Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Μπακαλιάρος με τραγανό κουρκούτι και τρέντι ροζ σκορδαλιά!

-

ΥΛΙΚΑ
- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

-1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ.
-Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα.

Για το κουρκούτι
1 κουτάκι μπύρα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
Πιπέρι.

Ροζ σκορδαλιά
3 μέτριες πατάτες
1 σκελίδα σκόρδο έως όσες αντέχετε
1/4 φλ. ελαιόλαδο
2 κ. σούπας ξύδι
1/2 κ. γλυκού αλάτι.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το κουρκούτι:

Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός και λείος χυλός. Το σημαντικό είναι ότι το κουρκούτι πρέπει να είναι έτοιμο από νωρίς για να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.

Ο μπακαλιάρος:

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια.

Ξεπλένουμε τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγούμενη μέρα, με το δέρμα πάνω. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό κατά την διάρκεια του ξαρμυρίσματος. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα. Τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο χυλό, αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Σας προτείνω ακόμη:

Μαδήστε μερικά κομμάτια μπακαλιάρου μέσα στον χυλό για πεντανόστιμες κροκέτες μπακαλιάρου που θα σας ξετρελάνουν. Ακόμη περισσότερο θα ενθουσιαστούν τα μικρά παιδάκια που θα φάνε τον μπακαλιάρο πιο εύκολα μ΄αυτόν τον τρόπο.

Αν περισσέψει χυλός, τρίψτε μέσα φετούλα και τηγανήστε το, ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα στο λάδι. Υπέροχο ορεκτικό και τέλειο μεζεδάκι.

 

Η ροζ σκορδαλιά:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Τις τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Μ΄αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μία σκορδαλιά σφιχτή σαν πουρέ. Για να γίνει πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο λίγο από το νεράκι που έβρασαν οι πατάτες μέχρι να το φέρουμε εκεί που θέλουμε.

Βάζουμε τα παντζάρια να βράσουν και κρατάμε το ζουμί τους.

Ρίχνουμε λίγο ζουμάκι από τα παντζάρια και ανακατεύουμε.

Και voila! H πιο τρέντυ σκορδαλιά ever!

ΠΗΓΗ: cookeatup.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Σε διαδικτυακό Workshop συμμετείχε ο Δήμος Μετεώρων

Ο Δήμος Μετεώρων ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2020 από την εταιρεία Tourism Media & Events και είχε ως χώρα στόχο το Βέλγιο. Ο Δήμος Μετεώρων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο – ειδικό σύμβουλο του...

Σκρέκας: «Εξετάζονται οι επιπτώσεις του Κορωνοϊού σε όψιμο καρπούζι, φθινοπωρινή πατάτα και θερμοκήπια»

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους παραγωγούς», επισήμανε την Τρίτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Θεσσαλική Γη» του τηλεοπτικού καναλιού Astra TV. Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η έρευνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σχετικά με τις...

Πολιτική ακαδημία της ΝΔ με την συμμετοχή της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Τρικάλων

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω τηλεδιάσκεψης πολιτική ακαδημία της ΝΔ με την συμμετοχή της ΔΕΕΠ(ΝΟΔΕ) Τρικάλων. Από τα Τρίκαλα συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κώστας Τρέλης, ο Γραμματέας Γιάννης Κουτσονάσιος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μετεώρων Μαρία Σιουπέρη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρκαδόνας Δημήτρης Λέφας, ο Πρόεδρος της...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η ένταξη των 21 έργων στο LEADER

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη 21 νέων επενδυτικών σχεδίων δημόσιου χαρακτήρα στο Πρόγραμμα Leader νομού Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. «Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Προσβάσιμος τουρισμός

H παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αναπηρίας. Άμεσα συνυφασμένος με τους ανθρώπους αυτούς είναι ο Προσβάσιμος Τουρισμός, δηλαδή το δικαίωμα σε...

Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων μετά το 2ο lockdown ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μετά το δεύτερο lockdown ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με επιστολές της προς τους Υπουργούς Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα. Μετά από σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και αλλεπάλληλες επαφές με τους εκπροσώπους του κλάδου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητά...

Απεβίωσε η Άννα Ορφανού-Πλιάτσικα

Απεβίωσε Η Άννα Ορφανού-Πλιάτσικα σε ηλικία 67 ετών. Η Κηδεία θα Τελεστεί την Παρασκευή 04-12-2020 στις 11:00 π.μ Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο κοιμητήριο στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας. Η Σορός θα Μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στις 10:45 π.μ Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Την Τελετή επιμελείται το Γραφείο Τελετών «ΡΙΖΟΣ...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...