Σίγησε το κλαρίνο του Σάκη Ντόκου

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών και κηδεύτηκε στον Αμάραντο χθες Σάββατο ο γνωστός σε ολόκληρο τον νομό Τρικάλων -και όχι μόνο- Αθανάσιος Νικ. Ντόκος, που διασκέδασε πλήθος κόσμου τα τελευταία χρόνια με το κλαρίνο του.

Ο Σάκης Ντόκος γεννήθηκε το 1947 στον Αμάραντο (Βεντίστα). Γιος του Νικολάου Ντόκου από το Μαλακάσι (1914-1996) που έπαιζε ντέφι, εγγονός του Αθανασίου Ντόκου (1880-1958) που έπαιζε κλαρίνο και ανιψιός των σπουδαίων κλαριτζήδων Μιχάλη Ντόκου (1906-1973), Γιάννη Ντόκου (1909 -1980) και Γεώργιου Ντόκου (1920), μυήθηκε στα τραγούδια της καθημερινής ζωής, της αγάπης, του γάμου, της γέννησης, του θανάτου και της ξενιτιάς κυρίως όμως στο ξεχωριστό ύφος της περιοχής.

Επαγγελματικά ξεκινά την ενασχόλησή του με τη μουσική σε ηλικία 23 ετών, παίζοντας κλαρίνο στην οικογενειακή κομπανία που είχε φτιάξει με τον αδερφό του Αλέξανδρο Ντόκο (ακορντεόν), τον δίδυμο αδελφό του Απόστολο Ντόκο (λαουτοκιθάρα), και τον πατέρα του Νικόλαο Ντόκο στο ντέφι.

Με αυτή τη σύνθεση γλέντησαν όλα τα χωριά του Ασπροποτάμου, από τις αρχές του 1970 έως και το 1990 περίπου, ενώ τα αδέλφια συνέχισαν να δίνουν ζωή σε πολλά παραδοσιακά γλέντια μέχρι σήμερα.

 

Δείτε βίντεο με τον Σάκη Ντόκο από το πρόσφατο αφιέρωμα της ΕΡΤ3 (Αλάτι της γης) [μετά από 59.20΄ η συνέντευξη με τον Σάκη Ντόκο]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ