Η τοπική ειδησεογραφία στο 102o φύλλο (5/7/1996) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 102o φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε την 5η Ιουλίου 1996, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης έδωσε προχθές στη δημοσιότητα απόφασή του, σύμφωνα με την οποία η ατομική προσφυγή θυμάτων του ναζισμού σε γερμανικά δικαστήρια για την καταβολή αποζημίωσης είναι νόμιμη και δεν βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Το Συνταγματικό Δικαστήριο, δίδει έτσι το «πράσινο φως» για την εκδίκαση επί της ουσίας ατομικών προσφυγών θυμάτων του ναζισμού κατά του γερμανικού κράτους, καταρρίπτοντας το «κλασικό επιχείρημα» της γερμανικής Κυβέρνησης ότι η προβολή αξιώσεων για αποζημιώσεις μπορεί να γίνει βάσει του Διεθνούς Δικαίου, μόνο σε διακρατικό επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική γιια την ελληνική πλευρά.

ΜΙΑ ΠΟΛΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ και αξιέπαινη πρωτοβουλία της έκανε γνωστή αυτή την εβδομάδα η οικογένεια Δραγατογιάννη από τα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, τα αδέρφια του αξέχαστου Οδυσσέα Δραγατογιάννη που έζησε στην Καλαμπάκα και πέρασε στην τοπική ιστορία ως άριστος άνθρωπος, φωτογράφος και κιθαριστής διαθέτουν από φέτος και κάθε χρόνο στη μνήμη του το ποσό των 300.000 δραχμών προκειμένου αυτό να δίνεται κάθε χρόνο, υπό μορφή βραβείων, σε μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμπάκας.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΕ χθες το μεσημέρι περίπου στις 12.30 με 1.00 στην Καλαμπάκα, σε αποθήκη επί της οδού Πίνδου (Περιφερειακός) σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από τα φανάρια του Αη-Λιά. Από τη φωτιά κάηκε ολοσχερώς μία αποθήκη και μία ακατοίκητη οικία. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από γείτονες, οι οποίοι, αφού ειδοποίησαν τους ενοίκους των διπλανών σπιτιών, στη συνέχεια ειδοποίησαν και την Πυροσβεστική η οποία έτρεξε αμέσως και άρχισε το έργο της κατάσβεσης με δύο οχήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι την προσπάθεια ενίσχυσε και η Υδροφόρα του Δήμου Καλαμπάκας καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι και γείτονες.

ΣΤΙΣ 5.00 μ.μ ΤΗΣ περασμένης Δευτέρας δύο νεαροί τσιγγάνοι με τη μέθοδο της απασχόλησης πήραν από την τσάντα περιπτερούχου στην Καλαμπάκα 290.000 δρχ.

ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Παρασκευή έγινε επιτέλους η τρίτη Γενική Συνέλευση του Α.Σ Μετέωρα από την οποία αναδείχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης την περασμένη Δευτέρα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα. Έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο βρέθηκε επιτέλους λύση στο διοικητικό αδιέξοδο που αντιμετώπιζε ο Α.Σ. Μετέωρα εδώ κι ενάμιση μήνα μετά τη λήξη της θητείας του προηγούμενου Δ.Σ. Μια ομάδα νέων ανθρώπων με όνειρα και φιλοδοξίες ανέλαβε τις τύχες του σωματείου υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Απόχα. Πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η ομάδα στο νέο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα να είναι έτοιμη από όλες τις πλευρές. Στόχος του νέου Δ.Σ για την ομάδα είναι ο πρωταθλητισμός και η άνοδος στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ