Η τοπική ειδησεογραφία στο 165ο φύλλο (19/9/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 165ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 19 Σεπτεμβρίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

Θέμα τη ζωή του Μεγαλέξαντρου γυρίζεται τις τελευταίες πέντε μέρες στα Μετέωρα. Για την ταινία αυτή είχε γράψει προ καιρού και η Εφημερίδα μας. Η συγκεκριμένη ταινία έχει τη δική της ιστορία. Άρχισε να γυρίζεται το 1967 με κορυφαίους ηθοποιούς όπως: τον Κουρτ Γιούγκερς, Μαρία Σελ, Κλάους Κίνσκι, Τόμας Χάντερ, Νίκο Τσαχιρίδη και Γιώργο Φούντα, αλλά τα γυρίσματά της διακόπηκαν με εντολή της Χούντας, η οποία θεώρησε το έργο «ακατάλληλο». Αυτές τις μέρες στα Μετέωρα παραβρέθηκαν η Μαρία Σελ, Νίκος Τσαχιρίδης, Γιώργος Φούντας και πλειάδα άλλων νεαρών ηθοποιών συνεχίζοντας έτσι το γύρισμα της ταινίας. Παραγωγοί και σκηνοθέτες του έργου είναι οι Άγγλοι Πωλ Φλάναγκαν και Ντέηβιντ Μπόουλς. Σκηνές εκτός από τα Μετέωρα έχουν γυριστεί και στον ποταμό Βενέτικο, (στο δρόμο προς τα Γρεβενά) καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σήμερα τα Κινηματογραφικά συνεργεία τελειώνουν τα γυρίσματά τους στα Μετέωρα, στα οποία συμμετείχαν και δύο ανεμόπτερα, εκ των οποίων το ένα υπέστη προχθές σοβαρές ζημιές.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΓΑΛΟ και ουσιαστικό εμπόδιο που αντιμετώπισε το έργο της αποχετεύσης στην Καλαμπάκα και το Καστράκι, (οι ενδοιασμοί αρμόδιας Πολιτικού Μηχανικού του Υπουργείου Εσωτερικών για ορισμένες προδιαγραφές) φαίνεται να ξεπερνιέται. Η κ. Φωτοπούλου αρμόδια Πολιτικός Μηχανικός του Υπουργείου Εσωτερικών (που και αυτό συμμετέχει στο έργο της αποχέτευσης) και εισηγήτρια της μελέτης του έργου στην Καλαμπάκα είχε εκφράσει σοβαρές αμφισβητήσεις: ως προς την καταλληλότητα της τοποθεσίας στον Πηνειό για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού, ως προς τις απολήξεις των ομβρίων υδάτων και ως προς τις αναλυτικές τιμές.
Η κ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ύστερα από παράκληση του Δημάρχου Ηλία Καχριμανίδη να γίνει αυτοψία και όχι μελέτη επί χάρτου, επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη συναδέλφους της στη Νομαρχία οι οποίες είχαν συντάξει τη σχετική μελέτη και ενημερώθηκε για το όλο θέμα. Στη συνέχεια συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας και την κ. Μπελετσιώτη, Προϊσταμένη της ΤΥΔΚ, επισκέφθηκε τον χώρο και τον παρατήρησε από πολλές πλευρές (Σαρακίνα, Διάβα, Άγιο Στέφανο) και μάλλον έδειξε ν’ αποβάλει τους οποιουσδήποτε ενδοιασμούς που είχε νωρίτερα.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙ πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε προχθές στο Κοινοτικό κτήριο Καστρακίου. Το παλιό παραδοσιακό κτήριο γνώρισε λίγες ώρες από την περασμένη δόξα του, καθώς 22 Σκανδιναβοί ζωγράφοι εξέθεσαν έργα τους (υδατογραφίες) που ζωγράφισαν κατά τις τελευταίες είκοσι μέρες παραμονής τους στα Μετέωρα (Καστράκι). Η Έκθεση διήρκησε μόνο δύο ώρες δυστυχώς κι έτσι δεν δόθηκε η ευκαιρία στο πλατύ κοινό να γνωρίσει τα έργα των Σκανδιναβών φίλων της Ελλάδας. Οι Σκανδιναβοί ζωγράφοι χάρισαν έναν πίνακα ζωγραφικής τους στην Κοινότητα Καστρακίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ