Δέκα οκτάμηνες προσλήψεις ενέκρινε το Δ.Σ. Μετεώρων – Τα υπόλοιπα θέματα

-

Με καλωσόρισμα στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Καραγεώργο, που πήρε τη θέση του αειμνήστου Γιώργου Δήμου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετεώρων.

Ο κ. Καραγεώργος δήλωσε ότι βρίσκεται στα έδρανα του Δ.Σ. Μετεώρων μετά από ένα θλιβερό γεγονός, αλλά δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι για τη θέση αυτή προηγήθηκε και η βούληση των δημοτών που τον ψήφισαν. «Πρόθεσή μου είναι να λειτουργήσω προσθετικά σε ό,τι καλό μπορεί να γίνει για τον Δήμο μας», τόνισε.

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την απουσία των συμβούλων της Αντιπολίτευσης, καθώς από τους 13 ήταν παρόντες μόνο 4! Για την απουσία του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρη Σακελλαρίου, ο Δημήτρης Κόττης ενημέρωσε το Σώμα ότι λείπει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, καθώς συμμετέχει στην αποστολή της ΠΕΔ Θεσσαλίας στο Λονδίνο.

Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν:

1.Εκμίσθωση αγρού στη Σαρακίνα

2. Αντικατάσταση μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

3. Αλλαγή επωνυμίας της ΔΕΥΑΚ σε ΔΕΥΑΜ.

4. Προγραμματική σύμβαση με ΙΓΜΕ για εκπόνηση μελέτης για τα κατολισθητικά φαινόμενα στις Σταγιάδες. Με αφορμή το θέμα αυτό ο Δημήτρης Κόττης ζήτησε να ληφθεί πρόληψη και για την Κοινότητα Καλοχωρίου.

5. Προσλήψεις 10 ατόμων για οκτώ μήνες (3 χειριστές μηχανημάτων έργου, 4 οδηγοί, 2 ηλεκτρολόγοι, 1 χειριστής τρακτέρ). Είχαν εγκριθεί 23 προσλήψεις, αλλά δεν θα προσληφθούν 13 γενικών καθηκόντων, διότι υπάρχουν πολλοί αυτής της ειδικότητες από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

Εγκρίθηκαν επίσης τα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Αποδοχή πίστωσης 490.787,90 € για την εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

2. Διαγραφή τιμολογίων και χρεώστες διάφοροι. Κυρίως αφορά σε τιμολόγια της ΠΑΔΥΘ, που θα εξοφληθούν από την παραπάνω πίστωση.

3. Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2018.

4.Παραλαβή μελέτης προστασίας και διαχείρισης Δημοτικού δάσους Τ.Κ. Αχλαδέας του Δήμου Μετεώρων.

5. Αίτηση Β΄ Δασικού Συνεταιρισμού Βλαχάβας για την παραχώρηση δικαιώματος υλοτομίας ατομικών αναγκών κατοίκων Τ.Κ. Αχλαδέας του Δήμου Μετεώρων.

6. Αίτηση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κακοπλευρίου (παραχώρηση έκτασης).

7. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών του Δήμου.

8. Έγκριση μελέτης προμήθειας καυσίμων.

9.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης υλοποίησης προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου 2018.

10.Έγκριση δαπανών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Η Αντιδήμαρχος Λίλα Μπαντέκα-Νάνη ενημέρωσε ότι θα δαπανηθούν 12.000 ευρώ για φωτισμό-στολισμό και 10.000 για εκδηλώσεις.

Αναβλήθηκε η συζήτηση για την Εκμίσθωση Δημοτικού καταστήματος (περίπτερο) της Κοινότητας Κορυδαλλού του Δήμου Μετεώρων.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ