Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημ. Σχολείου Καλαμπάκας στην Αθήνα

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου Δημ. Σχολείου Καλαμπάκας στην Αθήνα

-

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα διήμερη Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας την Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019.
Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε αρχικά επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ασκεί τα καθήκοντα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και οι μαθητές με τους συνοδούς τους ξεναγήθηκαν σε όλες τις αίθουσες του Προεδρικού Μεγάρου έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν την αίθουσα συνάντησης των Πολιτικών Αρχηγών, το χώρο συνάντησης με τους ξένους ηγέτες που επισκέπτονται την Προεδρεία της Δημοκρατίας και το χώρο δεξιώσεων βράβευσης και απονομής μεταλλείων σε αθλητές και σε άλλα άτομα ειδικών περιπτώσεων που βραβεύονται από τον Πρόεδρο.
Η συνέχεια του προγράμματος περιλάμβανε ξεναγήσεις και ενημερώσεις από τον Διευθυντή του σχολείου αρχικά στο Εθνικό Πολεμικό Μουσείο όπου στεγάζονται σε ένα τριώροφο κτίριο όλα τα ιστορικά εκθέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (στρατός, ναυτικό και αεροπορία).
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο («Παναθηναϊκό») όπου οι μαθητές εισήλθαν στο χώρο του σταδίου που διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896, μετά από μακρά διακοπή τους και την οριστική κατάργησή τους από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Θεοδόσιο το 393 μ.Χ καθώς ιστορικά διεξάγονταν στην αρχαία Ολυμπία κάθε τέσσερα έτη από το 776 π.Χ και στους αγώνες αυτούς τερμάτισε πρώτος στο μαραθώνιο ο Έλληνας Ολυμπιονίκης Σπύρος Λούης.
Η επόμενη ξενάγηση περιλάμβανε το Ζάππειο Μέγαρο που χρησιμοποιείται για διάφορες εκθέσεις και τελετές έχοντας 25 εκθεσιακά δωμάτια συνολικής έκτασης 984 μ² καθώς μετά από τη μεταπολίτευση το Ζάππειο αποτέλεσε το κέντρο τύπου σε όλες τις Γενικές Εκλογές της χώρας όπου οι νικητές και οι ηττημένοι των εκλογών δίνουν την καθιερωμένη συνέντευξη μετά το τέλος των εκλογών.
Απέναντι ακριβώς από το χώρο του Ζαππείου βρίσκονται οι Στήλες του Ολυμπίου Διός, όπου ο ναός θεμελιώθηκε στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. και αποπερατώθηκε από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό το 2ο αιώνα μ.Χ. που ήταν μεγάλος θαυμαστής του ελληνικού πολιτισμού. Είχε 104 κολώνες και σώζονται σήμερα οι 15.
Το πρόγραμμα της ημέρας συνεχίστηκε με επίσκεψη στον εκπληκτικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ύψος του Φαλήρου μοναδικής κατασκευής και ανάπτυξης «πράσινων κτιρίων» με μοντέρνα αρχιτεκτονική του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano, στηριζόμενο σε υλικά όπως το γυαλί, το ξύλο, το μέταλλο, στην ενσωμάτωση των καθαρών γραμμών στον περιβάλλοντα χώρο σε συνδυασμό με το υδάτινο στοιχείο. Στις εγκαταστάσεις του φιλοξενείται η Εθνική βιβλιοθήκη της Ελλάδος καθώς και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Η θέα του από την οροφή του κτιρίου προς το Σαρωνικό κόλπο και προς την Αθήνα είναι μοναδική.
Το βράδυ της Τετάρτης οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου αρχικά τους έγινε ιστορική ενημέρωση από την ξεναγό της Βουλής για την κατασκευή και λειτουργία του κτιρίου. Οδηγήθηκαν στη συνέχεια στην αίθουσα του μουσείου που φέτος είναι αφιερωμένη στον Ρήγα Φεραίο. Ξεναγήθηκαν στις διάφορες αίθουσες των επιτροπών της Βουλής, στα γραφεία του Προέδρου της Βουλής, στην αίθουσα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς και στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής.
Οι μαθητές και συνοδοί συναντήθηκαν με βουλευτές του νομού μας που τους υποδέχτηκαν, τους χαιρέτησαν και συνομίλησαν μαζί τους κατά την είσοδο τους στη Βουλή όπως η κ. Παπακώστα Κατερίνα και ο κ. Λιούτας Αθανάσιος. Αποχωρώντας από τη Βουλή παρακολούθησαν την αλλαγή των ευζώνων της Προεδρικής φρουράς εμπρός από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η επόμενη ημέρα περιλάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και στην Ακρόπολη Αθηνών όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του σχολείου για το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και τον Παρθενώνα απολαμβάνοντας τα μοναδικά δημιουργήματα της αρχαιότητας, παγκοσμίου ενδιαφέροντος, καθώς προσέρχονται άνθρωποι από όλα τα μέρη της γης να τα δουν και να τα απολαύσουν.
Η συνέχεια της ημέρας περιλάμβανε επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση και συνομιλία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο όπου αρχικά ο Διευθυντής ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αποδοχή της συνάντησης μαζί του και με τη σειρά του ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη των μαθητών και τους μίλησε για τις γνώσεις που καλούνται να αποκτήσουν, ενώ τους συμβούλευσε να είναι καλοί μαθητές, να μην απογοητεύονται εύκολα σε κάθε δυσκολία και να διαβάζουν ώστε να πλουτίσουν τις γνώσεις τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η απλότητα του Αρχιεπισκόπου και ο Διευθυντής του Σχολείου αφού τον ευχαρίστησε θερμά για τις συμβουλές του δίνοντας του κάποια συμβολικά δώρα της περιοχής μας παίρνοντας την ευχή του και ένα φυλαχτό όπως και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές και συνοδοί.
Το πρόγραμμα της ημέρας έκλεισε με ξενάγηση στο Υπουργείο Παιδείας και συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως αλλά το σχολείο συνάντησε ένα σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης λόγω πορείας στο κέντρο της Αθήνας με κυκλοφοριακό πρόβλημα φθάνοντας καθυστερημένα στο Υπουργείο Παιδείας. Εκεί τους υποδέχτηκε η νέα Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης κ. Γκίκα Αναστασία η οποία αφού τους χαιρέτησε συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους ευχαρίστησε για την επίσκεψη που διεξάγουν στο χώρο του ΥΠΑΙΘ. Ο Διευθυντής της παρέδωσε ένα δώρο προσκαλώντας την στην πόλη μας όπως και την Υπουργό Παιδείας.
Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση των μαθητών στο Μουσείο του Υπουργείου Παιδείας που δημιουργήθηκε με έργα φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Χρήστος Καραγεώργος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

www.hotelkostafamissi.com

www.hamogelo.gr

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...