Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο ξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Καλαμπάκα

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 εορτάζεται η Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Εορτάζει και πανηγυρίζει και το φερώνυμο Παρεκκλήσι του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Σήμερα παραμονή της εορτής τελέστηκε με θεία κατάνυξη και παρουσία επισήμων και πλήθος πιστών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Την Τετάρτη το πρωΐ, ανήμερα της εορτής και ώρα 7:00 π.μ. εως 10:00 π.μ. θα ψαλθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

Ο Προφήτης Ηλίας
Ο Προφήτης Ηλίας έζησε τον 9ο π.Χ. αιώνα στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ. Καταγόταν από την πόλη Θέσβη, γι’ αυτό πήρε την επωνυμία Θεσβίτης. Την εποχή εκείνη είχε εξαπλωθεί η ειδωλολατρία σ’ όλο το Ισραήλ μετά από προσπάθειες της Βασίλισσας των Φοινίκων Ιεζάβελ. Ο Προφήτης Ηλίας πολέμησε την ειδωλολατρία και κατηγόρησε για ασέβεια την Ιεζάβελ και τον Αχαάβ και διακήρυξε την ύπαρξη του ενός και αληθινού Θεού.
Για να εκδικηθεί τους ψευδοπροφήτες του ειδωλολατρικού θεού Βάαλ, με προσευχές που έκανε σταμάτησε τις βροχές για τρία ολόκληρα χρόνια στο Ισραήλ. Σ’ αυτά τα χρόνια πήγαινε στο ποτάμι Χοράθ, όπου κοράκια, μετά από θεία προσταγή τού έφερναν τροφή. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Προφήτης Ηλίας φορούσε ρούχα από δέρμα προβάτου, μια μεγάλη ζώνη και πέρασε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του πάνω στο βουνό Καρμήλιο. Γι’ αυτό οι πιστοί τιμώντας τη μνήμη του συνηθίζουν να χτίζουν εκκλησάκια πάνω στα βουνά. Όπως αναφέρεται στις διάφορες γραφές, ο Προφήτης Ηλίας δεν πέθανε, αλλά αναλήφθηκε στους ουρανούς με πύρινο άρμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ