“Μετέωρα για Όλους”: Ανακοίνωση για τις προτάσεις της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Από το Κίνημα Πολιτών «Μετέωρα για Όλους» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις προτάσεις της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ όπως διατυπώθηκαν πρόσφατα για τα Μετέωρα:

Πρόκειται για «καλογυαλισμένο» κείμενο (χωρίς αιχμές), γραμμένο με πολιτικό γνώμονα, το οποίο ωστόσο στερείται ουσίας, καθώς οι συντάκτες δε φαίνεται να έχουν γνώση ούτε του χώρου ούτε της γενικότερης κατάστασης. Συγκεκριμένα:

– Ευαγγελίζεται την ελευθερία πρόσβασης στο χώρο, ενώ στις αμέσως επόμενες σειρές αυτοαναιρούνται αποδεχόμενοι όλους τους περιορισμούς που προβλέπονται στο Π.Δ. Π.χ. να απαγορευθεί η πρόσβαση σε βράχους όπως το Άγιο Πνεύμα ή το Πυξάρι επειδή υφίσταται μια σκήτη (καθ’ όλα σεβαστή όπως όλα τα αρχαιολογικά και μη μνημεία) στη νοτιοδυτική γωνία κοντά στα ριζά, η οποία καλύπτει λιγότερο από το 3% του αναπτύγματος του βράχου; Είναι σα να απαγορεύονται οι καταδύσεις σε όλο το Αιγαίο, γιατί εντοπίζονται αρχαία ναυάγια σε λίγα σημεία.

– Στηρίζουν επι της αρχής τις αθλητικές δραστηριότητες αλλά αποδέχονται ως έχει το κείμενο του Π.Δ. το οποίο θα τις καταστήσει παράνομες στο 85% του χώρου των Μετεώρων. Επίσης αναφέρουν ότι η πεζοπορία ή οι άλλες δραστηριότητες επιτρέπονται μόνο για αθλητικούς σκοπούς. Προφανώς για ψυχαγωγικούς απαγορεύεται… Για διάσωση;

Το εν λόγω κείμενο εμπεριέχει σε σημαντικό βαθμό αυτούσια τμήματα από την πρόταση της αντιπολίτευσης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, η οποία με τη σειρά της εμπεριέχει αυτούσια τμήματα του προσχέδιου Π.Δ. Αναπόδραστα εμφανίζονται συντακτικές ασάφειες και αντιφάσεις που αν μη τι άλλο υποδηλώνουν προχειρότητα.

Προτείνουμε στους συντάκτες του, να μελετήσουν την κείμενη νομοθεσία η οποία καλύπτει ήδη όλα τα θέματα που αναφέρονται στο Π.Δ.. Και γίνεται με τρόπο πολύ καλύτερο, με σκεπτικό που διέπεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, όχι από τα αισθήματα, τις αντιλήψεις και τις πολιτικές σκοπιμότητες μεμονωμένων ατόμων που θα καλούνται να γνωμοδοτήσουν κάθε φορά.

Κίνηση Πολιτών
Μετέωρα για όλους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ