Η τοπική ειδησεογραφία στο 155ο φύλλο (11/7/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 155ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΣΕ ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗ ΒΟΜΒΑ έχει εξελιχθεί η κατάσταση με τα καταστήματα τουριστικών ειδών στην Καλαμπάκα και τον ανταγωνισμό τους με εκείνα που λειτουργούν υπό μορφή εκθέσεων εκτός πόλεως. Σε ανακοίνωσή τους οι καταστηματάρχες της Καλαμπάκας η οποία κυκλοφορεί σε επτά γλώσσες αναφέρουν τα εξής: «Το Σωματείο Καταστηματαρχών ειδών λαϊκής τέχνης Καλαμπάκας σας ενημερώνει: Οργανωμένα κυκλώματα της περιοχής μας σε συνεργασία με οδηγούς και ξεναγούς των τουριστικών λεωφορείων σας κατευθύνουν σε συγκεκριμένα καταστήματα με σκοπό την εκμετάλλευσή σας. Το Σωματείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση αυτή την οποία και καταδικάζει…»

ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ο Πρόεδρος των καταστηματαρχών Καλαμπάκας κ. Κώστας Τσιλάκος αποκάλυψε ότι τα τουριστικά καταστήματα της πόλης αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή κρίση, αφού δεν καταφέρνουν να εισπράξουν ούτε τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνουν. Ο κ. Τσιλάκος ζήτησε τη συνδρομή παντός αρμοδίου για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του ενώ αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται να προβούν και σε δυναμικότερες ενέργειες.

ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ εβδομάδα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προαγωγικών και πτυχιακών εξετάσεων των μαθητών και μαθητριών της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων της περιόδου Ιουνίου.

ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ την περασμένη Δευτέρα ο Νορβηγός Υπουργός Άμυνας κ. Κοσμότ, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κι άλλους επισήμους. Έλληνες επίσημοι τον υποδέχτηκαν στην Καλαμπάκα.

ΣΤΟ ΓΚΡΑΤΣ ΤΗΣ Αυστρίας μετέβησαν την περασμένη Τρίτη ο Νομάρχης Στέφανος Πατραμάνης και Δήμαρχος Τρικάλων Κώστας Παπαστεργίου προκειμένου να λάβουν μέρος σε συνέδριο που πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κρατικά και δημοτικά κτήρια.

ΛΑΘΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ καταναλωτών διαπιστώνονται το τελευταίο διάστημα, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ήδη, έχουν αρχίσει να αποστέλλονται λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, στους οποίους υπάρχουν υπέρογκες και φυσικά λανθασμένες χρεώσεις για δημοτικά τέλη και ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας). Έτσι οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες δραχμές επιπλέον και μάλιστα ορισμένοι έχουν ήδη πληρώσει μεγάλα ποσά.

ΣΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΓΚΡΑΝ-ΠΡΙ που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών και ήταν στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδηλασίας σε πίστα η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκρισή της σ’ αυτή τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό σπριντ η Ελληνική ομάδα που την αποτελούσαν οι: Γιώργος Χειμωνέτος, Λάμπρος Βασιλόπουλος και ο Τρικαλινός Δημήτρης Γεωργαλής κατέκτησε την πρώτη θέση και φυσικά το χρυσό μετάλλιο σ’ έναν απίστευτο αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ