Ομόφωνες αποφάσεις από το συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμπάκας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε καλό κλίμα, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης το συμβούλιο της Κοινότητας Καλαμπάκας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καλαμπάκας.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν όλα τα θέματα, τα δύο της ημερήσιας διάταξης και τα δύο εκτός αυτής.

Αναλυτικά:

  • Για την αίτηση της ΤΕΛΧΙΣ ΙΚΕ Ταξιδιωτικός Οργανισμός (καθορισμός αφετηρίας και στάσεων προτεινόμενης κυκλικής διαδρομής ειδικού τουριστικού λεωφορείου) η γνωμοδότηση του συμβουλίου είναι να επιτραπεί η στάση στα εξής τέσσερα σημεία στην πόλη της Καλαμπάκας: Ξενοδοχείο Διβάνη (αφετηρία-τερματισμός), Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης, πάρκινγκ του σιδηροδρομικού σταθμού, καθώς και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών Μετεώρων, εφόσον επιτρέπεται από τον ΚΟΚ, λόγω του ότι είναι επί της περιφερειακής οδού. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Σινάνης, ενημέρωσε στην αρχή της συζήτησης του θέματος τα μέλη ότι εκ του νέου νόμου επιτρέπεται η στάση τουριστικών λεωφορείων σε απόσταση 25 μ. από διαβάσεις πεζών και 50 μ. από φωτεινούς σηματοδότες.
  • Για την αίτηση του Σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Καλαμπάκας (παραχώρηση θέσεων ΤΑΞΙ στην κάθοδο της οδού Ρόδου) η γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου είναι να επιτραπούν πέντε θέσεις, σύμφωνα και με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας (μέχρι σήμερα είχαν δοθεί οκτώ).

Εκτός ημερήσιας διάταξης:

  • Για την αίτηση της ΜΚΟ ACT4V για διοργάνωση εκδήλωσης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 9 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της μηνιαίας καμπάνιας κατά του καρκίνου του μαστού το συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά.
  • Για την αίτηση του Γεωργίου Τρέλλη (νέα πιτσαρία) για κατασκευή εξέδρας με σκοπό την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων επί του πεζοδρόμου της Πλατείας Δημαρχείου (οδός Θεμιστοκλέους) η γνωμοδότηση ήταν θετική.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ