Ενδιαφέρουσα η ενημερωτική ομιλία για τις Ρευματικές Παθήσεις που έγινε στην Οξύνεια

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Επιτυχημένη ήταν η ενημερωτική ομιλία που πραγματοποίησε την Δευτέρα 17 Απριλίου 2017 η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Οξύνειας που ήταν κατάμεστο από κόσμο και ομιλήτρια ήταν η Ιατρός-Ρευματολόγος της Καλαμπάκας κυρία Ζωή Μπουροκώστα η οποία μίλησε για τις Ρευματικές Παθήσεις και την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωσή τους.

Στην έναρξη της ενημερωτικής εκδήλωσης μίλησε η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. κυρία Αθανασία Παππά η οποία είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ευτυχής που βρίσκεται στο χωριό της και ένα όνειρό της, που ήταν μια ενημερωτική εκδήλωση για τις ρευματικές παθήσεις, γίνεται πραγματικότητα.

Ευχαρίστησε τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου και στη συνέχεια μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ρευματολόγου σε μια πόλη και περιοχή. Αναφέρθηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε κάποια στιγμή στην περιοχή μας και ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί αφού απαιτούσε την διάγνωση ρευματολόγου που τότε δεν υπήρχε στην Καλαμπάκα. Τέλος ευχαρίστησε την ιατρό-Ρευματολόγο της Καλαμπάκας κυρία Ζωή Μπουροκώστα για την αποδοχή της πρόσκλησης και της έδωσε το λόγο.

Με λόγο περιεκτικό και κατανοητό από την κυρία Μπουροκώστα δόθηκε στους παραβρισκόμενους η δυνατότητα κατανόησης του τόσο σοβαρού ιατρικού θέματος.

Η κυρία Μπουροκώστα στην ομιλία της αναφέρθηκε στις ρευματικές παθήσεις και τι εννοούμε με τον όρο αυτό. Είπε πως υπάρχουν πάρα πολλά είδη ρευματικών παθήσεων και τόνισε πως η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση των Ρευματικών νοσημάτων παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ