Στα 11 έγραψε γράμμα στον μελλοντικό εαυτό του – Φέτος άνοιξε να δει πόσα πρόβλεψε σωστά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Τον Αύγουστο του 1991 ένας 11χρονος από τον Καναδά έγραψε ένα μικρό γράμμα προς τον μελλοντικό εαυτό του και φέτος την Πρωτοχρονιά αποφάσισε να το ανοίξει.

Ο Μιτς Μπρόγκαν πήρε την ιδέα από τον παππού του, Τσαρλς- να απαντήσει σε μια λίστα από 11 προβλέψεις και να τις σφραγίσει σε ένα φάκελο μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020. Το γράμμα παρέμεινε κρυμμένο σε ένα βιβλία, μέσα στο γραφείο του παππού του μέχρι τον θάνατό του το 2006, όταν ο εγγονός το βρήκε εντελώς τυχαία. Ωστόσο περίμενε μέχρι την φετινή Πρωτοχρονιά για να το ανοίξει ώστε να διαπιστώσει πόσο μέσα έπεσε στις προβλέψεις του.

Ο 39χρονος από το Οντάριο είπε πως δεν θυμόταν τι ακριβώς είχε γράψει στο γράμμα. Μέσα στο φάκελο υπήρχε ένα λεπτό, διπλωμένο χαρτί και ένα παλιό χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου Καναδά από το 1954. Όταν όμως άνοιξε το γράμμα, θυμήθηκε τα πάντα.

«Κοιτάζοντας τις λέξεις στη σελίδα, σχεδόν θυμήθηκα όλες τις ιδέες μου», λέει ο ίδιος. Στην κορυφή του γράμματος υπήρχε η ταχυδρομική διεύθυνση από το σπίτι που έμενε όταν ήταν παιδί, η ημερομηνία -25 Αυγούστου 1991- και ένας χάρτης με τις υπόλοιπες δυο κάψουλες που με τον ξάδερφό του είχαν θάψει το σπίτι του παππού τους.

Ποιες ήταν όμως οι προβλέψεις του, σχεδόν πριν από τρεις δεκαετίες; Θα παντρευόταν, θα έκανε δυο παιδιά και θα είχε πλέον δικό του σπίτι, βάρκα, αυτοκίνητο και ένα φορτηγό. Θα γινόταν συγγραφέας «ίσως δικηγόρος», με έσοδα 450 δολάρια Καναδά (345 δολάρια) τον μήνα. Επίσης είχε κάνει προβλέψεις για το περιβάλλον, φανταζόμενος έναν κόσμο όπου κανένα από τα ποτάμια και τις λίμνες δεν θα ήταν καθαρά και στον οποίο οι άνθρωποι «θα μόλυναν» άλλους πλανήτες και θα τους γέμιζαν σκουπίδια «όπως έκαναν στη Γη».

Τελικά από τις προβλέψεις του στο γράμμα, οι περισσότερες δεν επαληθεύτηκαν. Το 2006 χτυπήθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη και να είναι έκτοτε τετραπληγικός. Σήμερα δεν είναι παντρεμένος, δεν έχει παιδιά και ο άνθρωπος δεν έχει εποικήσει ακόμη άλλους πλανήτες. Επίσης δεν έγινε ποτέ ούτε συγγραφέας ούτε δικηγόρος αλλά επιχειρηματίας. Πρόσφατα μάλιστα ίδρυσε μια μονάδα που δίνει σε άτομα με αναπηρίες πρόσβαση σε τεχνολογίες, οι οποίες μπορεί να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Όπως εξηγεί, ελπίζει το γράμμα να γίνει η αρχή ώστε να λύσει τα «μυστήρια» και από τις υπόλοιπες χρονοκάψουλες. Ο ίδιος σχεδιάζει να ξεθάψει και ο,τιδήποτε άλλο είχαν κρύψει με τον ξάδερφό του πριν από πολλά χρόνια στο σπίτι του παππού τους, αν του το επιτρέψουν οι σημερινοί ιδιοκτήτες.

Με πληροφορίες από BBC

ΠΗΓΗlifo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ