ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό σπανάκι (καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο)
-4 πράσα (το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες)
-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
-1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
-2 χούφτες ρύζι (εγώ βάζω νυχάκι)
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκεπάζουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.
Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να μαραθεί. Το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του, οπότε δεν προσθέτουμε αμέσως νερό παρά στη συνέχεια.
Αφού μαραθεί το σπανάκι μας, ρίχνουμε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 10′ ακόμη, ανακατεύοντας συχνά, για να μην μας κολλήσει το ρύζι. Στη συνέχεια αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σκεπασμένο να “τραβήξει” τα υγρά του.
sintagespareas.gr
Ακολουθήστε το tameteora.gr στο Google News!