Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος αγνοείται περιφρονητικά από την κυβέρνηση

Ο Περιφερειακός και Κλαδικός Τύπος αγνοείται περιφρονητικά από την κυβέρνηση

-

Με την κατάρρευση κάθε πρόνοιας στήριξης του περιφερειακού και του κλαδικού Τύπου, απέμεινε ένας ερειπιώνας αποσπασματικών διατάξεων και κανόνων, που απειλεί την επιβίωση των επιχειρήσεων Τύπου.

Η διαπίστωση επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά από το Δ.Σ. των ΕΙΕΤ – ΣΗΠΕ – ΕΔΙΠΤ, σε πρόσφατες συνεδριάσεις τους.

Αφορμή γι’ αυτήν, η παρατεταμένη εκκρεμότητα του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου δια της επιδότησης των θέσεων εργασίας. Και τούτο, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις για την άμεση ενεργοποίησή του, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα, τόσο απέναντι στη διοίκηση των ΕΙΕΤ – ΣΗΠΕ όσο και κατά τις συναντήσεις του με τις ενώσεις των εργαζομένων (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ κ.α.).

Σημειωτέον ότι όλος ο περιοδικός/ κλαδικός Τύπος της χώρας και ένα κομμάτι του περιφερειακού Τύπου αποκλείστηκαν εντελώς από το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων Τύπου, ενώ η ΕΙΕΤ έχει εκφράσεις τις αντιρρήσεις της όσον αφορά την εξαίρεση των εργαζομένων που δεν βρίσκονται στο καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Σε αντίφαση, η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, που συνέδεε το έως σήμερα ανύπαρκτο πρόγραμμα επιδότησης των θέσεων εργασίας, με την υποχρέωση των επιχειρήσεων περιφερειακού, κλαδικού Τύπου να καταβάλουν επιπλέον εισφορές (2% επί του ετήσιου τζίρου), τώρα βεβαιώνει την οφειλή, και μάλιστα αναδρομικά, στήνοντας βιομηχανία εξωδίκων σε βάρος των εφημερίδων.

Όπως, μάλιστα, επισημαίνουν η ΕΙΕΤ και η ΕΔΙΠΤ, πολλά μέλη των Ενώσεων τους δεν έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν στον ΕΔΟΕΑΠ, εάν δεν απασχολούν πάνω από πέντε υπαλλήλους.

Έτσι και ενώ είναι πρόδηλο ότι επιβαρύνοντας (σημειωτέον, επί των εσόδων γενικώς και όχι επί των κερδών), άδικα και επιπλέον, επιχειρήσεις που είναι «ίσα βάρκα, ίσα νερά» τις καταδικάζεις να βρεθούν «κάτω από την ίσαλο» ήγουν να βουλιάξουν!

Επιμένοντας σ’ αυτήν την αδιέξοδη επιδίωξη μεγαλώνει η λίστα των οφειλετών/ επιχειρήσεων Τύπου, απειλώντας ευθέως τη βιωσιμότητα, κυρίως των μικρότερων και ασθενέστερων εξ αυτών ενώ δεν ικανοποιούνται και οι προϋποθέσεις εσόδων του Ταμείου, έτσι τουλάχιστον όπως αυτές περιγράφονται στον οικείο Κανονισμό Είσπραξης και τις τακτικώς συντασσόμενες, σχετικές, αναλογιστικές μελέτες.

Εάν σ’ αυτή την κατάσταση προσθέσουμε την υστέρηση ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών σ’ ολόκληρη της ελληνική περιφέρεια, εκτός ίσως Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενισχύεται η διαπίστωση για την άδικη συμπεριφορά απέναντι στις επιχειρήσεις περιφερειακού, κλαδικού Τύπου και την καταχρηστική αξίωση καταβολής οφειλομένων σε πολλές περιπτώσεις άνευ πραγματικού αντικρίσματος και μάλιστα αναδρομικά!

Και όλα αυτά, πότε; Μέσα στην περίοδο της πανδημίας και των περιορισμών εξαιτίας της, όταν μάλιστα οι επιχειρήσεις Τύπου αναγνωρίζονται από άλλους θεσμούς της Πολιτείας ως πληττόμενες με όσα αυτό συνεπάγεται.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με την ιδιότητά του ως αρμόδιου για θέματα Τύπου, να εγκαταλείψει την παρελκυστική μέχρι σήμερα στάση, έτσι ώστε να οργανωθεί από τις κυβερνητικές Υπηρεσίες που εποπτεύει, ο διάλογος για την αντιμετώπιση αυτής της απειλητικής για τον Τύπο κατάστασης, που διέπεται από συνονθύλευμα νομοθετικών ερειπίων του παρελθόντος, αποσπασματικών, άδικων και καθόλου λειτουργικών.

Κατάσταση που η διατήρησή της βεβαιώνει την διαπίστωση για χρόνια, διαρκή και κατ’ εξακολούθηση, περιφρονητική στάση απέναντι στον Τύπο της ελληνικής περιφέρειας και στον περιοδικό/ κλαδικό Τύπο.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να σταματήσει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον των επιχειρήσεων Τύπου που τυπικά καλύπτει και να σταματήσει τη βιομηχανία εξωδίκων.

Ζητάμε την παράσταση εκπροσώπων των ΕΙΕΤ – ΣΗΠΕ – ΕΔΙΠΤ στην αμέσως προσεχή συνεδρίαση της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ σε ένδειξη καλής θέλησης και στο πλαίσιο συντεταγμένου διαλόγου ανάμεσα στις Ενώσεις Τύπου και το Ταμείο.

Οι επιχειρήσεις του περιφερειακού και περιοδικού /κλαδικού Τύπου δεν είναι ο παρίας της ελληνικής, μαζικής επικοινωνίας αλλά ο στυλοβάτης της και στις ακριτικές περιπτώσεις μάλιστα, ο φορέας οργάνωσης του δημοσίου λόγου τόσο εσωτερικά όσο και με διεθνή απήχηση. Ως εκ τούτων, είναι απαράδεκτο να αγνοείται, να εμπαίζεται και να απειλείται.

Οι Ενώσεις ΕΙΕΤ, ΣΗΠΕ και ΕΔΙΠΤ είναι αποφασισμένες για δυναμικές αντιδράσεις και ουσιαστικό διάλογο.

Oι πρόεδροι των Ενώσεων
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ (ΕΙΕΤ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ (ΣΗΠΕ)
ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΒΒΑΚΗΣ (ΕΔΙΠΤ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΩΡΛ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΙΝΙΑΡΑ MD, MSc, PHD ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΣ Master Ρινολογίας - Ρινοχειρουργικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Υπ. Διδάκτωρ Νευροωτολογίας Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών Επιστημονική συνεργάτιδα Νοσ. «ΥΓΕΙΑ» ΠΑΘΗΣΕΙΣ Ώτων - Βαρηκοΐας - Εμβοών Ακοολογικός έλεγχος, Έλεγχος Ιλίγγου - Αστάθειας Ρινός - Παραρρινίων - Διαφράγματος Αλλεργική Ρινίτιδα - Ροχαλητό - Άπνοια Ύπνου - Πολύποδες Λάρυγγα - Φωνητικών χορδών Φάρυγγα - Αμυγδαλών -...

www.hamogelo.gr

www.hotelkostafamissi.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.grwww.efepae.gr,
www.aedep.grwww.espa.gr

ΠΑΠΠΑΣ: Οικοδομικά Υλικά – Χωματουργικά έργα – Είδη Υγιεινής

Νέο κατάστημα στην Καλαμπάκα Η εταιρεία ΠΑΠΠΑΣ, είναι γνωστή σε όλους εδώ και πολλά χρόνια για τις δραστηριότητές της στα χωματουργικά έργα. Πριν από 5 περίπου χρόνια επεκτάθηκε στο χώρο των οικοδομικών υλικών και ειδών υγιεινής ανοίγοντας ένα πρότυπο κατάστημα στην Διάβα Καλαμπάκας. Πελάτες της είναι πολλοί επαγγελματίες της πόλης και...

Πρατήριο υγρών καυσίμων Μάκης Καραγιάννης

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8ο χλμ. ε.ο. Τρικάλων - Καλαμπάκας Τηλ. 2431088220

Ψητοπωλείο “Ψηστήρι” στην Καλαμπάκα με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές

Στην οδό Πίνδου 47 στην πόλη μας λειτουργεί ένα καταπληκτικό ψητοπωλείο, το Ψηστήρι. Σ' έναν άψογα διαμορφωμένο χώρο μπορείτε να δοκιμάσετε πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές όπως λαχταριστά σουβλάκια, χοιρινό και κοτόπουλο. Ο πλούσιος κατάλογος περιλαμβάνει ακόμη πίτες με γύρο, κεμπάπ, λουκάνικο, ποικιλία ορεκτικών και σαλάτες και πολλά άλλα, όλα μια σκέτη απόλαυση. Μπορείτε...

Ιατρείο στην Καλαμπάκα και στην Κηφισιά από τον Ψυχίατρο Χρίστο Χ. Λιάπη

Δεύτερο Ιατρείο στην Καλαμπάκα λειτουργεί, από τον Ιούνιο, ο γνωστός Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρίστος X. Λιάπης MD, MSc. PhD, ως παράρτημα του ιατρείου του στην Κηφισιά. Σε έναν χώρο υψηλού συμβολισμού για το πεδίο των νευροεπιστημών της Καλαμπάκας, στην οδό Περικλέους 8, καθώς εκεί ασκούσε το λειτούργημα...

ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Ο Δρ. Αλέξανδρος Τσαρούχας είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με εξειδίκευση στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος και του ώμου, την επανορθωτική χειρουργική των μεγάλων αρθρώσεων και την τραυματολογία. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Οίκος Νυφικών Σόφη Μαύρου-Τζιουβάρα

Δείτε περισσότερα: http://www.nyfika-sofie.gr

Προτάσεις για το χειμώνα από τη βιοτεχνία Κουρτινών και Στρωμάτων Νικολάου Μήτσιου

Και επίσημα πλέον μπήκαμε στο χειμώνα και ήρθε η κατάλληλη εποχή για να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τις κρύες μέρες που πρόκειται να έρθουν. Η αλλαγή-ανακαίνιση του σπιτιού για να υποδεχθούμε το χειμώνα πλέον δεν είναι μια πολυέξοδη διαδικασία αλλά μια ευχάριστη υπόθεση αφού το κατάστημα Νικολάου Μήτσιου φροντίζει...

Η πιό νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης είναι το Food Factory

Η πιο νόστιμη και λαχταριστή επιλογή της πόλης, FOOD FACTORY. Από Δευτέρα έως Πέμπτη: 17:00 έως αργά το βράδυ και Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή: Από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ απολαύστε τις νόστιμες και ιδιαίτερες γεύσεις του τώρα και στο χώρο σας. Καλέστε: τηλ: 24320 75305 ή 6988 281600 ...

Άννα Γίδα – Παιδίατρος – Καλαμπάκα

Άννα Γίδα – Παιδίατρος Τρικάλων 114-116 , Καλαμπάκα Ωράριο Ιατρείου: Καθημερινά: πρωί 9.00-1.30 Απόγευμα 6.00-9.00 (εκτός Τετάρτης) Τηλ.: 24320 78433 Fax.: 24320 78434 Κιν.: 6977 636897 e-mail: [email protected]