Σενάρια για τριπλές εκλογές τον Μάιο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

EKLOGES

Το ενδεχόμενο των τριπλών εκλογών τον Μάιο (δημοτικές, ευρωεκλογές και εθνικές) έχει ξεκινήσει να συζητιέται και πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου ως ιδιαίτερα πιθανό, αναφέρει σήμερα το aftodioikisi.gr. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν σταμάτησε να συζητιέται καθώς τα επιχειρήματα υπέρ του είναι συντριπτικά:

– Τα μέτρα που θα αναγκαστεί να λάβει η κυβέρνηση μετά την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούνιο-Ιούλιο, καθώς ο προϋπολογισμός που ψηφίζεται σήμερα δεν βγαίνει

– Η σφόδρα πιθανή πρωτιά (και μάλιστα με μεγάλη διαφορά) του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές που θα οδηγήσει σε (νέα) κρίση τη συγκυβέρνηση

Το γεγονός ότι οι σχεδιασμοί του Μεγάρου Μαξίμου αφήνουν ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν διπλές εκλογές (που θα γίνουν τριπλές) το Μάιο το αποτυπώνει, κατά τους γνωρίζοντες, η απόφαση οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν όχι μαζί, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης, αλλά μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές: Στις 18 και στις 25 Μαΐου αντίστοιχα.

Πρόκειται για ένα «κόλπο» στο οποίο, όπως έχει αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ, που οδηγεί κατευθείαν στις τριπλές κάλπες χωρίς όμως να στηθούν τριπλές κάλπες, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε, εκτός των άλλων, και λειτουργικά προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών.

Σύμφωνα με αυτό:

-Την πρώτη Κυριακή (18 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές (α΄γύρος)

– Τη δεύτερη Κυριακή (25 Μαΐου) θα πραγματοποιηθούν ευρωεκλογές μαζί με το β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μ’ αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μειώσει τη σημασία των εκλογών ΟΤΑ ελπίζοντας να διασωθούν «γαλάζιοι» και «πράσινοι» περιφερειάρχες και δήμαρχοι, ενώ, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, χάνεται κάθε πολιτική σημασία των ευρωεκλογών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ