Παρουσιάστηκε το 16ο βιβλίο του Σωτήρη Χατζηγάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Παρουσιάστηκε το 16ο βιβλίο του πρώην υπουργού και επί σαράντα χρόνια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σωτήρη Χατζηγάκη. Στην κατάμεστη αίθουσα της παλιάς βουλής το ιστορικό στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης, ο οποίος κατά την μακρά πολιτική του παρουσία διετέλεσε επτά φορές υπουργός, παρουσίασε το βιβλίο του στο οποίο ανέλυσε τα αίτια της κρίσης αλλά και τις προοπτικές ανάταξης της πατρίδας μας.

Το παρόν έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ιστορικά στελέχη της παράταξης, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας και κορυφαίοι πρώην υπουργοί μεταξύ των οποίων οι Μαριέττα Γιαννάκου, Κώστας Τασούλας, Σπύρος Ταλιαδούρος, κα. Επίσης, παρόντα ήταν εξέχουσα μέλη της ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινότητας των Αθηνών, αλλά και πολλοί ακαδημαϊκοί. Συγχρόνως, πολλοί Τρικαλινοί φίλοι της οικογένειας Χατζηγάκη παρευρέθηκαν στην παρουσίαση καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο αντιπεριφεριάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.

Οι ομιλητές μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για το τρικαλινό πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, με τον οποίο συνεργάζεται στενά ο Μικέλης Χατζηγάκης, χαρακτήρισε τον τρικαλινό πρώην υπουργό «ευπατρίδη της πολιτικής» και τόνισε πως διακρινόταν πάντα «για τον συνδυασμό θάρρους και υπευθυνότητας σε όλη την πολιτική του διαδρομή.»

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μίλησε για τη μετριοπάθεια και ήθος του Σωτήρη Χατζηγάκη και τόνισε το πως το βιβλίο είναι ένα ισορροπημένο και καλογραμμένο πόνημα το οποίο αναλύει την κρίση σφαιρικά και με νηφαλιότητα συνδέοντας την παγκόσμια κρίση με την ελληνική.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει συνυπάρξει με τον Σωτήρη Χατζηγάκη στα υπουργικά έδρανα και στις Κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή (η οποία ήταν απούσα λόγω της χειρουργικής της επέμβασης στο γόνατο της αλλά έστειλε την ομιλία της η οποία διαβάστηκε από τον Μανόλη Κοττάκη), υπογράμμισε πως «κρατάμε το 16ο βιβλίο του Σωτήρη, ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την χώρα και την φιλελεύθερη παράταξη επι 4 δεκαετίες. Ένα βιβλίο που προσεγγίζει την κρίση σε βάθος μέσα από ένα παγκόσμιο πρίσμα, το οποίο είναι τεκμηριωμένο με 700 υποσημειώσεις και παραπομπές.» Η κα. Μπακογιάννη συνδέεται με μακρά φιλία με τον πρώην Τρικαλινό υπουργό από την δεκαετία του 70 και εξήρε τον «έμπειρο συγγραφέα», τονίζοντας πως «η επιτυχία του Σωτήρη είναι εμφανής από τις πρώτες κιόλας σελίδες χρησιμοποιεί την ιστορική γνώση για να βρει την αλήθεια, μέθοδος η οποία έχει εξαφανιστεί στις μέρες μας.»

Τέλος, ο Μικέλης Χατζηγάκης μίλησε από καρδίας για τον πατέρα του, τον οποίο θαυμάζει και εκτιμάει. Ο νεαρός τρικαλινός επιστήμονας μίλησε για τις αρχές και αξίες που του έχει μεταγγίσει ο Σωτήρης Χατζηγάκης: την ηθική υποχρέωση να συνεισφέρει στην κοινωνία, την σκληρή δουλειά, και την ελευθέρια. Ο Μικέλης έκανε μια πολύ προσωπική ομιλία στην οποία σύνδεσε τις αξίες και τις αρχές που του μετάδωσε ο πατέρας του με τις σημερινές ανάγκες που αναδύουν από την βαθιά ελληνική κρίση. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση είχαμε ξεχάσει, σαν κοινωνία, την ηθική μας υποχρέωση να στηρίζουμε τους αδύναμους. Την ηθική μας υποχρέωση να στηρίζουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Αυτή η κρίση είναι ένα καμπανάκι. Μας θυμίζει ότι πρέπει να ξαναβρούμε τα σωστά πρότυπα. Πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο πατριωτισμό.»

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ