Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Άτυπο συμβούλιο πολιτικών με γεύμα υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο

-

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των πολιτικών αρχηγών με την ευκαιρία της 41ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και την κατάρρευση της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γίνεται δύο ημέρες μετά την ψήφιση της δεύτερης δέσμης μέτρων από τη Βουλή και ενώ η διαπραγμάτευση για τη μεγάλη συμφωνία έχει ήδη ξεκινήσει.

Παράλληλα έντονη είναι η φημολογία για το ενδεχόμενο μιας νέας συμφωνίας – γέφυρα που θα δώσει περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις. Την ίδια ώρα φαίνεται ότι η προκήρυξη εθνικών εκλογών είναι θέμα μερικών εβδομάδων, μετά την καταψήφιση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ του δεύτερου πακέτου των προαπαιτούμενων, μια επιλογή που καθιστά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κυβέρνηση μειοψηφίας. Κυβερνητικά στελέχη μιλάνε πλέον ανοιχτά για ρήγμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που από μόνο του σηματοδοτεί τη διάθεση πρόκλησης εξελίξεων από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναμένεται, δε, η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των Θεσμών σήμερα και των επικεφαλής τους το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκινήσει η αξιολόγηση σε ότι αφορά στην εφαρμογή των κυβερνητικών δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.

Σε αυτό το πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν δεύτερη φορά την ευκαιρία να συνομιλήσουν στο Προεδρικό Μέγαρο, δυό εβδομάδες σχεδόν μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, όπου βρέθηκε κοινή – πλην ΚΚΕ – γραμμή εν όψει των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, που είχε μπροστά του ο πρωθυπουργός εκείνες τις ημέρες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος πιστεύει στην ανάγκη της εθνικής ενότητας, καθώς και στην αδιατάρακτη πορεία της Ελλάδας εντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ. Έτσι αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον η συνάντηση, η οποία δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε μια άτυπη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, και όχι απλά ένα τυπικό γεύμα για την επέτειο.

Να σημειωθεί ότι τα προηγούμενα χρόνια οι προκάτοχοι του Προκόπη Παυλόπουλου δεξιώνοντας την πολιτική ηγεσία, και όχι μόνο, κάτι που είχε ατονίσει σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο γεύμα θα παρακαθήσουν : o Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Επικεφαλής του Κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης, εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, λόγω απουσίας του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο κ. Αθανάσιος Παφίλης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος και η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κα Φώφη Γεννηματά.

Για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος προέβη εχθές στην παρακάτω δήλωση:

Εμείς, οι Έλληνες, που κατ’ αμάχητο ιστορικό τεκμήριο κατέχουμε κορυφαία θέση μεταξύ των εμπνευστών και των δημιουργών της Δημοκρατίας και των θεσμών της αλλά και που με βάση την ιστορική μας διαδρομή γνωρίζουμε καλά το βαρύ τίμημα της καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατάλυσής τους, έχουμε χρέος, και δη στο διηνεκές, να μην επιτρέψουμε την επικράτηση της λήθης ως προς τις αιτίες και τις συνέπειες της επτάχρονης δικτατορίας 1967-1974. Όταν μάλιστα η εγκληματική αυτή εκτροπή έχει στοιχίσει βαθειά –και ως τώρα, δυστυχώς, ανεπούλωτα όπως καταδεικνύει το δράμα της μαρτυρικής Κύπρου- τραύματα στον εθνικό μας κορμό.

Συνακόλουθο χρέος μας, ιδίως κατ’ αυτή την καθοριστική για το μέλλον του Τόπου και του Λαού μας συγκυρία, είναι να θωρακίσουμε και το κεκτημένο, το οποίο προήλθε από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και από την μετέπειτα, πλήρως σύμφυτη με τις δημοκρατικές και πολιτισμικές μας ρίζες, συμπόρευσή μας με άλλους δημοκρατικούς Ευρωπαϊκούς Λαούς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κι ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης. Ενωμένοι τότε, στην συντριπτική μας πλειοψηφία, οι Έλληνες, λόγω και της συνεκτικής και διορατικής ηγεσίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή –χωρίς βεβαίως να υποτιμάται η άκρως θετική συμβολή των λοιπών μεγάλων πολιτικών προσωπικοτήτων της εποχής εκείνης- εδραιώσαμε τους δημοκρατικούς θεσμούς πάνω στο στέρεο θεμέλιο του Συντάγματος του 1975. Και έως τώρα όλες οι Κυβερνήσεις, πέρα κι έξω από επιμέρους πολιτικές διαφορές ή και λάθη, μεγαλύτερα ή μικρότερα, γενικότερης στρατηγικής, πιστές στην λαϊκή ετυμηγορία εργάσθηκαν και εργάζονται για την ουσιαστική ενσωμάτωση της Ελλάδας στην μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Γεγονός το οποίο συνέτεινε, αποφασιστικώς, όχι μόνο στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο της Χώρας αλλά και στην εθνική μας ασφάλεια, μεσ’ από την αποτελεσματική άμυνα έναντι υπαρκτών κι επικίνδυνων εξωτερικών απειλών, την οποία ενίσχυσε η δύναμη αποτροπής της ευρωπαϊκής μας υπόστασης.

Σήμερα, μέσα στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και με το βλέμμα στραμμένο πάντα στα πολύτιμα διδάγματα της κορυφαίας ιστορικής επετείου της 24ης Ιουλίου 1974, καλούμαστε, και πάλιν ενωμένοι στον μέγιστο βαθμό, ν’ αγωνισθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, δηλαδή για την συνέχιση της φυσικής και αυτονόητης εθνικής μας πορείας. Δοθέντος ότι όχι μόνον αυτή είναι η σαφής εντολή όλων των πρόσφατων λαϊκών ετυμηγοριών, αλλά και κάθε αντίθετη επιλογή θ’ απέβαινε, οφθαλμοφανώς, καταστροφική κοινωνικώς, οικονομικώς αλλά και εθνικώς. Και ως προς αυτό το ιστορικό συμπέρασμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις άγνοιας. Τουλάχιστον για όλους εκείνους -που συνθέτουν πάντα, ευτυχώς, την συντριπτική πλειοψηφία- οι οποίοι σέβονται την Ιστορία μας, την Δημοκρατία και την αγωνία και τους αγώνες του Λαού μας.

Ας μου επιτραπεί μια τελευταία, άκρως όμως αναγκαία, επισήμανση: Προς όλους τους συμπολίτες μας που, καλόπιστα, προβληματίζονται ως προς το μέλλον και την ουσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να διευκρινισθεί τούτο: Είναι απείρως προτιμότερο, μένοντας σταθερά και αποφασιστικά στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ν’ αγωνισθούμε με τους Λαούς της προκειμένου κι εκείνη να διορθώσει τα λάθη της και να ξαναβρεί τις ιδρυτικές της θεμελιώδεις αρχές και αξίες, ιδίως δε αυτές του ανθρωπισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που πρέπει να καθορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής σύγκλισης υπό όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Εν πάση δε περιπτώσει είναι αδιανόητο να επιλέξουμε τον μοναχικό, και προδήλως αδιέξοδο, δρόμο της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης και της άκρως διαβρωτικής, έως ολέθριας, εθνικής περιπέτειας.

Την συνεπή τήρηση αυτής της στάσης την οφείλουμε στην Ιστορία μας, την οφείλουμε στα ιερά θύματα και τους μεγάλους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, την οφείλουμε στον εαυτό μας ως σύγχρονων Ελλήνων αλλά και Ευρωπαίων, την οφείλουμε όμως πρωτίστως στις επόμενες γενιές. Τα δικά μας, εκούσια ή ακούσια, λάθη, ιδίως δε λάθη οφειλόμενα στο ότι δεν αντισταθήκαμε, όσο και όταν έπρεπε, στις σειρήνες του λαϊκισμού, δεν επιτρέπεται, επ’ ουδενί, να υποθηκεύουν άλλο πια το μέλλον τους και την προοπτική τους. Καιρός λοιπόν ν’ αναλάβουμε τις ιστορικές ευθύνες που αναλογούν σε καθένα και καθεμιά και, επέκεινα, ν’ αρθούμε συλλογικώς στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων που βιώνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θαλάσσιος Κόσμος – Γεύματα στη Λαδόκολλα

Ο Θαλάσσιος κόσμος ΤΩΡΑ φέρνει στην Καλαμπάκα τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. Ολοκληρωμένες συνθέσεις γευμάτων κλεισμένες στη λαδόκολλα που περιμένουν από εσάς απλά ψήσιμο. Χαρακτηριστικές προσφορές: • Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι μόνο 9,85 ευρώ • Σολομός με φαρφάλες μόνο 9,85 ευρώ. • Γαριδομακαρονάδα μόνο με 9,40 ευρώ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ... ΨΗΣΙΜΟ! Επωφεληθείτε από τη...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Σε διαδικτυακό Workshop συμμετείχε ο Δήμος Μετεώρων

Ο Δήμος Μετεώρων ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά το τριήμερο 25-27 Νοεμβρίου 2020 από την εταιρεία Tourism Media & Events και είχε σαν χώρα στόχο το Βέλγιο. Ο Δήμος Μετεώρων εκπροσωπήθηκε από τον κ. Νικολογιάννη Σπύρο – ειδικό σύμβουλο του...

Σκρέκας: «Εξετάζονται οι επιπτώσεις του Κορωνοϊού σε όψιμο καρπούζι, φθινοπωρινή πατάτα και θερμοκήπια»

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους παραγωγούς», επισήμανε την Τρίτη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Θεσσαλική Γη» του τηλεοπτικού καναλιού Astra TV. Ειδικότερα, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται η έρευνα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σχετικά με τις...

Πολιτική ακαδημία της ΝΔ με την συμμετοχή της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Τρικάλων

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω τηλεδιάσκεψης πολιτική ακαδημία της ΝΔ με την συμμετοχή της ΔΕΕΠ(ΝΟΔΕ) Τρικάλων. Από τα Τρίκαλα συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κώστας Τρέλης, ο Γραμματέας Γιάννης Κουτσονάσιος, η Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Μετεώρων Μαρία Σιουπέρη, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρκαδόνας Δημήτρης Λέφας, ο Πρόεδρος της...

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας η ένταξη των 21 έργων στο LEADER

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη 21 νέων επενδυτικών σχεδίων δημόσιου χαρακτήρα στο Πρόγραμμα Leader νομού Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. «Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρία Τρικάλων ΚΕΝΑΚΑΠ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Προσβάσιμος τουρισμός

H παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από κάποια μορφή αναπηρίας. Άμεσα συνυφασμένος με τους ανθρώπους αυτούς είναι ο Προσβάσιμος Τουρισμός, δηλαδή το δικαίωμα σε...

Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων μετά το 2ο lockdown ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μέτρα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης μετά το δεύτερο lockdown ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με επιστολές της προς τους Υπουργούς Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα. Μετά από σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και αλλεπάλληλες επαφές με τους εκπροσώπους του κλάδου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητά...

Απεβίωσε η Άννα Ορφανού-Πλιάτσικα

Απεβίωσε Η Άννα Ορφανού-Πλιάτσικα σε ηλικία 67 ετών. Η Κηδεία θα Τελεστεί την Παρασκευή 04-12-2020 στις 11:00 π.μ Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο κοιμητήριο στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας. Η Σορός θα Μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στις 10:45 π.μ Η Τελετή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Την Τελετή επιμελείται το Γραφείο Τελετών «ΡΙΖΟΣ...

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

Αναστασία Πινιάρα – Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...