Η τοπική ειδησεογραφία στο 19ο φύλλο (1994) της Εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 19ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 1994, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ Καλαμπακιώτης Κώστας Αλμπάνης, 70 ετών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα θύματα των Αλβανών λαθρομεταναστών, που καθημερινά από το 1992 κάνουν τις επιδρομές τους κατά της Καλαμπάκας και της υπόλοιπης Ελλάδας. Ο κ. Αλμπάνης διαθέτει ένα σταύλο, 30 μόλις μέτρα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμπάκας, και απ’ ό,τι φαίνεται οι Αλβανοί τον έχουν βάλει πρώτο στόχο.

ΣΤΟΧΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ βανδάλων έχει γίνει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του διευθυντή του Παναγιώτη Παντούλα, στο σχολείο εισέρχονται διάφορα νεαρά άτομα κατά τις νυχτερινές ώρες και σπάζουν τζάμια, πόρτες, ακόμα και στο λεβητοστάσιό του κατάφεραν να μπουν. Οι ζημιές που προκαλούνται από τα σπασμένα τζάμια και μόνον φτάνουν τις 50.000 δρχ. το χρόνο!

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας το θέμα της Πράξης Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλεως. Ύστερα από συζήτηση μιάμισης περίπου ώρας εκείνο που απόμεινε ως εντύπωση σε όλους ήταν πως το νέο Δ.Σ. που αναλαμβάνει την Πρωτοχρονιά κληρονομεί από το απερχόμενο το μέγα πρόβλημα του Σχεδίου Πόλεως.

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ εξάπαντος αύριο και μεθαύριο – ημέρα γιορτασμού της – το παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, ζήτησαν πολλοί Καλαμπακιώτες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι το παρεκκλήσι δεν λειτούργησε προκαλώντας την οργή των Καλαμπακιωτών.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, συνήλθε σε σώμα το Συμβούλιο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Καλαμπάκας ως κάτωθι: Πρόεδρος: Γκόντης Χρήστος, Αντιπρόεδρος: Μπασαρά Σοφία, Γεν. Γραμματέας: Μπάος Κωνσταντίνος, Ταμίας: Τσιούμας Γιάννης, Μέλη: Πρεβέντης Κωνσταντίνος, Τσιαντής Βασίλειος, Βελαέτης Γεώργιος.

Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ πέρασε σαν σίφουνας από τον Αλμυρό και κέρδισε 55-75 με διαφορά 20 πόντους. Σε παιχνίδι της Α-2 ΕΣΚΑΘ Θεσσαλίας ο Αθλητικός Όμιλος Καλαμπάκας μετά από ένα καλό παιχνίδι κέρδισε τον Αλμυρό 55-75. Η ομάδα της Καλαμπάκας ήταν ανώτερη σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, παίρνοντας κεφάλι από την αρχή στο σκορ.

Δείτε το πρωτοσέλιδο ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ