«Φουντώνει» η «μάχη» των τραπεζών για τα στεγαστικά δάνεια

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Νέα στεγαστικά δάνεια με κοινή συνισταμένη τα χαμηλά σταθερά επιτόκια ρίχνουν στην αγορά οι τράπεζες καθώς η κτηματαγορά αρχίζει να «κινείται» ξανά μετά από χρόνια άπνοιας.

Σήμερα η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να παρουσιάσει τη δική της πρόταση στην στεγαστική πίστη ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του CNN Greece η Εθνική Τράπεζα ανεβάζει τον πήχη, καθώς θα διαθέσει στεγαστικό δάνειο με 10ετή σταθερή περίοδο και επιτόκιο 2,8%, το χαμηλότερο αυτή τη στιγμή στην αγορά για αυτή τη διάρκεια.

Δυναμικά στην αγορά των στεγαστικών δανείων με σταθερό επιτόκιο έχει κινηθεί ήδη η Alpha Bank ενώ και η Eurobank αναμένεται να «απαντήσει» με ανταγωνιστικά προϊόντα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, η άνοδος που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στις τιμές των ενοικίων έχει οδηγήσει πολλούς στην σκέψη της αγοράς, καθώς –εφόσον υπάρχει κάποιο αρχικό κεφάλαιο- η μηνιαία δόση μπορεί να πέσει στο ύψος του ενοικίου.

Καθώς μάλιστα οι τράπεζες χρηματοδοτούν κατά κανόνα το 75-80% της εμπορικής αξίας των ακινήτων, η δόση για το εναπομείναν ποσό προσεγγίζει αρκετά συχνά το αντίστοιχο ενοίκιο.

ΠΗΓΗcnn.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ