μαθητική κοινότητα η απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει την τελευταία στιγμή σε τροποποιήσεις στο μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι οποίες αφορούν πέντε Πανεπιστημιακά τμήματα.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ Μετεώρων ήταν τελικά αυτή που πήρε τη νίκη από τη Διάβα στο τοπικό ντέρμπι, μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Διάβας. Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι από ποιοτικής πλευράς αλλά είχε ένταση, νεύρα, πάθος και πολλά στοιχεία από αυτά που χαρακτηρίζουν τα τοπικά ντέρμπι σε όλες τις κατηγορίες ποδοσφαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ