Η τοπική ειδησεογραφία στο 167ο φύλλο (3/10/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 167ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 3 Οκτωβρίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ προχθές βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας, όταν ο εκτελών χρέη Προέδρου του κ. Γρήγορης Πιπερίδης απόχωρησε από την αίθουσα λέγοντας: «Λυπάμαι κύριοι, αλλά αποχωρώ για λόγους απαράδεκτης συμπεριφοράς προς το Σώμα…». Ήταν το αποκορύφωμα μιας θυελλώδους συζήτησης κατά την οποία ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καχριμανίδης δημόσια δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται τους συμβούλους του. Απαντώντας ο σύμβουλος κ. Γρηγόρης Καλύβας δήλωσε ότι όλοι οι σύμβουλοι προσβάλλονται βάναυσα από τη δήλωση αυτή του κ. Καχριμανίδη, τον οποίον με τη σειρά τους δεν εμπιστεύονται σε τίποτα, αφού αυτός είναι ο κύριος υπαίτιος για την κακοδαιμονία που υπάρχει σήμερα μέσα στην πλειοψηφία αλλά και σ’ ολόκληρη τη Δημοτική Αρχή. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η συζήτηση διεκόπη, ενώ δεν είχαν εξαντληθεί τα προς συζήτηση θέματα.

ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ που έγινε την περασμένη Δευτέρα στη Νομαρχία Τρικάλων και στην οποία παραβρέθηκαν διάφοροι τοπικοί αρμόδιοι συζητήθηκε η μεταβίβαση των διαφόρων αθλητικών εγκαταστάσεων και σταδίων όπως προβλέπει ο νέος Νόμος 2503/1997. Στη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με τον νέο νόμο το Εθνικό Στάδιο Καλαμπάκας μπορεί να περιέλθει στο Δήμο της πόλης. Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ηλίας Καχριμανίδης δήλωσε ότι ο Δήμος θα αναλάβει αυτό μόνον αν του καταβληθούν και οι αναγκαίες πιστώσεις για την αντιμετώπιση των λειτουργικών του δαπανών.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΓΚΥΡΕΣ πληροφορίες μας πολύ χαμηλό είναι το ηθικό των χορωδών της Δημοτικής Χορωδίας Καλαμπάκας τον τελευταίο καιρό, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το ενδεχόμενο διάλυσης του θαυμάσιου αυτού οργάνου που συμβάλλει τα μέγιστα στην πολιτιστική ζωή και προβολή της πόλης μας. Αιτία; Όπως ομολογούν οι ίδιοι η τέλεια αδιαφορία εκ μέρους των ιθυνόντων της Δημαρχίας.

ΕΛΗΞΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 Σεπτεμβρίου το τριήμερο ΣΤ’ Ιερατικό Συνέδριο που έγινε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων στην Ανάληψη Τρυγόνας με θέμα: «Συμβουλευτική Ποιμαντική». Το Συνέδριο τελούσε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και επιστημονικό υπεύθυνο και εισηγητή τον Αξιότιμο κ. Ιωάννη Κορναράκη, Καθηγητή της Ποιμαντικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Συνέδριο παρακολούθησαν ιερείς και μοναχοί της Μητροπόλεως μας και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΠΡΟΧΘΕΣ Τετάρτη 1 Οκτωβρίου εκδήλωση του Κ.Ε.Φ.Ο Καλαμπάκας για την Τρίτη Ηλικία, αφιερωμένη στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας. Το Κέντρο επισκέφθηκε και έδωσε τις ευχές του ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ηλίας Καχριμανίδης. Επίσης, την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κ. Ιωάννης Παπανίκος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ