Αντάμωσαν με τραγούδια και χορούς και φέτος στο 23ο Αντάμωμα οι Χασιώτες [βίντεο]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Αντάμωσαν και φέτος για 23η συνεχή φορά οι Χασιώτες κάτω από το ασκηταριό του Αγίου Θεοδοσίου στον Γάβρο.

Το 23ο Αντάμωμα Χασιωτών ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στο ασκηταριό και την αρτοκλασία κάτω από αυτό από τον εφημέριο Γάβρου π. Ιωάννη Κοκκόρα.

Ακολούθησε ο μεγάλος χορός με τους επισήμους και τα μέλη των χορευτικών τμημάτων που στήριξαν φέτος την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους.

Στη συνέχεια η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο σκεπαστό τμήμα, όπου τα μέλη των χορευτικών τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια.

Όπως ανέφερε ο τελετάρχης του Ανταμώματος Χαράλαμπος Ζούζουλας, τα χορευτικά τμήματα που συμμετείχαν ήταν: της Τρικοκκιάς Γρεβενών, της Αγναντιάς, της Μεγάλης Κερασιάς, του Αγιοφύλλου, του Γάβρου, του Ξηροκάμπου και της Οξύνειας.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο απερχόμενος Δήμαρχος Μετεώρων Χρήστος Σινάνης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, ο Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Σκρέκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τρικάλων Ντίνος Μπάρδας, καθώς και οι υποψήφιοι Βουλευτές Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Φαμίσης και Κατερίνα Παπακώστα.

Στη συνέχεια η χορωδία των Χασίων άνοιξε το τρίτο μέρος της εκδήλωσης με το «Φίλοι μ’ καλωσορίσατε» και ακολούθησαν χοροί από τα τμήματα των προαναφερθέντων συλλόγων.
Στο τέλος μοιράστηκε σε όλους παραδοσιακό φαγητό, προβατίνα με κριθαράκι. Τα σφάγια ήταν προσφορά κτηνοτρόφων των Χασίων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ