Πολίτες πηγαίνουν στα φαρμακεία και ζητούν να αλλάξουν εμβόλιο- Δεν θέλουν το AstraZeneca

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

Ανησυχία έχουν προκαλέσει η ανακοινώσεις για προβλήματα με θρομβώσεις που παρουσιάστηκαν μετα το εμβόλιο της AstraZeneca- έστω και αν τα νούμερα είναι ελάχιστα σε σχέση με τον αριθμό των εμβολίων- και πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να αλλάξουν το εμβόλιό τους αλλάζοντας και την ημέρα εμβολιασμού.

Η υπόθεση πήρε τέτοιες διαστάσεις που πλέον η Φαρμακευτικός Σύλλογος αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορούν οι πολίτες να αλλάξουν εμβόλιο και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να προσέρχονται στα φαρμακεία.

H πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID-19 δεν δίνει τη δυνατότητα αλλαγής εμβολίου, διευκρινίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και καλεί τους πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

“Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή τη δυνατότητα”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΦΣ. Επομένως και προστίθεται πως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου.

Πόσοι έχουν υποστεί θρόμβωση στη Μεγάλη Βρετανία
Σημειώνεται ότι μόλις επτά άνθρωποι που εμβολιάσθηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 απεβίωσαν από αιματικούς θρόμβους, σε ένα σύνολο 30 τέτοιων περιστατικών που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε ο βρετανικός οργανισμός φαρμάκων (MHRA).

Από τα 30 περιστατικά που είχαν καταγραφεί μέχρι και τις 24 Μαρτίου, “επτά δυστυχώς κατέληξαν”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο MHRA.

Όμως τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν ενώ είχαν χορηγηθεί συνολικά 18,1 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ