Η τοπική ειδησεογραφία στο 134o φύλλο (14/2/1997) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 134o φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε την 14η Φεβρουαρίου 1997, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ φωτογραφία από τους Κάλας, τους ανθρώπους των Ιμαλαΐων που ακόμη σήμερα πιστεύουν και περιμένουν να φανεί στον τόπο τους ο Σηκάντερ (Μεγαλέξαντρος) να τους πάρει και να τους φέρει πίσω στην πατρίδα τους, τη Μακεδονία, δημοσιεύεται σ’ αυτό το φύλλο της Εφημερίδας μας! Οι Κάλας πιστεύουν ότι είναι απόγονοι του Μακεδόνα στρατηλάτη, που έφθασε μέχρι τα βάθη της Ινδίας. Τους Κάλας ανακάλυψε ο κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, από τη Θεσσαλονίκη, από το βιβλίο του οποίου προέρχεται και η φωτογραφία μας. Ο κ. Αλεξάνδρου έχει προσκληθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαμπάκας και το Σάββατο 5 Απριλίου θα δώσει διάλεξη για το ταξίδι του στη χώρα των Κάλας ενώ παράλληλα θα οργανωθεί και σχετική φωτογραφική έκθεση.

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ φαίνεται να παίρνει το θέμα της κατασκευής νέου οστεοφυλακίου στον ιστορικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Καλαμπάκα. Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με παρέμβασή της απαγόρευσε την ανέγερση του νέου οστεοφυλακίου, για λόγους όπως οι ακόλουθοι: Θα επιβαρυνθεί ο υπάρχων χώρος, θα χρειαστεί άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού/ΚΑΣ, η οποία προς το παρόν δεν υπάρχει και θα υπάρξει πρόβλημα στατικότητας για τον ιστορικό ναό.

ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας προς τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ προτείνει να επεκταθεί λίγο το σημερινό οστεοφυλάκιο, να λιθοεπενδυθεί, δηλαδή να γίνει παρόμοιο στην εξωτερική μορφή του με τον ιστορικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να εξωραϊσθεί αναλόγως. Επίσης προτείνει να γίνει υπόγειος χώρος για την τοποθέτηση των οστεοθηκών και να εξωραϊσθεί αναλόγως και το διπλανό παρεκκλήσι των Αγίων Πάντων.

ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ μέχρι την τελευταία στιγμή, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμπάκας στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης ψήφισε ομόφωνα υπέρ της ανάρτησης της μελέτης της πράξης εφαρμογής, ενώ υπήρξαν δύο διαφορετικές απόψεις ως προς το θέμα των δισκετών του υπόβαθρου, οι οποίες ακόμη δεν έχουν παραδοθεί στο Δήμο. Πολλοί ήταν οι Σύμβουλοι που ζήτησαν τη μη κύρωση της Πράξης αν δεν παραδοθούν οι δισκέτες. Το Μελετητικό Γραφείο, σύμφωνα με τη σύμβαση, δεν είναι υποχρεωμένο να παραδώσει τις δισκέτες αυτές. Ωστόσο, οι δύο μελετητές είχαν δεσμευθεί προφορικά σε παλαιότερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να τις παραδώσουν.

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ σ’ έκταση νίκη πέτυχε η Εφηβική ομάδα του ΑΟΚ νικώντας τον Ιπποκλή Μεγαλοχωρίου με 69-26 σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης μας στα πλαίσια του πρωταθλήματος εφηβικών ομάδων του Ν. Τρικάλων. Από τα πρώτα λεπτά οι παίκτες του ΑΟΚ πήραν την πρωτοπορία στο σκορ και το πρώτο ημίχρονο τους βρήκε να προηγούνται με 37-16.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ