Η τοπική ειδησεογραφία στο 152ο φύλλο (20/6/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 152ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 20 Ιουνίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ που δημιουργήθηκε πρόσφατα για το Δήμο Χασίων, η Εφημερίδα μας απέσπασε αποκλειστική συνέντευξη από τον πρώτο Δήμαρχο Χασίων κ. Αθανάσιο Πύργο. Πρόκειται για μια συνέντευξη στην οποία δεν συζητείται απλώς η σημερινή πορεία του νεοσύστατου Δήμου, αλλά και το όραμα και οι αλλαγές που συντελούνται ή πρόκειται να συντελεσθούν σ’ αυτόν καθώς και οι προσωπικές απόψεις του κ. Πύργου για το πρόγραμμα Καποδίστριας.

ΣΥΝΗΛΘΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ υπό την Προεδρία του Νομάρχη, η Οργανωτική Επιτροπή του 1ου Συνεδρίου Αποδήμων Τρικαλινών το οποίο θα γίνει το Μάιο του 1998, στα Τρίκαλα. Η επιτροπή συζήτησε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν, έκανε έναν πρώτο προϋπολογισμό του συνεδρίου και εξέτασε διάφορα άλλα οργανωτικής φύσεως θέματα. Όπως είναι γνωστό, στο συνέδριο θα κληθούν να λάβουν μέρος καταγόμενοι από το Νομό μας εκπρόσωποι οργανώσεων και συλλόγων αποδήμων Τρικαλινών καθώς και προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών.

ΣΤΙΣ 4 ΜΑΪΟΥ 1997 βραβεύτηκαν στην Αθήνα, στην αίθουσα τελετών της Αρχιτεκτινικής Σχολής, από τον Νομάρχη Αθηνών και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, 6 μαθητές που διακρίθηκαν στην Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών που έγινε το 1996 στη Βομβάη των Ινδιών. Μεταξύ αυτών ήταν και ο συμπολίτης μας Γεώργιος Τάκος του Ιωάννη, που έλαβε χάλκινο μετάλλιο. Ο Νομάρχης Αθηνών στην ομιλία του εξήρε την προσπάθεια των νέων που παλεύουν για «το καλό και το ωραίο». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Ιωαν. Τάκος διακρίθηκε και σε άλλους διαγωνισμούς Μαθηματικών.

ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ Αστυνομίας με κύριους στόχους τον περιορισμό της εγκληματικότητας που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια στην επαρχία και την ενεργό συμπαράσταση του πολίτη προς τον αστυνομικό, προχωρεί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Πρόταση για την κοινοτική αστυνόμευση αλλά και για την κοινωνία να είναι πιο πρόθυμη να έρθει προς βοήθεια του αστυνομικού υπέβαλε η Ένωση Αστυνομικών Λακωνίας, πρόταση που βασίζεται στα πρότυπα της αστυνόμευσης του Καναδά.

ΕΝΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΟ όπλο τύπου Καλάζνικωφ βρήκε και παρέδωσε αγρότης στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου. Το όπλο βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στην αγροτική περιοχή «Παλιόμυλος» του Τυρνάβου, τυλιγμένο σε μια σακκούλα. Μαζί βρέθηκε και ένας γεμιστήρας με 18 φυσίγγια. Το όπλο ήταν σκουριασμένο, αλλά εκτιμήθηκε ότι με κατάλληλη συντήρηση θα μπορούσε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία.

ΣΤΟ 19ο ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ το έτος ίδρυσής της η Διάβα έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση στο Πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας. Η ομάδα της Διάβας τα κατάφερε πολύ καλά στα εκτός έδρας παιχνίδια κι αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος για τον οποίο εξασφάλισε πολύ νωρίς την παραμονή της στην Α’ Ερασιτεχνική Κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ