Δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των παιδιών – Η εξήγηση Θεοδωρίδου για την απόφαση

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα είναι υποχρεωτικός στη χώρα μας, όπως έκανε γνωστό σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.
Σύμφωνα με την ίδια, ο λόγος γι’ αυτό οφείλεται στο γεγονός πως δεν πρέπει να δημιουργηθούν διακρίσεις ανάμεσα σε εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα παιδιά στο σχολείο, ενώ προτεραιότητα παραμένει ο εμβολιασμός των ενηλίκων και εκεί «έχουμε δουλειά».
Νέοι στον Λυκαβηττό – Sputnik Ελλάδα, 1920, 07.06.2021

Όπως είπε, ο εμβολιασμός των παιδιών θα κριθεί μετά την επεξεργασία μια σειράς παραγόντων, οι οποίοι είναι:
– Ο ρόλος των παιδιών στη διασπορά της COVID-19.
– Η νοσηρότητα.
– Η θνητότητα.
– Η ασφάλεια των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες.
Εξήγησε επίσης πως παιδιά και έφηβοι, έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζονται σε μεγάλο αριθμό χωρών, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και χώρες της ΕΕ, καθώς τα εμβόλια έχουν λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις από οργανισμούς και φορείς.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους λέγοντας πως άνω του 90% των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, ενώ εντοπίζεται μεγάλη απροθυμία τις ηλικίες άνω των 60 ετών.

Ειδική αναφορά έκανε στον εμβολιασμό των εγκύων, επισημαίνοντας πως τα εμβόλια είναι ασφαλή, ωστόσο προειδοποίησε πως εάν μια έγκυος γυναίκα προσβληθεί με κορονοϊό, τότε ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα στον πλακούντα, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί το ενδεχόμενο κάθετης μετάδοσης από τη μητέρα στο έμβρυο.
Τέλος, τόνισε ποιοι εξαιρούνται από τη νέα σύσταση εμβολιασμού, με μία δόση και σε διάστημα ως ένα έτος από τη νόσηση.
Υπενθυμίζεται πως η σύσταση αφορούσε άτομα που έχουν νοσήσει από κορονοϊό καθώς η φυσική ανοσία εφοδιάζει τον οργανισμό με αντισώματα για διάστημα που υπερβαίνει τον έναν χρόνο και θα εμβολιάζονται μόνο με μία δόση.
Μάλιστα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού διευκρίνισε πως ο εμβολιασμός σε πολίτες που έχουν περάσει κορωνοϊό θα γίνεται σε διάστημα μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους από τη μόλυνση.

Σήμερα, όμως, έγινε γνωστό πως από την παραπάνω σύσταση εξαιρούνται άτομα που έχουν ανοσιακή ανεπάρκεια.
Για αυτή την ομάδα πληθυσμού ισχύει η αρχική σύσταση: Ο εμβολιασμός δηλαδή, εντός των πρώτων τριών μηνών από τη διάγνωση της νόσου με δύο δόσεις.
Τα δεδομένα για τα παραπάνω άτομα, σημείωσε η πρόεδρος φέροντας ως παράδειγμα τους μεταμοσχευμένους, είναι ελλιπή, δείχνουν όμως πως έχουν μειωμένη απόκριση στον εμβολιασμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ