Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Επεισόδιο μεταξύ Αντώνη Τούλα - Χρήστου Σινάνη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Επεισόδιο μεταξύ Αντώνη Τούλα – Χρήστου Σινάνη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

-

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μετεώρων για το νέο έτος 2020.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Μετεώρων και Προέδρου της Επιτροπής, Θοδωρή Αλέκου.

Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα κατά τη συζήτηση του θέματος της έγκρισης πρακτικών της δημοπρασίας για τη μίσθωση υπαίθριων χώρων με σκοπό τη δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους της παράταξης του κ. Αλέκου, εγκρίθηκαν οι μισθώσεις ενός χώρου 488 τ.μ. στην οδό Αβέρωφ έναντι μισθίου 250 ευρώ μηνιαίως κι ενός χώρου 249 τ.μ. στην οδό Καραπιπέρη έναντι μισθίου 150 ευρώ μηνιαίως.

Ο Χρήστος Σινάνης και ο Χρήστος Παπαγεωργίου είπαν ότι ο χώρος των 488 ευρώ είναι ακριβός, παρόλο που από τα 300 ευρώ εγκρίθηκε το ποσό των 250 ευρώ, ενώ για τον χώρο της οδού Καραπιπέρη είπαν ότι δεν εξυπηρετεί δημότες, αφού βρίσκεται πάνω από τον χώρο της λαϊκής αγοράς.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αντώνης Τούλας εξέλαβε ως αναίτια την τοποθέτηση και δήλωσε ότι αφού έτσι θέλουν δεν αναγνωρίζει κι εκείνος ως οφειλές τα δελτία παραγγελίας συνολικού ύψους 206.000 ευρώ της προηγούμενης δημοτικής Αρχής.

“Δεν τα ψώνισα για το σπίτι μου”, απάντησε ο κ. Σινάνης, “δεν το ξέρω, δεν μπορείς να αποδείξεις τίποτα”, ανταπάντησε ο κ. Τούλας.

Οι τόνοι κατέβηκαν με την παρέμβαση του Δημάρχου και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, ενώ ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ζήτησε από τον κ. Τούλα να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ, αν δεν είναι σύννομες οι οφειλές.

 

Τα υπόλοιπα θέματα

 • Απορρίφτηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για την φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Όπως λέχθηκε, το μοναδικό ακίνητο που προτάθηκε δεν πληροί τις προϋποθέσεις, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από το Τοπικό Συμβούλιο Καστρακίου και από περιοίκους.
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης κυλικείου στο γυμναστήριο «Ευθύμιος Βλαχάβας» στην Καλαμπάκα (Κώστας Πορτίκας με 250 ευρώ ετησίως).
 • Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα πρακτικά της επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης κυλικείου στο Δημοτικό Στάδιο «Βασίλειος Καρακίτσιος» στην Καλαμπάκα (Κώστας Πορτίκας με 500 ευρώ ετησίως).
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα η κατάθεση μήνυσης – έγκλησης κατά παντός υπευθύνου σχετικά με αδικήματα εκτελεσθέντα εις βάρος της περιουσίας του Δήμου Μετεώρων (κλοπ’η τεσσάρων μπαταριών οχημάτων από το αμαξοστάσιο).
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός συμβολαιογράφου (Ν. Αδάμος) για κατάρτιση συμβολαιογραφικής πράξης για τη συνομολόγηση τοκοχρεωστικού δανείου χορηγούμενο στο Δήμο Μετεώρων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (για το έργο αγροτικής οδοποιίας που είναι ενταγμένος στο Πρόγραμμα “Φιλόδημος”).
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα η επικύρωση της υπ’ αρ. 33/2020 απόφασης Δημάρχου σχετικά με τον ορισμό δικηγόρου στην υπόθεση Κωτίκα και λοιπών. Δικάζεται αύριο στον Άρειο Πάγο και αφορά στο Δάσος Παλιομηλιάς Ασπροποτάμου.
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα η επικύρωση της υπ’ αρ. 34/2020 απόφασης Δημάρχου σχετικά με τον ορισμό συμβολαιογράφου (Γ. Τόπη) για σύνταξη πληρεξούσιου στην υπόθεση Κωτίκα και λοιπών (παραπάνω υπόθεση).
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός δικηγόρου για τη νομική αντιμετώπιση της υπ΄αρ. 2/2020 διαταγής πληρωμής κατά του Δήμου Μετεώρων από την ΠΑΔΥΘ για οφειλή 373.000 + 8.000 ευρώ δικαστικής δαπάνης (οφειλή προηγούμενης δημοτικής αρχής).
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός δικηγόρου για τη νομική αντιμετώπιση αγωγής της A.E. “ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” κατά του Δήμου Μετεώρων ενώπιον Διοικητικών Δικαστηρίων (παλιά οφειλή 23.000 του πρώην Δήμου Βασιλικής από το 2009).
 • Εγκρίθηκε ομόφωνα η τετράμηνη παράταση συμβατικής προθεσμίας παράδοσης της προμήθειας «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων και συνοδευτικού εξοπλισμού» και συγκεκριμένα «προμήθεια γεωργικού ελκυστήρα (τρακτέρ)» μέχρι 18/5/2020.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. 206.000 ευρωπουλάκια ατιμολόγητα! Εκδήλωση βρεφονηπιακού σταθμού σε τσιπουράδικο! Αγορά σουβλακίων! Για ενοικίαση χώρων στάθμευσης πέντε χρόνια δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες πόσα ακουμπάνε. Και έχετε το θράσος να ζητάτε και τα ρέστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hamogelo.gr

www.hotelkostafamissi.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...