Αρχική ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ Νουγκατίνα με φράουλες

Νουγκατίνα με φράουλες

-

ΥΛΙΚΑ

> Μπισκότα-βάσεις
6 ασπράδια αυγών (180γρ.)
60 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
160 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το σερβίρισμα
160 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη

> Κρέμα
700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά + 300 γρ. επιπλέον, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
1 κλωναράκι βανίλιας
160 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
80 γρ. κορν φλάουρ
1 φύλλο ζελατίνας των 5 γρ. ή 2 των 2,5 γρ.
500 γρ. φράουλες, κομμένες στα δύο.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 1 ώρα, Ψήσιμο: 25΄-30΄, Αναμονή: 8 ώρες

> Μπισκότα-βάσεις
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με την αμυγδαλόσκονη και τις προσθέτουμε σιγά-σιγά στη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Ακουμπάμε δύο τσέρκια διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε λαδόκολλες και μοιράζουμε σε αυτά το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25-30 λεπτά (μπορούμε να τα ψήσουμε μαζί, σε διαφορετικά ράφια, στη λειτουργία του αέρα). Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

> Κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα μαζί με τη ρευστή κρέμα γάλακτος. Με ένα μαχαίρι σκίζουμε κατά μήκος το κλωναράκι της βανίλιας και μαζεύουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό του, τα οποία ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκισμένο κλωναράκι και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε τη ζελατίνα να μαλακώσει σε ένα μπολ με κρύο νερό. Παράλληλα, ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα αβγά και τους κρόκους. Μόλις βράσει το γάλα, αδειάζουμε το ⅓ στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Χύνουμε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει και να αρχίσει να κοχλάζει η κρέμα. Την αποσύρουμε και ρίχνουμε τη ζελατίνα, στραγγισμένη από το νερό. Ανακατεύουμε καλά την κρέμα και την αδειάζουμε σε ένα επίπεδο σκεύος (ταψί ή πυρέξ) έτσι ώστε να απλωθεί. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της για να μη σχηματιστεί κρούστα. Όταν χλιαρύνει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.

> Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε ένα τσέρκι ή ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. το ένα μπισκότο και το καλύπτουμε με τη μισή κρέμα. Σκορπίζουμε τα ⅔ από τις φράουλες (κρατάμε τις άλλες για το γαρνίρισμα) και από πάνω απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος, τοποθετούμε το δεύτερο μπισκότο. Αφήνουμε την τούρτα να κρυώσει στο ψυγείο για 8 ώρες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Ξεφορμάρουμε ζεσταίνοντας το τσέρκι με πιστολάκι για τα μαλλιά. Αν χρησιμοποιήσαμε ταψί, το βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και το αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε την τούρτα με ζάχαρη άχνη, τη γαρνίρουμε με φράουλες και τη σερβίρουμε.

steliosparliaros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...