Ενιαίος φορτιστής από το 2024 σε smartphone & τάμπλετ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την εισαγωγή ενός ενιαίου φορτιστή για μικρές ηλεκτρονικές συσκευές, όπως smartphone και tablet, μια παγκόσμια πρώτη και κίνηση στην οποία αντιδρούσε η Apple.

Από το φθινόπωρο του 2024 το USB-C θα είναι η στάνταρντ θύρα φόρτισης για smartphone, tablet, e-readers, πληκτρολόγια, ποντίκια, GPS, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, κονσόλες και φορητά ηχεία. Από το 2026 το ίδιο θα ισχύει και για τα laptop.

Η αλλαγή αυτή υιοθετήθηκε με 602 ψήφους υπέρ, 13 κατά και 8 αποχές, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με αυτή την απλή λύση κάθε χρόνο θα υπάρχουν χιλιάδες τόνοι λιγότερα ηλεκτρονικά απορρίμματα, θα διευκολυνθεί η επαναχρησιμοποίηση παλιών συσκευών και θα μειωθούν τα περιττά κόστη, επεσήμανε ο Άλεξ Άγκιους Σαλίμπα, ο ευρωβουλευτής από τη Μάλτα που ήταν ο εισηγητής του νομοσχεδίου. Με αυτή την κίνηση, συμπλήρωσε, η ΕΕ θα δώσει το παράδειγμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο ενιαίος φορτιστής δεν είναι καλό νέο μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για το πορτοφόλι των καταναλωτών, επεσήμανε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, κάνοντας λόγο για εξοικονόμηση τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

ΠΗΓΗlifo.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ