Απέρριψε τη συζήτηση για το ψήφισμα κατά των Αμερικανικών Βάσεων το Δ.Σ. Μετεώρων

-

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μετεώρων δεν ενέκρινε τη συζήτηση της έκδοσης ψηφίσματος ενάντια στην εγκατάσταση πολεμικών βάσεων των ΗΠΑ σε Λάρισα, Βόλο και γενικότερα στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το ψήφισμα έφερε εκτός ημερησίας διάταξης προς έγκριση ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Λεωνίδας Κεραμίδας, ωστόσο η πλειοψηφία δεν δέχτηκε να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση.

Το κείμενο του ψηφίσματος που έφερε ο κ. Κεραμίδας ανέφερε τα εξής:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την «γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας», δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ν/Α Μεσόγειο και αλλού, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία τους στη χώρα μας, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, προωθεί με θέρμη την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου,

Ενώ καμώνεται την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα μετατρέπει την χώρα μας, σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας και τους άλλους λαούς.

Ήδη έχει συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους, στην Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και να γίνουν νέες βάσεις σε Λάρισα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, με συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με εκείνη των ΗΠΑ, έχουν εγκατασταθεί προ μηνών αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones, που εκτελούν πολεμικά σχέδια τους από την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Μ. Ανατολή ως την Β. Αφρική, Σημειώνουμε ότι είναι παγκόσμια πρωτιά, στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, να υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα παράλυσης της χώρας μας!

Συγκεκριμένα αναγγέλθηκε η λειτουργία πιο ολοκληρωμένης αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ της Λάρισας, η εγκατάσταση σε στρατόπεδο του Βόλου, αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο. Μετατρέπουν την περιοχή μας και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μετεώρων εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στους παραπάνω σχεδιασμούς, θεωρεί ότι τούτες τις ώρες δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, αφού ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών είναι στη γειτονιά μας θα ρθεί και στο σπίτι μας αν δεν αντιδράσουμε και ως Δημοτικό Συμβούλιο. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

• Να φύγουν τώρα τα αμερικανικά drones από την 110 Π.Μ. της Λάρισας και να μην γίνουν νέες βάσεις των ΗΠΑ σε Λάρισα και Βόλο.

• Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις που είναι στη χώρα μ«ς.

• Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της
ΕΕ.

• Καμία αλλαγή συνόρων και τον συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

• Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας τεου βρίσκονται εκτός συνόρων.

• Να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, να διατεθούν αυτά για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

• Όχι στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σωβινισμό, αλληλεγγύη με όλους τους λαούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ