4. ΣΑΜΙ-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΙΜΑΟΥΪ: ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ, Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ (Β΄ ΕΚΔΟΣΗ)

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

PAISIOS-2-COVER-FINAL

 

ETOΣ: 2012
(ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 2011)
ΣΕΛΙΔΕΣ: 80
ISBN: 978-960-98589-3-9

Λίγα λόγια από τον Πρόλογο του βιβλίου:
Μετά από την πρώτη έκδοση (2000 αντίτυπα), φτάσαμε –με τη χάρη τού Θεού και την ευλογία τού Γέροντα Παϊσίου– στη δεύτερη έκδοση. Τα αντίτυπα και αυτής της έκδοσης φυσικά θα διανέμονται δωρεάν.
Σε αυτή τη νέα έκδοση υπάρχουν ελάχιστες αλλαγές σε σχέση με την πρώτη. Πρόκειται κυρίως για κάποιες διευκρινήσεις σε κάποια σημεία, που θα μπορούσαν να παρεξηγηθούν από τον αναγνώστη. Οι περισσότερες από αυτές τις μικρές διευκρινήσεις έγιναν ύστερα από εύστοχες παρατηρήσεις και πατερικές συμβουλές που έλαβα από τον πολυγραφότατο εκκλησιαστικό συγγραφέα – Πνευματικό Ιερομόναχο Γρηγόριο Αγιορείτη, ο οποίος έζησε τον Γέροντα Παΐσιο από πολύ κοντά, και ο οποίος μου έκανε την τιμή να αγκαλιάσει με πολλή αγάπη και με ανέλπιστο ενδιαφέρον την ταπεινή μου συγγραφική προσπάθεια. Γι’ αυτό, ας μου επιτρέψει ο Γέροντας Γρηγόριος να τον ευχαριστήσω δημόσια, αν και γνωρίζω ότι αυτή η πράξη (λόγω ταπείνωσης) δεν θα του αρέσει καθόλου.
Θέλω να ευχαριστήσω και τις αδελφές μοναχές τού Ησυχαστηρίου τής Σουρωτής Θεσσαλονίκης για τις ευγενικές συμβουλές τους, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για την ευγενική και ενθαρρυντική επιστολή του.
Ευχαριστώ επίσης τον Πνευματικό μου πατέρα άγιο Πρωτοσύγκελλο Σταγών και Μετέωρων Αρχιμ. Γεώργιο Στέφα, ο οποίος με πολλή αγάπη και με χρήσιμες συμβουλές αγκάλιασε την όλη προσπάθειά μου. Ξεχωριστά ευχαριστώ τον Μητροπολίτη μας, τον Σεβασμιώτατο Σταγών και Μετέωρων κ. Σεραφείμ, για όλη την πνευματική αγάπη και στήριξη που μου έχει προσφέρει τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που σχολίασαν θετικά το βιβλίο είτε δια του Τύπου είτε προφορικά, και γενικότερα ευχαριστώ όλους εκείνους που διάβασαν το βιβλίο, αλλά και αυτούς που θα το διαβάσουν μελλοντικά. Εύχομαι η ευλογία και η ευχή τού Γέροντα Παϊσίου να μας προστατεύει όλους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο συγγραφέας είναι παιδίατρος. Ζει και εργάζεται στην Καλαμπάκα, κάτω από τη σκιά των Μετεώρων.
Αυτό είναι το δεύτερο βιβλίο του, μετά το «Αχ! Να ‘μουν Αυτοκράτορας!» (1996).

 

Επιμέλεια/ Διορθώσεις/ Σχεδίαση/ Ηλεκτρονική σελιδοποίηση: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣ. ΜΠΑΚΟΛΑΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ