Η τοπική ειδησεογραφία στο 149ο φύλλο (30/5/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 149ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε την 30ή Μαΐου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αποτελεί η προχειρότητα και ο τρόπος με τον οποίον η Κυβέρνηση ανέθεσε στις κατά Νομόν ΤΕΔΚ (Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων) να εκπονήσουν τους περιβόητους πια χάρτες των νέων Δήμων της χώρας, αφού σ’ αυτές – απ’ ό,τι φαίνεται δεν συμμετείχαν άτομα που να είχαν τα απαραίτητα προσόντα για ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό έργο – με αποτέλεσμα, να κρίνονται ως «φυσιολογικές» τώρα οι αντιδράσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Κοινοτήτων. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την προχθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΤΕΔΚ Τρικάλων, κατά την οποία, ούτε τα ίδια τα μέλη της δεν φαινόταν να πιστεύουν στη σοβαρότητα του έργου τους, αφού κανένα επιστημονικό ή άλλο κριτήριο δεν παρέθεσαν για τις αποφάσεις που πήραν, δίνοντας έτσι το δικαίωμα σε όλους πλέον να πιστεύουν ότι πίσω από την ιστορία αυτή κρύβονται άλλες σκοπιμότητες.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ προσφέρει θετικό και σοβαρό έργο είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαμπάκας αν κρίνει κανείς από την πρώτη του συνεδρίαση που έγινε την περασμένη Τρίτη στα Γραφεία της Ένωσης. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ήταν ομόφωνες πράγμα που δείχνει και την ομοψυχία του νέου Δ.Σ καθώς και την επίγνωση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο μεγάλος αυτός οργανισμός. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι κ.κ. Αυγέρος, Λαγόπουλος, Κόττης, Σιάτρας και Καραγιάννης.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΟ οποίο γίνεται γνωστή η προέγκριση του έργου των Δημοτικών Σφαγείων Καλαμπάκας έλαβε αυτές τις μέρες ο Δήμος Καλαμπάκας. Από το συγκεκριμένο έγγραφο συνάγεται το συμπέρασμα ότι το έργο είναι πλέον ώριμο για δημοπράτηση.

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΞΙ μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε την περασμένη Τρίτη το τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στους 20 (ανάμεσά τους και τα 14 μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής) από τους 27 αγρότες που κατηγορούνταν για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, ενώ αθώωσε 7 λόγω αμφιβολιών. Σε όλους επεδικάσθη χρηματικό πρόστιμο 25.000 δραχμών. Για δύο από τους καταδικασθέντες η ποινή δεν ανεστάλη αλλά μετατράπη προς 1.500 ημερησίως.

ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ Κοινότητα «ΕΞΟΔΟΣ» στη Λάρισα επισκέφτηκαν τα μέλη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Κίνησης Πολιτών Καλαμπάκας κατά των Ναρκωτικών ΚΙΠΚΑΝ-ΟΡΑΜΑ. Η επίσκεψη είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Μαΐου στις 11 το πρωί αφού είχε συζητηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή ο 2ος Ποδηλατικός Γύρος Καλαμπάκας. Η εκκίνηση δόθηκε στις 9.30 το πρωί και η διαδρομή που ακολουθήθηκε ήταν Εθνικό Στάδιο – Διάβα – Αμπέλια- Αγία Παρασκευή – Σαρακίνα- Ανάχωμα – Εθνικό Στάδιο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ