Οκτώ τραυματίες από σύγκρoυση ελληνικού τάνκερ με νορβηγική φρεγάτα στη Βόρεια Θάλασσα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο και μια φρεγάτα του νορβηγικού πολεμικού ναυτικού συγκρούστηκαν κοντά στην ακτή της Δυτικής Νορβηγίας, στη Βόρεια Θάλασσα. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά οκτώ άτομα.

Το τάνκερ κινήθηκε βόρεια συνοδεία ρυμουλκού. Νωρίτερα, είχε κάνει εφοδιασμό με φορτίο αργού στην εγκατάσταση Stuure της Equinor, η οποία και θα κλείσει προσωρινά για προληπτικούς λόγους, ενώ δεν υπήρχε κανένα σημάδι διαρροής.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει για πόσο θα παραμείνει κλειστός ο τερματικός σταθμός, όπως δήλωσε εκπρόσωπος.

Εξαιτίας της σύγκρουσης, μπήκαν νερά στη φρεγάτα του νορβηγικού στόλου KNM Helge Ingstad και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βυθιστεί. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα 137 μέλη του πληρώματος έχουν εκκενώσει το πλοίο.

«Οι ένοπλες δυνάμεις επανεξετάζουν τώρα όλα τα διαθέσιμα μέσα στην περιοχή για να βοηθήσουν το KNM Helge Ingstad (το κατεστραμμένο πολεμικό πλοίο)», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Ivar Moen στην AFP. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Marine Traffic, το πετρελαιοφόρο Sola των 62.000 τόνων συνεχίζει το ταξίδι του από τη Νορβηγία με τελικό προορισμό τη βορειοανατολική Αγγλία. Άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι παρά το γεγονός ότι υπέστη μόνο επιφανειακές ζημιές, το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται τώρα αγκυροβολημένο και περιμένει να εισέλθει σε νορβηγικό λιμάνι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ