Δημοπρατείται το έργο της ύδρευσης της Καλαμπάκας

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμπάκας εγκρίθηακν ομόφωνα οι όροι διακήρυξης του έργου Αντικατάσταση και επέκταση Εσωτερικού ∆ικτύου Ύδρευσης Καλαμπάκας.

Η εκτιμώμενη αξίας του έργου είναι 3.595.967,26 Ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24 %) και η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου έχει δημοσιευθεί στη Διαύγεια. Συγκροτήθηκε μάλιστα και Επιτροπή διενέργειας/Επιτροπή αξιολόγησης/Επιτροπή εξέτασης ενστάσεων διαδικασιών του έργου με Πρόεδρο την κ. Ράπτη Γεωργία και Αντιπρόεδρο τον κ. Τσόγια Χρίστο.

Ο διαγωνισµός θα γίνει από αρµόδια επιτροπή την 9-5-2017 ηµέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.µ. (λήξη επίδοσης προσφορών) στα γραφεία του Τµήµατος Τεχνικών Έργων & Μελετών οδός Ευθ. Βλαχάβα 1 τ.κ. 42200 Καλαµπάκα τηλ. 2432350293.

Με τη δημοπράτηση του έργου οδεύουμε προς την τελική ευθεία της ολοκλήρωσης των διαδικαστικών θεμάτων και μετά από λίγους μήνες θα αρχίσει το έργο της πολυπόθητης αντικατάστασης του παλαιού δικτύου ύδρευσης της πόλης μας.

 

Τελ. Ενημ. 12.20. Σε σχεστική ανακοίνωση ο Δήμος Καλαμπάκας αναφέρει τα εξής:

Το έργο προϋπολογισμού 4.458.999,40 € περιλαμβάνει αφενός την αντικατάσταση μεγάλου μέρους του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου και αφετέρου την επέκτασή του προκειμένου να συμπεριλάβει και νεοεντασσόμενες στον πολεοδομικό ιστό περιοχές.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ ΘΕΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 (αριθ. Απόφασης Ένταξης 458/6-2-2-27).

Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης , πλήρως συμβατό με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές (σε επίπεδο εξοικονόμησης νερού, ελέγχου ποιότητας νερού, κ.τ.λ., που θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Το νέο δίκτυο ύδρευσης της Καλαμπάκας, πάγιο αίτημα όλων των δημοτικών αρχών, είναι πραγματικότητα. Είναι ένα έργο πνοής, που έρχεται να δώσει λύση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη , της καταλληλόλητας του πόσιμου νερού, περνά στο στάδιο της υλοποίησης. Το νέο δίκτυο ύδρευσης στην Καλαμπάκα έρχεται μεταξύ άλλων να απαλλάξει τους κατοίκους της πόλης από τους επιβλαβείς για την υγεία αμιαντοσωλήνες, με τους οποίους είναι κατασκευασμένο το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, πρόβλημα που έχει ταλανίσει επί σειρά ετών τον Δήμο Καλαμπάκας. Επιπλέον, η παλαιότητα του δικτύου προκαλεί συχνές θραύσεις που έχουν επίπτωση στην ποιότητα του πόσιμου νερού , αλλά και επιβαρύνει οικονομικά τον Δήμο.

Ο Δήμος Καλαμπάκας με οργάνωση και συνέπεια, διεκδίκησε και πέτυχε ένα στρατηγικό στόχο, να φέρει σε τροχιά υλοποίησης ένα έργο κομβικής σημασίας για τη ζωή χιλιάδων κάτοικων και πολλών επισκεπτών του Δήμου Καλαμπάκας. Η επίτευξη, τόσων μεγάλων έργων, όπως το συγκεκριμένο, προϋποθέτει εκτός από συστηματική προετοιμασία και τις απαραίτητες συνεργασίες. Στο πλαίσιο αυτό, η πολύ καλή συνεργασία του δήμου Καλαμπάκας, της ΔΕΥΑ Καλαμπάκας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις υπηρεσίες της, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει και στην ομαλή και έγκαιρη ολοκλήρωση του μεγάλου και τόσο χρήσιμου, αλλά και αναγκαίου έργου για την περιοχή μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προς κάθε αρμόδιο.
    Σε περίπτωση που οι παλιές σωλήνες αμίαντου, δεν απομακρυνθούν σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τον νόμο, το έργο θα σταματήσει, βάλτε το καλά στο νου σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ