Η τοπική ειδησεογραφία στο 55ο φύλλο (11/8/1995) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 55ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια, στις 11 Αυγούστου 1995, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΔΕΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ μέρες μετά την κατεδάφιση του παλαιού ξωκκλησιού , πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα (7 Αυγούστου) στις 7.30 μ.μ. η θεμελίωση του νέου ξωκκλησίου της Αγίας Τριάδας, στην ανατολική είσοδο της Καλαμπάκας (δρόμος προς Τρίκαλα). Στη θεμελίωση παραβρέθηκε πλήθος ιερέων και λαού. Το ξωκκλήσι δεςν θα λειτουργήσει απλώς ως εκκλησία, αλλά και ως ένας χώρος υποδοχής όλων των «κουρασμένων» ανθρώπων της εποχής μας, αφού θα διαθέτει μεγάλη αυλή με τα αιωνόβια δέντρα που έχουν διασωθεί εκεί, καθώς και μια παραδοσιακή βρύση.

Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Καλαμπάκας ανακοίνωσε τα εξής για τους τρεις λαθροκυνηγούς: «Την 6η Αυγούστου ημέρα Κυριακή, ώρα 11.30 πρωινή σε περιπολία του Αυτοκινήτου του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας στο οποίο επέβαιναν μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου και ο Δασοφύλακας Παναγιώτης Σακελλαρίδης του Δασαρχείου Καλαμπάκας συνελήφθησαν μέσα στο μόνιμο καταφύγιο Θηραμάτων Καλομοίρας έχοντες όπλα και κυνηγετικά σκυλιά τρεις λαθροκυνηγοί. Για το γεγονός και όλο το περιστατικό σύλληψης κατετέθη μύνηση στο Δασαρχείο Καλαμπάκας από το αρμόδιο Δασικό όργανο. Η διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμπάκας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. καταδικάζει το γεγονός και αποφάσισε τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των παρανομούντων θέλοντας να δείξει τη θέληση και τη δυανατότητα που έχει για την πάταξη του φαινομένου της λαθροθηρίας».

ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 12 Αυγούστου στην Πεύκη, η Ομοσπονδία Εκπολιτιστικών Συλλόγων Ορεινής Καλαμπάκας. Η Ομοσπονδία έχει καθιερώσει τις Δημόσιες Συναντήσεις για να δώσει την ευκαιρία στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους, τους προβληματισμούς τους και τα σχέδια τους για την αναβάθμιση της περιοχής των Κοινοτήτων από τις οποίες προέρχονται οι Σύλλογοι μέλη της: «Αμπελοχωρίου-Καλομοίρας-Κορυδαλλού-Ματονερίου-Ορθοβουνίου-Παναγίας-Πεύκης-Τρυγόνας», οι οποίες και έχουν συστήσει τον Αναπτ. Σύνδεσμο «Ορεινής Καλαμπάκας».

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ τελευταίο μέρος του ενδιαφέροντος αφιερώματος για το πώς ιδρύθηκε το Σωματείο «ΜΕΤΕΩΡΑ» – Αθλητική Ένωση Καλαμπάκας (Α.Ε.Κ.) φιλοξενεί η Εφημερίδα μας. Την επιμέλεια του ενδιαφέροντος αφιερώματος έχει ο Ναπολέων Δαμασκηνός (Ψύρρας). «Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε από πότε ξεκινά η αθλητική ιστορία της πόλης μας. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία που αναφέρονται στο παρόν αφιέρωμα, αυτή τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα. Μάλιστα, πριν από το 1940 υπήρχε ποδοσφαιρική ομάδα με την ονομασία ΜΕΤΕΩΡΑ, αλλά λόγω του πολέμου έπαψε να ισχύει το καταστατικό της κι έτσι αυτή έπαψε να υπάρχει. Οι νέοι της εποχής εκείνης μετά το τέλος του πολέμου, ίδρυσαν το Σωματείο ΜΕΤΕΩΡΑ – Αθλητική Ένωση Καλαμπάκας (Α.Ε.Κ.)…»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ