Καλαμπάκα: Οι επενδύσεις έγιναν – Ζητούμενο η αξιοποίηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού. Σημαντικοί
αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια είναι τόσο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, όσο και ιδιώτες που πίστεψαν στην ιστορία τού ευλογημένου μας τόπου και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μεγαλόπνοα έργα.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον τελευταίο χρόνο πολλά έργα υλοποιούνται στην πόλη μας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως το 5ο Δημοτικό Σχολείο, το Πολιτιστικό Κέντρο που θα στεγάσει την ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων, το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών Μετεώρων που θα στεγαστεί στο διατηρητέο παλαιό σχολείο του Καστρακίου, κ.ά.

Πέρα όμως από την κρατική επιχορήγηση αξίζει να σημειώσουμε αλλά και να εξάρουμε και την ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει συνδράμει στο να λειτουργούν στην πόλη της Καλαμπάκας τρία ακόμη κύτταρα πολιτισμού: το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας, το Μουσείο Φυσικής ιστορίας και μανιταριών και η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Το εύλογο όμως ερώτημα που ανεβαίνει αυθόρμητα στα χείλη πολλών είναι ότι αν τα έργα που γίνονται, πέρα από την αίγλη που δίνουν στην πόλη, θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν κατάλληλα από τον δήμο μας, ώστε να μας αναδείξουν σε νούμερο ένα προορισμό, βάσει και της γεωγραφικής μας θέσης αλλά και του μοναδικού φαινομένου των Μετεώρων ή θα συνεχίσουμε τα ευχολόγια, περιμένοντας καλύτερες μέρες;

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ” / Ο ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ