Αυξήθηκε κατά 10 μονάδες το ποσοστό των εμβολιασμένων άνω των 60

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 60 ετών και άνω –περίπου το 90%- είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είτε έχει κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την απόδοση του μέτρου της υποχρεωτικότητας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά.

Πιο συγκεκριμένα, έχει καταγραφεί αύξηση κατά περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων καθώς όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση 2.761.838 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού ενώ από τις 30 Νοεμβρίου οι νέοι εμβολιασμένοι ή με ραντεβού ανέρχονται στους 217.000.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για να μην επιβληθεί το προβλεπόμενο πρόστιμο, εκπνέει το βράδυ της Δευτέρας και όπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση –το ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξη του- δεν πρόκειται να δοθεί απολύτως καμία παράταση.

Από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων. Σύμφωνα με όσα προβλέπονται αυτό θα είναι 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο και για κάθε μήνα μετά.

«Θέλω να τονίσω ότι από τη στιγμή που επιβάλαμε το μέτρο της υποχρεωτικότητας σχεδόν οι μισοί από αυτούς οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν την επιλογή να εμβολιαστούν. Αρα το μέτρο αυτό είχε επιτυχία. Και θέλουμε, προφανώς, στις ευαίσθητες κατηγορίες άνω των 60 να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά εμβολιασμού», σημείωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους εργαζόμενους του ΚΥ Μεγάρων.

Εξαιρέσεις του μέτρου θα υπάρξουν και αφορούν κατοίκους εξωτερικού, αυτούς που έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, όσους έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

Τη Δευτέρα αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την κυβέρνηση για τον αριθμό των πολιτών στους οποίους θα επιβληθεί πρόστιμο καθώς για και τη διαδικασία ενστάσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img