Χρειάζονται φροντίδα οι Παιδικές Χαρές της Καλαμπάκας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Προβληματισμός επικρατεί το τελευταίο διάστημα για την εικόνα των παιδικών χαρών στην πόλη της Καλαμπάκας, καθώς δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, κυρίως από πλευράς καθαριότητας και αποψίλωσης.

Στη σύγχρονη Καλαμπάκα οι χώροι που μπορούν οι γονείς να αφήσουν ελεύθερα τα παιδιά τους να παίξουν είναι λίγοι και είναι μόνο οι παιδικές χαρές.

Δυστυχώς όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα η κατάστασή τους όλο και χειροτερεύει, λόγω και της έλλειψης προσωπικού με τις ανάλογες ειδικότητες στον Δήμο, καθώς τα χορτάρια έχουν πυκνώσει και γιγαντωθεί, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι και καθαρές.

Βέβαια, για τα απορρίμματα, όπως τονίζεται στις καταγγελίες που φθάνουν στην ιστοσελίδα μας, υπεύθυνοι είναι σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς – συνοδοί των παιδιών, αλλά και οι έφηβοι, οι οποίοι τις έχουν μετατρέψει σε χώρους όπου συγκεντρώνονται τις βραδινές ώρες.

Το ζητούμενο είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι οι παιδικές χαρές είναι αποκλειστικά για παιδιά, καθώς και ότι τα μικρότερα δεν μπορούν πάντα να τα προλαβαίνουν οι γονείς πριν έρθουν σε επαφή με χρησιμοποιημένα μαντηλάκια, με αποτσίγαρα και με άλλα σκουπίδια.

Φυσικά, δεν λείπουν και τα περιττώματα σκυλιών, για τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις (αδέσποτα) το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κλείνουν οι πόρτες πάντα, αλλά και πάλι είναι αδύνατο να κρατηθούν μακριά οι γάτες…

«Αν θέλουμε να αφήσουμε τα παιδιά ελεύθερα να απολαύσουν κάποια λεπτά χωρίς περιορισμούς, πρέπει να καθαρίσουμε μόνοι μας τον χώρο από σκουπίδια. Δεν μπορούμε όμως να κόψουμε και τα χορτάρια!», αναφέρουν χαρακτηριστικά κάποιοι από τους γονείς που μας παραθέτουν και τις φωτογραφίες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ