Αρχική ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Δήμος Καλαμπάκας: Εγκαινιάστηκαν ΚΕΠ Υγείας και Κέντρο Κοινότητας

Δήμος Καλαμπάκας: Εγκαινιάστηκαν ΚΕΠ Υγείας και Κέντρο Κοινότητας

-

Τα εγκαίνια δύο νέων δοµών του Δήµου Καλαµπάκας τελέστηκαν σήμερα στο κτήριο του 4ου Νηπιαγωγείου Καλαμπάκας.

Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας και για το Κέντρο Κοινότητας, που εγκαινιάστηκαν και επίσημα με την τελετή αγιασμού, την οποία τέλεσαν ο π. Δημήτριος Φωτόπουλος και ο π. Χαράλαμπος Καπλανίδης.

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας αναφέρθηκε στην ιδέα και την υλοποίηση αυτών των δύο δομών. Είπε πως ένα αχρησιμοποίητο κτήριο μεταμορφώθηκε και είναι έτοιμο να δεχθεί και να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη. Ευχήθηκε στους υπαλλήλους των δυο δομών αλλά και σε όλους υγεία και καλή συνεργασία.

Ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας στο χαιρετισμό του συνεχάρη τον Δήμο Καλαμπάκας για την πρωτοβουλία υλοποίησης των δυο πολύ σημαντικών δομών και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων.

Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καλαμπάκας κ. Γιώργος Γιαννάκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμπάκας κ. Αθανάσιος Σινάνης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτιστικών κ. Σοφία Δρούγκα, Καθαριότητας κ. Μαρία Κουκουράβα-Γκαραγκάνη, Έργων κ. Μαρία Φροσυνάκη, Περιφέρειας κ. Δημήτρης Ζαμπούρας, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρακίου κ. Περικλής Γιάννης.

Πριν λήξει αυτή η λητή αλλά σημαντική τελετή εγκαινιών η υπεύθυνη των δομών κ. Λίλα Μπαντέκα – Νάνη αναφέρθηκε στο ρόλο τους και στην σημασία αυτών. Όπως είπε δεν είναι χαρούμενη που εγκαινιάζονται αυτές οι δομές, διότι για να εγκαινιαστούν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα στην κοινωνία όμως είναι περήφανη που ο Δήμος Καλαμπάκας είναι από τους πρώτους δήμους που εγκαινιάζει τέτοιες δομές και με αυτό τον τρόπο είναι κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονται από την κρίση.

Τα Δηµοτικά Κέντρα Πρόληψης για την Υγεία έχουν ως στόχο να παίξουν έναν κυρίαρχο ρόλο τόσο στην ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσµού, όσο και στην προληπτική ιατρική σε τοπικό επίπεδο.

Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας είναι να διασυνδέει τις υπηρεσίες υγείας του δήµου αλλά και όλων των φορέων που ασχολούνται µε προγράµµατα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Ο πολίτης θα µπορεί να επικοινωνεί µε το ΚΕΠ Υγείας ή να επισκέπτεται τους χώρους του και να ενηµερώνεται για θέµατα προληπτικής υγείας.
• Εφόσον το επιθυµεί θα δηµιουργείται ένας ιατρικός φάκελος µε τις προληπτικές του εξετάσεις.
• Το προσωπικό των ΚΕΠ Υγείας θα προµηθεύει στον Δηµότη µια λίστα µε τους παρόχους Ιατρούς και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια του Δήµου. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη και για τους Ανασφάλιστους.
• Έχει δηµιουργηθεί δίκτυο παραποµπών σε εξειδικευµένα νοσοκοµειακά κέντρα, για τα αποτελέσµατα των προληπτικών εξετάσεων που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση.
• Οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δηµότης µπορεί να ενηµερώνει τον ιατρικό του φάκελο µέσω των ΚΕΠ Υγείας.
• Ο Δηµότης που έχει ιατρικό φάκελο στα ΚΕΠ Υγείας µέσω ειδικού λογαριασµού θα ενηµερώνεται για την ηµεροµηνία που πρέπει να επαναλάβει τις προληπτικές εξετάσεις του.

Προγράµµατα ενηµέρωσης θα γίνουν για τον σχολικό εκφοβισµό, το ασφαλές διαδίκτυο, την παιδική παχυσαρκία και τον καρδιοαγγειακό κίνδυνο.

Το Κέντρα Κοινότητας είναι µία νέα δοµή, ένα σηµείο όπου ο δικαιούχος θα καταγράφεται, θα λέει το πρόβληµά του και θα µπορεί να λάβει πληροφορίες σε θέµατα κοινωνικής προστασίας εφ όλης της ύλης.

Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί τον κεντρικό άξονα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και θα είναι συνδεδεµένο µε την Κοινωνική Υπηρεσία, ενώ θα «αγκαλιάζει» 8 µεγάλες κοινωνικές κατηγορίες: παιδιά, ηλικιωµένους, ευάλωτες οµάδες, ΑΜΕΑ, εξαρτηµένους, άστεγους, άπορους και Ροµά.

Ωφελούµενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι οι πολίτες που διαβιούν στο Δήµο Καλαµπάκας, µε προτεραιότητα στα µέλη των ευάλωτων κοινωνικά οµάδων, τους ωφελούµενους κοινωνικών προγραµµάτων, τους ωφελούµενους του προγράµµατος «Κοινωνικό Εισόδηµα Αλληλεγγύης», άτοµα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, άτοµα και οικογένειες που αντιµετωπίζουν δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών διαβίωσης, πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες και κοινωνικά αγαθά, ανέργους, ΑµεΑ, και γενικότερα άτοµα που έχουν πληγεί από την οικονοµική κρίση.

Οι δύο δομές θα λειτουργούν στο ισόγειο του 4ου Νηπιαγωγείου Καλαµπάκας στην οδό Ηπείρου, τον παράλληλο προς την οδό Ιωαννίνων δρόµο που καταλήγει στη βόρεια πλευρά του «Ξενία».

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 και είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό. Για περισσότερες πληροφορίες (εγγραφές – δικαιώματα – υποχρεώσεις κτλ) μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 24320 78661.

Το ΚΕΠ Υγείας λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30 – 14:30. Tηλέφωνο & FAX: 24320 78662, e-mail: [email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

HOTEL KOSTA FAMISSI – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – METEORA

Hotel Kosta Famissi Τρικάλων 144, Καλαμπάκα Τηλ. 2432079192 ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ψητοπωλείο «Ψηστήρι» στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» – Καλαμπάκα

Το νέο Μικροβιολογικό Εργαστήριο «ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ» λειτουργεί στην Καλαμπάκα υπό τη Διεύθυνση του κ. Νικολάου Παπανικολάου σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα εργαστήρια αναφοράς: Βιοϊατρική Αθηνών / In-Vitro / Βιοφόρµα / Mικροανάλυση. Μικροβιολογικό     Αιματολογικό     Βιοχημικό Ανοσολογικό     Ορμονολογικό     Προγενετικός έλεγχος Ωράριο λειτουργίας: • Δευτέρα: 7:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00 • Τρίτη:...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]