Η τοπική ειδησεογραφία στο 58ο φύλλο (1/9/1995) της εφημερίδας «Τα Μετέωρα»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στο 58ο φύλλο της εφημερίδας «Τα Μετέωρα», που κυκλοφόρησε πριν από 24 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου 1995, υπήρχαν μεταξύ άλλων και τα εξής θέματα:

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ την Τετάρτη στη Βουλή η Εισηγητική έκθεση στο σχέδιο νόμου για την κατοχύρωση των Μετεώρων ως «ιερού χώρου». Ολόκληρο το νομοσχέδιο, η απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) καθώς και ο χάρτης που καθορίζει τα όρια της περιοχής που κηρύσσεται ως «ιερός χώρος» δημοσιεύονται αποκλειστικά σήμερα στην Εφημερίδα μας. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να ψηφισθεί εντός των προσεχών ημερών. Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του Δήμου Καλαμπάκας και της Κοινότητας Καστρακίου αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις, καθώς τα όρια, η απαγορεύση της χρήσης, η απαγόρευση πάσης επαγγελματικής δραστηριότητας καθώς ακόμα και κάθε κοινωνική και καλλιτεχνική εκδήλωση εξαρτώνται από την έγκριση ή όχι της Σύναξης των Ιερών Μονών και του Υπουργού Πολιτισμού. Εξάλλου, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Τρικάλων εξέφρασε την απορία και οργή του, για το διορισμό του στην επιτροπή οριοθέτησης του «ιερού χώρου» χωρίς το ίδιο να έχει ερωτηθεί καν!

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΟΙ επιτυχόντες της Καλαμπάκας σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. Τα ονόματα όλων των επιτυχόντων Καλαμπακιωτών δημοσιεύονται σε ένθετο του παρόντος φύλλου.

ΕΚΤΑΣΗ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ άρχισαν να αναζητούν από προχθές οι υπεύθυνοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει στα Τρίκαλα το πρότυπο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και νοσηλευτικό ιατρικό κέντρο που προωθεί το ίδρυμα των αμερικανικών Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Βοστώνης «Ιπποκράτης». Για την έκταση που χρειάζεται ο «Ιπποκράτης» -στην οποία θα ιδρυθεί το πρότυπο ιατρικό κέντρο-, για τις προθέσεις του Ιδρύματος, τον τρόπο λειτουργίας και χρηματοδότησής του, ενημέρωσε την περασμένη Τετάρτη τον Νομάρχη κ. Πατραμάνη, τον πρόεδρο της Ν.Ε. Υγείας κ. Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Ν.Ε. Υποδομής Έργων και Περιβάλλοντος κ. Ηλιάδη και τον πρόεδρο του Ν.Σ. κ. Πινιάρα, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Παντέρας, ο οποίος είχε προ ημερών παντάωρη συνάντηση στη Νέα Υόρκη με την Τρικαλινή ιατρό και επιστημονικό συνεργάτη των δύο αμερικάνικων Πανεπιστημίων κυρία Φρ. Βλαχοκώστα.

ΜΙΑ ΕΦ’ ΟΛΗΣ της ύλης συνέντευξη του Προέδρου του Α.Σ Μετέωρα. κ. Γιάννη Μπουφίδη έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν σήμερα οι αναγνώστες μας. Ο κ. Μπουφίδης επιτυχημένος επιχειρηματίας της πόλης μας, εδώ και ενάμιση μήνα ανέλαβε για δεύτερο σερί χρόνο την προεδρία του Α.Σ. Μετέωρα.  Μετά από πενταετή θητεία στο διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο Τρίκαλα φιλοδοξεί με εφόδια την πείρα και την αγάπη προς την ομάδα της πόλης μας, να την οδηγήσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη συνείδηση των φιλάθλων του τόπου αλλά και έξω απ’ αυτόν. Πιστεύει ότι με σύμμαχο όλους τους φορείς της Καλαμπάκας και τη Δημοτική Αρχή θα οδηγήσει την ομάδα εκεί που πρέπει να ανήκει δηλαδή σε μια Εθνική Κατηγορία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ