Η τοπική ειδησεογραφία στο 153ο φύλλο (27/6/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 153ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 27 Ιουνίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ είναι μέχρι στιγμής τα κύρια χαρακτηριστικά από την πρόταση της επιτροπής ΤΕΔΚ στο Νομό μας για το πρόγραμμα “Καποδίστριας”. Το περασμένο Σάββατο, σύσσωμοι οι κατοίκοι της Βασιλικής συγκεντρώθηκαν και στάθμευσαν τα οχήματά τους κατά μήκος της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Καλαμπάκας διαμαρτυρόμενοι έτσι, κατά τον πλέον πολιτισμένο και ειρηνικό τρόπο, για την αναγκαστική συνένωσή τους με το σημερινό Δήμο Καλαμπάκας, στα πλαίσια του προγράμματος Καποδίστριας. Οι κάτοικοι της Βασιλικής με ψήφισμά τους ζητούν τη δημιουργία «Αγροτικού Δήμου Βασιλικής», όπως λένε, στον οποίο θα συνενωθούν και ορισμένα άλλα χωριά, όπως η Θεόπετρα, Περιστέρα, Σαρακίνα, Μεγάρχη, Αύρα, κ.α. Η Βασιλική ισχυρίζεται ότι σαν ευρισκόμενη σε περιοχή καθαρά αγροτική μπορεί να συνενωθεί με άλλα αγροτικά χωριά και να αποτελέσει αυτόνομο και ομοιόμορφο Δήμο, σε αντίθεση με την Καλαμπάκα η οποία χαρακτηρίζεται ως μία καθαρά τουριστική περιοχή.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ Κυριακή η προσπάθεια εμπλουτισμού των βιοτόπων από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμπάκας για την περίοδο 1997-98. Απελευθερώθηκαν σε επιλεγμένοπυς και κατάλληλά προετοιμασμένους βιότοπους της επαρχίας Καλαμπάκας 26 Λαγοί που αγοράστηκαν με χρήματα του Συλλόγου από ιδιωτικό εκτροφείο της Χαλκιδικής. Το πρόγραμμα του εμπλουτισμού θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες με απελευθερώσεις ορτυκιών, περδίκων, φασιανών.

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΟΧΘΕΣ Τετάρτη η δίκη των 13 κατοίκων του Γάβρου, εναντίον των οποίων υπέβαλε μήνυση η γυναικεία Ι. Μονή Σταγιάδων για «παράνομη υλοτόμηση του δάσους Ριγκλόβου». Η χθεσινή δίκη αναβλήθηκε λόγω ακυρώσεως του κλητηρίου θεσπίσματος το οποίο ήταν ελλειπές ως προς τα αναγραφόμενα στοιχεία των κατηγορουμένων. Η αναβολή αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι του Γάβρου υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις και το κατηγορητήριο στοιχειοθετήθηκε τυχαία, με απλές φωτογραφίες σπιτιών των κατηγορουμένων που είχαν ξύλα στις αυλές τους.

ΣΤΙΣ 21-22 & 23 ΙΟΥΝΙΟΥ διεξήχθη στη Δράμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων στην Ελληνική πάλη. Ο Α.Π.Σ της πόλης μας συμμετείχε με τέσσερις αθλητές, τους: Μεγαρχιώτη Αθανάσιο (10ο στα 42 κιλά), Ντούλα Ευθύμιο (10ο στα 45 κιλά), Ράπτη Αθανάσιο (8ο στα 48 κιλά) και Πετσιά Ηλία (9ο στα 69 κιλά). Τη διοργάνωση είχε αναλάβει ο Δήμος Δράμας επ’ ευκαιρίας των «Ελευθερίων» της πόλης και ήταν πολύ επιτυχημένη. Χαρακτηριστικό ήταν το υψηλό επίπεδο των αθλητών. Οι παλαιστές του Α.Π.Σ παρόλο που συμμετείχαν για πρώτη φορά στάθηκαν αρκετά καλά καταφέρνοντας να πλασαριστούν στη δεκάδα αφήνοντας ελπίδες για τη συνέχεια του αθλήματος στην πόλη μας. Τους αθλητές στους αγώνες αυτούς συνόδευσε ο προπονητής του Συλλόγου κ. Νίκος Γιάννης καθώς και ο Γραμματέας κ. Γιώργος Σκονδριάννης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ