Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Ολοκληρώθηκε το πλανητάριο για τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα

Ολοκληρώθηκε το πλανητάριο για τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα

-

Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για την ολοκλήρωση του έργου στη Λάρισα

Κώστας Αγοραστός: «Σύγχρονο εργαλείο το οποίο δίνει προστιθέμενη αξία σε Καλαμπάκα, Τρίκαλα και Θεσσαλία»

 

Ως ένα «σύγχρονο εργαλείο το οποίο δίνει προστιθέμενη αξία σε Καλαμπάκα, Τρίκαλα αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός το έργο της ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων, στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου επ’ αφορμή της ολοκλήρωσης του έργου.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ημερίδα που έλαβε χώρα, μετά την αντίστοιχη που έγινε στην Ελασσόνα στο πλαίσιο του δεύτερου σκέλους του συνολικού έργου, που αφορά την αντίστοιχη ψηφιακή προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού του Ολύμπου. Το συνολικό έργο χρηματοδοτήθηκε μέσα από το πρόγραμμα της «ψηφιακής σύγκλισης» με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ περίπου.

Το σύστημα της ψηφιακής προβολής της ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων θα λειτουργήσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτηρίου του Πολιτιστικού Κέντρου Καλαμπάκας το οποίο πρακτικά θα «μεταμορφωθεί» σε ένα «μίνι πλανητάριο».
Με τη λειτουργία του συνολικού έργου αναμένεται να έχουν δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία, που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.

 

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Παραδίδουμε σύντομα ένα σύγχρονο εργαλείο το οποίο θα αποτελέσει μεγάλη προστιθέμενη αξία για την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα λόγω της πολύ μεγάλης επισκεψιμότητας στην περιοχή, αλλά και για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Το έργο αυτό δημιουργεί συνθήκες παραμονής για τους επισκέπτες και βοηθά στην καλύτερη γνώσης της περιοχής», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο κ. Αγοραστός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νέο τουριστικό portal της Περιφέρειας.

«Ταυτόχρονα, είπε, κάνουμε ένα μεγάλο εγχείρημα, το portal www.gothessaly.gr, το οποίο θέλουμε να αποτελέσει μία συλλογική πύλη τουριστικής προβολής όλης της Θεσσαλίας.

Ο καθένας μπορεί να μπει σ’ αυτό και να εντάξει την επιχείρησή του, το δήμο του, τον φορέα του, τα πάντα. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να περιγράψει μία διαδρομή. Με αυτή τη δυναμική διαδικασία και τη διαρκή τροφοδότηση του portal με πληροφορίες, δημιουργείται μία αξιόλογη και εντυπωσιακή προσπάθεια για την προβολή της Θεσσαλίας.

Όλα αυτά δημιουργούν μία άλλη ποιότητα στην προβολή της περιοχής μας. Πιστεύουμε να προσδώσουμε και με αυτή την προσπάθεια προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και στην οικονομία. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα γιατί τίποτε δεν γίνεται στην τύχη, ούτε για την τύχη.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν σ’ αυτή την προσπάθεια, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους γι’ αυτό το πρωτοποριακό δημόσιο έργο. Εύχομαι σύντομα να γίνει η πρώτη προβολή», κατέληξε.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Ο δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα, ένα άλλο έργο, με τη συμβολή της περιφέρειας έρχεται να προστεθεί, μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, στον κατάλογο των έργων που θα συμβάλλουν στην προβολή και αναβάθμιση της περιοχής μας.
Τα μοναδικά Μετέωρα είναι περιζήτητα και στις πρώτες επιλογές των τουριστών της χώρας μας, που επιθυμούν διακαώς να τα θαυμάσουν από κοντά. Ταυτόχρονα, είναι φανερό ότι η περιοχή της Καλαμπάκας και ευρύτερα των Τρικάλων εισπράττει ελάχιστα από την παγκόσμια φήμη και την έλξη των Μετεώρων.

Οι ταξιδιώτες σήμερα αναζητούν υψηλού επιπέδου εμπειρίες, ψάχνουν κάτι το διαφορετικό και ποιοτικό. Η Ελλάδα σίγουρα μπορεί να προσφέρει εμπειρίες που να συνδυάζουν τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την πλούσια ιστορία, τη μυθολογία με τον τουρισμό περιπέτειας, τα μοναδικά φυσικά τοπία και την τοπική γαστρονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προώθησε τη δημιουργία ψηφιακής προβολής της Ιστορίας και του πολιτισμού των Μετεώρων μέσω του προγράμματος ψηφιακής σύγκλισης με τη δημιουργία του πλανητάριου Καλαμπάκας.
Ένα πλανητάριο που θα διηγείται την ιστορία των Μετεώρων και τη δημιουργία των Μονών.
Ένα πλανητάριο που θα δίνει τη δυνατότητα «ολοκληρωμένης ξενάγησης», ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες σχετίζονται με τη μεγάλη έκταση και τα θέματα προσβασιμότητας λόγω της γεωμορφολογικής ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου ανάγλυφου της περιοχής.

Έτσι με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να έχει δημιουργηθεί μια σειρά από εργαλεία που θα παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες παρουσίασης και εικονικής ξενάγησης και που θα λειτουργούν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις σημερινές μορφές φυσικής ξενάγησης.
Για όλους αυτούς τους λόγους , θέλω να ευχαριστήσω τους υπηρεσιακούς παράγοντες που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αγοραστό για τη σύλληψη αλλά και την ολοκλήρωση ενός τέτοιου σημαντικού για την περιοχή μας, έργου.

Επίσης θέλω να τον ευχαριστήσω για την προώθηση και εκτέλεση έργων στο Δήμο Καλαμπάκας, την επίλυση διάφορων προβλημάτων αλλά και την άψογη συνεργασία που έχουμε για το καλό του τόπου».

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης τόνισε τα εξής: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη που πραγματικά αγάπησε αυτό το έργο από την πρώτη στιγμή. Έδωσε μάχες για αυτά τα δύο έργα από τα οποία έχει να κερδίσει όλη η Θεσσαλία.

Συγχρόνως θέλω να συμφωνήσω με αυτό που προείπε ο δήμαρχος, ότι δηλαδή ο Κώστας Αγοραστός αγαπά την περιοχή της Καλαμπάκας και αυτό φαίνεται από μία σειρά έργων όπως το πλανητάριο, το γεωλογικό μουσείο του Καστρακίου, το σπήλαιο της Θεόπετρας, το φράγμα του Ληθαίου, ο δρόμος Βερδικούσια – Λογγά, το γηροκομείο, τα σχολεία. Καταλαβαίνει κανείς πως όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα, θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.physionatsis.gr

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

 

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Δήμος Μετεώρων: Ανοίγουμε γραμμή επικοινωνίας και κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό…!

Χρειάζεσαι βοήθεια ή γνωρίζεις άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να μετακινηθούν…; Ενημέρωσέ μας και ο Δήμος Μετεώρων θα είναι αμέσως δίπλα σας. Επικοινώνησε στο 24320 78661 και θα εξυπηρετηθείς αμέσως! Δεν κυκλοφορούμε και ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών. Είναι ώρα ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Και στο Δήμο Μετεώρων "Μένουμε Σπίτι"!

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr