Καλαμπάκα: Πρόταση για διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Τρικάλων κατά τις βραδινές ώρες

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων, για την οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει και με φυσική παρουσία, θα έρθει το θέμα της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Τρικάλων της Καλαμπάκας κατά τις βραδινές ώρες.

Με την παρέμβαση αυτή η δημοτική Αρχή θέλει να βοηθήσει τους επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, παραχωρώντας τους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση ολόκληρο τον χώρο στα πεζοδρόμια μπροστά από τις επιχειρήσεις τους, και προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να περπατήσουν απρόσκοπτα την κεντρική οδό της πόλης.

Οι ώρες που θα προταθούν για τη διακοπή της κυκλοφορίας είναι από τις 9.00 το βράδυ μέχρι τη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα, για το τμήμα της οδού Τρικάλων από το Δημαρχείο μέχρι το ξενοδοχείο Διβάνη.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα TaMeteora.gr ο Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, εφόσον το θέμα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Τη Δευτέρα το βράδυ συνεδρίασε η δημοτική ομάδα της παράταξης του Δημάρχου, η πλειοψηφία της οποίας ενέκρινε τη σχετική πρόταση.

Διευκρινίζεται ότι στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των επαγγελματιών της εστίασης, δεν προβλέπονται επιπλέον παραχωρήσεις κοινόχρηστου χώρου στις Πλατείες Δημαρχείου και Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας, μια που ο χώρος που καταλαμβάνεται σε αυτές από τραπεζοκαθίσματα είναι μεγάλος. Αντίθετα, όπως προσθέτει ο κ. Αλέκος, επιπλέον χώρος μπορεί να δοθεί στους επαγγελματίες της Πλατείας Δημουλά, κάτι που θα γίνει και για τους επαγγελματίες της οδού Ευθ. Βλαχάβα.

Σημειώνεται ότι, για να έρθει πλήρως τεκμηριωμένη η εν λόγω πρόταση, πρέπει να ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικαστικών θεμάτων, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις, για να λάβει και την τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας η απόφαση για τη διακοπή της κυκλοφορίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα περνά από την Τρικάλων; Τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΙΧ των τουριστών πως θα πάνε στα ξενοδοχεία; Στην Τρικάλων υπάρχουν οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν υπηρεσία delivery δηλαδή καμιά δεκαπεντεριά μηχανάκια, πρέπει να τα καταργήσουν και να πάρουν drones. Σε διπλανούς μονόδρομους οι ντελιβεράδες μπορούν να φύγουν από την επιχείρηση, αλλά για να επιστρέψουν πρέπει να διασχίσουν αντίθετα τον μονόδρομο. Και όπως λέει το άσμα «Οι Τρεις Καμπαλέρος γνωστοί στους βακέρος/ κι οι τρεις πάντα στο ίδιο το μέρος/ σε όλη τη μπάμπα μας έχουνε στάμπα/και λένε “Καράμπα να οι εννέα Καμπαλέρος “

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ