Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2020
Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κ. Σκρέκας για την ηλεκτροκίνηση

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κ. Σκρέκας για την ηλεκτροκίνηση

-

Το σχέδιο της για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης παρουσίασε χθες Τρίτη η Νέα Δημοκρατία στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο Κώστας Σκρέκας ως αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος άνοιξε τη συζήτηση στην οποία στη συνέχεια μίλησε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Τρικαλινός Βουλευτής τόνισε ότι η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που ενοχοποιούνται για την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη και που με τη σειρά της ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή.
Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα στην χώρα μας η κλιματική αλλαγή θα σημάνει τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερες περιόδους ανομβρίας, περισσότερες τροπικές μέρες, περισσότερες μέρες με καύσωνα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι και μισό μέτρο μέχρι το 2050 μεταξύ άλλων.
Αυτά θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή όπου μέχρι και 60% των σημερινών καλλιεργούμενων εκτάσεων θα μετατραπούν σε ξερικές αν δεν προνοήσουμε για την άρδευσή τους και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού, σημαντικές παράκτιες τουριστικές ζώνες θα βουλιάξουν κάτω από το θαλασσινό νερό, περισσότερη ενέργεια θα είναι απαραίτητη για τον κλιματισμό των κτιρίων και των σπιτιών αφού θα είναι αφόρητες οι συνθήκες διαβίωσης στις τσιμεντουπόλεις όπου ζούμε.»

Παρακολουθήστε το Βίντεο της ομιλίας του κ. Σκρέκα:

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Σκρέκα:

Κύριε Πρόεδρε αξιότιμοι καλεσμένοι Κυρίες και Κύριοι,
Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω λέγοντας ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαπραγματεύονται μεταξύ τους για τα πάντα. Με τη μόνο όμως που δεν μπορούν να διαπραγματευτούν είναι με τη ΦΥΣΗ.
Γι’ αυτό και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής χτυπάει ήδη την πόρτα της ανθρωπότητας και οι δραματικές επιπτώσεις του επηρεάζουν έντονα την καθημερινότητα και στη χώρα μας. Οι καταιγίδες στην Μάνδρα ένα χρόνο πριν που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν 20 ανθρώπινες ζωές, είναι ένα μόνο γεγονός που δείχνει τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει μια δραστική αλλαγή στο κλίμα.
Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα στην χώρα μας η κλιματική αλλαγή θα σημάνει τα επόμενα χρόνια μεγαλύτερες περιόδους ανομβρίας, περισσότερες τροπικές μέρες, περισσότερες μέρες με καύσωνα και άνοδο της στάθμης της θάλασσας μέχρι και μισό μέτρο μέχρι το 2050 μεταξύ άλλων.
Αυτά θα έχουν σημαντικές συνέπειες στην αγροτική παραγωγή όπου μέχρι και 60% των σημερινών καλλιεργούμενων εκτάσεων θα μετατραπούν σε ξερικές αν δεν προνοήσουμε για την άρδευσή τους και την εκμετάλλευση του βρόχινου νερού, σημαντικές παράκτιες τουριστικές ζώνες θα βουλιάξουν κάτω από το θαλασσινό νερό, περισσότερη ενέργεια θα είναι απαραίτητη για τον κλιματισμό των κτιρίων και των σπιτιών αφού θα είναι αφόρητες οι συνθήκες διαβίωσης στις τσιμεντουπόλεις όπου ζούμε. Αυτά είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές συνέπειες της αλλαγής στο παγκόσμιο κλίμα.
Η Ευρωπαϊκή πολιτική για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής στοχεύει λοιπόν στην μείωση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη κατά τουλάχιστον 1,5 με 2 βαθμούς κελσίου μέχρι το 2050. Αυτό προσπαθεί να το πετύχει μέσα από τον περιορισμό των εκπομπών CO2 που ευθύνονται για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τους αναθεωρημένους στόχους η Ευρώπη επιδιώκει τη μείωση κατά 40% των εκπομπών CO2 το 2030 σε σχέση με το 1990. Πως θα επιτευχθεί αυτό? Στοχεύοντας στην συμμετοχή των ΑΠΕ κατά 32% στο ενεργειακό μίγμα από 27% που είχε προγραμματιστεί το 2014 και στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης (energy efficiency) κατά 32.5% από 27% επίσης που είχε σχεδιάσει το 2014. Άρα για το 2030 οι στόχοι γίνονται ακόμη πιο φιλόδοξοι. Οι μεταφορές συμβάλλουν σημαντικά σήμερα στις εκπομπές CO2 αφού χρησιμοποιούν πετρέλαιο και παράγωγά του δηλαδή βενζίνη ή φυσικό αέριο που παράγουν co2 κατά την καύση τους.
Η ανάγκη για την σταδιακή μετάβαση σε ηλεκτροκίνητα οχήματα έρχεται λοιπόν να καλύψει την απαίτηση για τη χρήση όλο και λιγότερων ορυκτών καυσίμων τα οποία κατά την καύση τους παράγουν CO2 και βέβαια είναι και μη ανανεώσιμα, δηλαδή κάποια στιγμή θα εξαντληθούν.
Επειδή λοιπόν ο ρόλος των πολιτικών, όπως πολύ συχνά μας συμβουλεύει ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είναι μόνο να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όταν παρουσιάζονται αλλά να προνοούν για μην εμφανιστούν ή να μην εμφανιστούν εντονότερα στο μέλλον, σήμερα η Αλεξάνδρα Σδούκου αρχικά θα παρουσιάσει τις δράσεις που έχει σχεδιάσει η Νέα Δημοκρατία μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, με διττό σκοπό:
• Την εκπλήρωση των δεσμεύσεων απέναντι στην παγκόσμια κοινότητα για το κλίμα
• Και ο σημαντικότερος, την περιβαλλοντική αειφορία για τη δική μας αλλά και τις επόμενες γενεές.
και στη συνέχεια θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...