Η τοπική ειδησεογραφία στο 154ο φύλλο (4/7/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 154ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 4 Ιουλίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ πλέον παραδοσιακούς θεσμούς, το Παζάρι του Αϊ-Λιά ή η ετήσια Εμποροπανήγυρη τής Καλαμπάκας κινδυνεύει να αφανισθεί μέσα στη θύελλα του εκσυγχρονισμού και της ευρωλαγνείας. Σε δηλώσεις του ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ. Γιάννης Αθανασούλας, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Καχριμανίδης αποκάλυψαν ότι η Κυβέρνηση σκοπεύει να καταργήσει όλες τις εμποροπανηγύρεις της χώρας, με το αιτιολογικό της φοροδιαφυγής (οι έμποροι των πανηγυριών δεν τηρούν ταμειακές μηχανές).

Ο ΟΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ σε ορισμένες σημαντικές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την Καλαμπάκα, για τις οποίες ο κρατικός αυτός φορέας πρέπει να αισθάνεται πολύ περήφανος. Πρώτον εγκρίθηκαν 18 εκατομμύρια δραχμές για τις επισκευές στους ξενώνες Καλαμπάκας, οι οποίοι βρίσκονται σχεδόν υπό κατάρρευση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ΟΣΕ προέβη στην ενέργειά του αυτή ύστερα από σχετικό δημοσιεύμα της Εφημερίδας μας τον περασμένο Μάρτιο και προώθηση των σχετικών εγγράφων από τον Διευθυντή του ΟΣΕ στην Καλαμπάκα κ. Αθανάσιο Φασούλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΣΠΟΡΕΣ σε εγκαταλελεμμένα από δεκαετίας χωράφια στις ορεινές περιοχές της Επαρχίας Καλαμπάκας άρχισε για πρώτη φορά φέτος με τη συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας και της ελεγχόμενης Κυνηγετικής περιοχής Κόζιακα. Σπάρθηκαν συνολικά στις αρχές της άνοιξης150 στρέμματα στις ορεινές περιοχές των χωριών της Γλυκομηλιάς, Αήδονας και Παλαιοχωρίου με κριθάρι, βίκο, βρώμη και τριφύλλι. Την Τετάρτη 25 Ιουνίου 1997 ο Επόπτης της Ε.Κ.Π. Κόζιακα κ. Αθανάσιος Τσιάνας και ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας επισκέφθηκαν τις παραπάνω περιοχές για τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων της θηραματικής ωφέλειας των καλλιεργειών. Έτσι, ύστερα από τα ενθουσιώδη αποτελέσματα αποφασίστηκε η συνέχιση τού προγράμματος και για την επόμενη περίοδο.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 Ιουνίου στο Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας (ΚΕΦΟ) Καλαμπάκας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς 1996-97. Η γιορτή άρχισε με την εκδήλωση των Νηπίων που παρουσίασαν το: «Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός» (Δραματοποίηση του παραμυθιού, βασισμένη σε μουσική Μπετόβεν, Μπαχ, Σοπέν, Κλάιντερμαν, σύστημα Ορφ, φλάμπουρα). Συνεχίστηκε με τα παιδιά της Ημερήσιας Απασχόλησης τα οποία παρουσίασαν με χορογραφίες την έμμετρη σάτιρα «Ήρθαν οι Τουρίστες» και έκλεισε με την όμαδα Τρίτης Ηλικίας, η οποία ξαναζωντάνεψε μέρος του παλιού τρόπου ζωής μετα «Τα Νυχτέρια».

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα το Ράλλι «Αχαιός 97». Οι συμμετοχές ήταν αρκετές και ο ανταγωνισμός μεγάλος. Συμμετείχε και ο Καλαμπακιώτης οδηγός Δημήτρης Μίχος με συνοδηγό τον επίσης Καλαμπακιώτη Νίκο Κοτσιλιάνο. Η θέση που κατέκτησαν αυτή τη φορά στην κατηγορία (Γκρουπ Ν) ήταν η δεύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ