Η τοπική ειδησεογραφία στο 160ό φύλλο (15/8/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 160ό φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η τρανή μας εκκλησιά» του Αντώνη Καλοστύπη φιλοξενεί στο κύριο θέμα της η Εφημερίδα «Τα Μετεώρα». Ο κ. Καλοστύπης παραθέτει μοναδικά ιστορικά στοιχεία για ένα από τα σπάνια μνημεία της περιοχής μας, τον Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη μας. «Ένα μοναδικό μνημείο για το οποίο δίκαια οι Καλαμπακιώτες αισθάνονται υπερήφανοι. Είναι μια ευρύχωρη τρίκλιτη Βασιλικού ρυθμού με υπερυψωμένο το μεσαίο κλίτος. Ο ναός κτισμένος στη θέση παλαιοχριστιανικής Βασιλικής περί το τέλος του 11ου αιώνα. Πήρε τη σημερινή του μορφή αφού κατά καιρούς γίνανε διάφορες αλλαγές και προσθήκες με αποτέλεσμα ν’ αλλάξουν την αρχική του μορφή. Από τα πλέον αξιόλογα που έχει να παρουσιάσει ο ναός είναι: α) ο μοναδικός μαρμάρινος άμβωνας με δύο σκάλες, στο κέντρο του ναού. Τα υλικά, μαρτυρούν πως κατά ένα μέρος, έχουν ανασυγκροτηθεί από υλικά παλαιοχριστιανικού άμβωνα, β) το κιβώριο της Αγίας Τράπεζας με τα κιονόκρανα και γ) το Σύνθρονο πίσω από την Αγία Τράπεζα…».

ΕΝΩ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ συνεχίζει τις βροχές και καταιγίδες του, οι ολέθριες συνέπειες αυτού του καιρού φάνηκαν ολοκάθαρα και δεν πρόκειται να ξεχαστούν για χρόνια στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου. Καλλιεργήσιμες εκτάσεις 7.000 στρεμμάτων, στις περισσότερες των οποίων η ζημιά ανέρχεται από 70-100%, επλήγησαν στην περιοχή Ζάρκου-Πηνειάδας, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με προεκτίμηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Τρικάλων, η οποία και απεστάλη χθες στον Υπουργό Γεωργίας κ. Στέφανο Τζουμάκα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ του μόνιμου καταφυγίου θηραμάτων Καλομοίρας και απαγορεύεται για αόριστο χρόνο η θήρα κάθε θηράματος σε έκταση 6.460 στρεμμάτων, που πληροί τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των βασικών αναγκών του θηράματος σε ό,τι αφορά την ησυχία, τροφή και νερό, στις θέσεις «Νεστορίτσα», «Πλατάνια Μανάκου», «Αλώνι Κατσαρού», «Όλμος», «Κοκκόσι», «Ασβεσταριές» περιοχής της Κοινότητας Καστανιάς Νομού Τρικάλων. Η ανακοίνωση έγινε από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Τρικάλων και αφορά στις περιοχές Καλομοίρας και Καστανιάς Καλαμπάκας.

ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ αγωνιστικό τομέα πλέον τα Μετέωρα έχουν μπει στο χορό των φιλικών αγώνων ώστε να γίνει το απαραίτητο «δέσιμο» παλιών και νέων παικτών. Έτσι αρχίζουν να δείχνουν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς που γίνεται. Βέβαια τα αποτελέσματα σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία, αλλά η αγωνιστική διάθεση των παικτών μετά μάλιστα και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που είχε ιδιαίτερα επίπονες προπονήσεις.

Ο Α.Σ. ΜΕΤΕΩΡΑ απέκτησε έναν νέο παίκτη από την Πατουλιά. Πρόκειται για τον Σ. Χασιώτη, ετών 17, ο οποίος παίζει στη θέση σέντερ μπακ. Η συμμετοχή του 17χρόνου ποδοσφαιριστή ταιριάζει στα πλαίσια πλήρους ανανέωσης της ομάδας των Μετεώρων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ