Η τοπική ειδησεογραφία στο 170ό φύλλο (24/10/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 170ό φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ να έφυγαν για φέτος, η αγωνιστική όμως διάθεση των ασχολουμένων με τον τουρισμό και ένας απολογισμός απόγνωσης έχουν μείνει εδώ, κοντά τους, σαν τελευταίο ερέθισμα για μια καλύτερη τουριστική χρονιά το 1998 ή για πλήρη εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους.Τώρα που τα πράγματα έχουν ηρεμήσει, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό κάνοντας έναν συλλογικό απολογισμό βλέπουν ότι το επάγγελμά τους για να επιβιώσει και να πάρει μια υγιή μορφή χρειάζεται αγώνες που θα διορθώσουν τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ανομίες διαφόρων επιτηδείων.

ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ μέχρι τώρα, τουλάχιστον η παρούσα Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας δεν διέθετε καν τουριστική πολιτική, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος της Καλαμπακιώτικης οικονομίας προέρχεται από τον τουρισμό. Μόλις στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τη σύσταση «Τουριστικού Συμβουλίου Καλαμπάκας» στο οποίο εκτός από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής θα συμμετέχουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι με σκοπό να ξεκινήσουν έστω και τώρα τη συστηματική οργάνωση του κλάδου τους με στόχο την προβολή της περιοχής, την τουριστική ανάπτυξή της, την απομάκρυνση των κακώς κειμένων και την εξυγίανση του κλάδου τους.

ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, καταγγέλλουν αναγνώστες μας, έχουν χάσει πια κάθε λόγο ύπαρξης αφού τα διάφορα δέντρα και κλαδιά τις καλύπτουν απολύτως με αποτέλεσμα οι διάφοροι οδηγοί οχημάτων να μην μπορούν να δουν προς ποια κατεύθυνση οδηγούν αυτές. Ιδιαίτερα καλυμμένες είναι οι πινακίδες στο δρόμο των Μετεώρων, όπου η επικινδυνότητα του δρόμου λόγω του απότομου ύψους μπορεί να αποβεί μοιραία. Ελπίζουμε η 3η ΔΕΚΕ να επιληφθεί έστω και αργά του θέματος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΗΝ περασμένη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας και ανάμεσα στις άλλες αποφάσεις που έλαβε ήταν και η σύσταση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Καλαμπάκας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού έχει ως ακολούθως: Δήμαρχος (ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ή ο εκάστοτε αναπληρωτής του). Μέλη: Καλύβας Γρηγόριος, Πεντεδήμος Ιωάννης, Ψάρρης Ιωάννης, Αθανασούλας Ιωάννης, Μπαντέκα – Τάση Λίλη και Σκονδριάννης Ιωάννης. Την περασμένη Δευτέρα (20 Οκτωβρίου) συνεδρίασε το Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού για τα ακόλουθα θέματα: 1.Συγκρότηση σε σώμα, 2.Έγκριση Οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, 3.Οργάνωση ιστορικού Συμποσίου στην Καλαμπάκα και 4. Εκδήλωση για τις 27 Οκτωβρίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη και στην Απελευθέρωση της Καλαμπάκας.

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ εκδήλωση οργάνωσε το περασμένο Σαββατόβραδο στο Ξενοδοχείο Αντωνιάδη στην πόλη μας η Κίνηση Πολιτών Καλαμπάκας (ΚΙΠΚΑΝ) κατά των ναρκωτικών με καλεσμένους ομιλητές από τη Θεραπευτική Μονάδα «ΈΞΟΔΟΣ» Λάρισας. Στην ομιλία και συζήτηση που ακολούθησε παρακολούθησαν αρκετοί Καλαμπακιώτες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ