Το κείμενο της κεντρικής ομιλίας του υποψηφίου Δημάρχου Μετεώρων Θοδωρή Αλέκου [βίντεο]

- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ -

 

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες του Δήμου της καρδιάς μας, του Δήμου των ονείρων μας, του Δήμου Μετεώρων.

Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος, που όλοι εσείς βρίσκεστε σήμερα κοντά μας.

Δεν έχω λόγια να σας ευχαριστήσω για την ανεπανάληπτη παρουσία σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από εμένα και όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού μας. Μέσα από την καρδιά μας!!!!

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Το όραμά μας είναι κρυστάλλινο.

Νέο Ξεκίνημα με διάθεση για προσφορά, με όρεξη για δουλειά, με αγάπη για τον τόπο μας.

Νέο Ξεκίνημα για την δημιουργία ενός Δήμου Μετεώρων, υποδειγματικής λειτουργίας.

Νέο Ξεκίνημα με σημαία την διαφάνεια, την συνέπεια, την αγωνιστικότητα, την συλλογικότητα, την αλήθεια, την εντιμότητα και τη σεμνότητα.

Νέο Ξεκίνημα με υπεύθυνη, διαρκή και αδιάκοπη ενημέρωση, προς όλους εσάς για την πορεία του δήμου, για τις εκάστοτε δυσκολίες, για τις προτεραιότητες μας, για τους στόχους μας.

Νέο Ξεκίνημα με παλιούς αλλά και πάρα πολλούς νέους, συνεργάτες.

Σας το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν ανήκουμε στην κατηγορία των πολιτικών που εμπορεύονται την ελπίδα των συνδημοτών μας. Είμαστε μαζί σας, προχωράμε ενωμένοι και μαζί θα χτίσουμε τον δήμο των ονείρων μας. Πιστεύουμε ότι η πολιτική χρειάζεται ανθρώπους που δεν χρειάζονται την πολιτική.

Είμαστε αυθεντικοί, είμαστε ειλικρινείς, πιστεύουμε αυτό που λέμε, δεν είμαστε δήθεν, δεν αντιγράφουμε πολιτικούς λόγους για να πείσουμε το ακροατήριο. Δεν προτάσσουμε τη λεκτική βία.

Δεν προσπαθούμε να αντλήσουμε πολιτικό φως με κομματικές φωτογραφίες. Όπως κάνει η απερχόμενη δημοτική αρχή, που δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθειά της να πείσει γι’ αυτό που δεν είναι!!!

Δεν περιμένουμε τους κομματικούς αρχηγούς να προβούν σε στημένες αναφορές, για να το εκμεταλλευτούμε πολιτικά!

Δεν πείθουμε με μυθολογικές αναφορές. Δεν θυμόμαστε τον συνδημότη μας στο τέλος της θητείας, ή και στις περισσότερες φορές και καθόλου όπως έγινε με τα χωριά μας από το νυν Δήμαρχο. Δεν δημιουργούμε συνειρμούς ταύτισης με πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, για άκρως ιδιοτελείς στόχους και σκοπούς. Δεν καταρτίζουμε τα ψηφοδέλτια την τελευταία στιγμή, έχοντας αδυναμία να συμπληρώσουμε τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων όπως ο νυν Δήμαρχος. Αυτό δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στον ίδιο και στο έργο του τα τελευταία 5 χρόνια.

Δεν αποφεύγουμε τον δημόσιο διάλογο, γιατί θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί είμαστε κοντά στον πολίτη και γιατί μπορούν να στηριχτούν σε μας. Δεν φοβόμαστε να συμμετέχουμε σε ανοιχτές τηλεμαχίες και ντιμπειτ, με όλους τους υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου μας. Όταν δίνουμε το λόγο μας ότι θα συμμετέχουμε δεν τον παίρνουμε πίσω μια μέρα πριν όπως έκαναν κάποιοι άλλοι.

Βιώνουμε από τη σημερινή δημοτική αρχή μια ασυνήθιστη κινητικότητα, κυρίως στα απολύτως ξεχασμένα χωριά του δήμου μας, μια κινητικότητα με καθαρά προεκλογικά ελατήρια δηλαδή την αλίευση ψήφων την ύστατη ώρα με δημαγωγικό τρόπο! Είναι μια ενέργεια όμως που όχι μόνον δεν πείθει, αλλά εξαγριώνει τους συνδημότες μας, διότι οι πολίτες σε όλο το πολιτικό φάσμα, αφενός δεν χειραγωγούνται και αφετέρου έχουν αντιληφθεί τι γίνεται. Δεν μπορεί, η σημερινή Δημοτική αρχή να μιλάει για τα ίδια έργα στην ύπαιθρο, που υπόσχονταν την πενταετία που παρήλθε! Όπως για τα μονοπάτια των Μετεώρων που τα έταξε, πριν 5 χρόνια και δεν έκανε τίποτα, και τα ξαναβάζει στο νέο της πρόγραμμα. Είναι υπόλογοι στους συνδημότες μας για αυτά που υπόσχονταν και ποτέ δεν έπραξαν!

Δεν έπεισαν όσο κι αν προσπάθησαν με τις βαρύγδουπες και ανυπόστατες ανακοινώσεις τους, να ανατρέψουν την σκληρή αλήθεια, μέσα από την οποία πάντα προέκυπτε η απόλυτη δυσκαμψία τους. Το μόνο που κατάφεραν είναι να δημιουργήσουν στα μάτια τα δικά σας, ένα απόλυτο επικοινωνιακό φιάσκο!

Προφανώς αγνοούν τη ρήση του αρχαίου Έλληνα ιστορικού Πλούταρχου ο οποίος είπε πως «τίποτα δεν εξαρτάται από την τύχη, αλλά όλα από την ορθή κρίση και την προνοητικότητα».

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Η Καλαμπάκα πρέπει να αναδείξει ανεξάρτητη Δημοτική αρχή! Ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο Δήμαρχο! Κάνοντας έτσι ένα πραγματικό νέο ξεκίνημα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος μας, καθότι η παρούσα Δημοτική αρχή είναι ολοφάνερο ακόμη και στους πλέον δύσπιστους ότι παρουσιάζει εμφανέστατα και μη αναστρέψιμα, δείγματα αρρυθμίας, κόπωσης, εκνευρισμού και αδυναμίας παραγωγής πραγματικού έργου.

Στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι κατεβαίνω υποψήφιος Δήμαρχος όλων των δημοτών. Δεν με εκφράζουν και δεν με αφορούν σενάρια και διαχωρισμοί που κυκλοφορούν και διαχέονται εντέχνως γύρω μας. Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς.

Είμαι υποψήφιος Δήμαρχος όλου του Δήμου Μετεώρων και μετά την εκλογή μου θα σταθώ αρωγός στην ενότητα, τη σύμπνοια, την ομόνοια, και στη συμπόρευση όλων των δημοτών, όλων των περιοχών και όλων των δυνάμεων που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγέννηση και τη δημιουργική πορεία του Δήμου της καρδιάς μας, του Δήμου Μετεώρων.

Θέλω να ξαναδώ το χαμόγελο να επιστρέφει στα χείλη όλων των συνδημοτών μου!!

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η ποιοτική διαφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το νέο και καινοτόμο έγκειται στις επιλογές, τις προτεραιότητες, τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που θα διασφαλίζουν μια καλύτερη λειτουργία, με σημείο αναφοράς την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του Δημότη. Άλλωστε τα άλυτα προβλήματα της καθημερινότητας κυριολεκτικά αποτέλεσαν την αχίλλειο πτέρνα της απερχόμενης Δημοτικής αρχής. Γιατί ποτέ δεν προσπάθησε η ίδια να βρει τους απαραίτητους πόρους, μέσα από σωστό προγραμματισμό, έτσι ώστε η ζωή όλων των Δημοτών να γίνει καλύτερη.

Πιστεύουμε ότι:

Η ανάγκη για αναζωογόνηση της πόλης της Καλαμπάκας είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, είναι το όραμά μας. Όραμα που σε πολλές περιπτώσεις περιορίζεται από τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και την έλλειψη πόρων, όραμα όμως, κάθε άλλο παρά ανέφικτο όταν υπάρχει στρατηγική, προγραμματισμός και ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ένας σύγχρονος Δήμαρχος, έχει πολλές ευκαιρίες να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή και περιβαλλοντική πολιτική, βασιζόμενος στις ευκαιρίες συγχρηματοδότησης που του παρέχονται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, αλλά και του προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ», του Υπουργείου Εσωτερικών.

Είμαι λοιπόν σίγουρος πως κάθε Δήμαρχος που οραματίζεται να επιτελέσει έργο υψηλών προδιαγραφών, έχει στην διάθεσή του τα απαραίτητα εργαλεία για να διαμορφώσει ένα Δήμο πρότυπο για τον τόπο του.

Για το συνδυασμό « Νέο Ξεκίνημα- Ανεξάρτητος Δήμος», οι δήμοι επιβάλλεται να συνεργαστούν με τους φορείς της κεντρικής εξουσίας, στοχεύοντας στην υλοποίηση μιας αποτελεσματικότερης κοινωνικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τμήμα των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη. Διασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Κάθε δήμος οφείλει να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε έργα και δράσεις δημιουργίας κατάλληλων υποδομών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη στήριξη της τοπικής κοινωνικής ανάπτυξης.

Βασική αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η διαμόρφωση ενός ειδικού πλαισίου πολιτικών για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, καθώς και τη διάδοση της γνώσης, των τεχνών και του πολιτισμού. Για το λόγο αυτό πρέπει ο Δήμος να ιδρύει, να υποστηρίζει και να αναβαθμίζει διαρκώς υποδομές όπως τα ΚΑΠΗ, τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, Αθλητικά Κέντρα και εγκαταστάσεις, Πνευματικά Κέντρα, Μουσεία, Βιβλιοθήκες και Ωδεία.

Τέλος ένας σύγχρονος Δήμος οφείλει να κατανοήσει και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρονται από τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τις πιθανές εφαρμογές τους σε όλο το φάσμα των Δημοτικών υπηρεσιών.

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Στις δημοτικές εκλογές της 26ης του Μάη θα κριθεί το μέλλον και η προοπτική του δήμου μας. Θα κριθεί αν θα μείνουμε στη διαχείριση της αναγκαίας καθημερινότητας ή αν θα βαδίσουμε όλοι μπροστά με τη σκέψη μας επικεντρωμένη στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, στον τόπο μας και στην προοπτική του.

Εμείς αποτυπώσαμε επιγραμματικά στην πορεία προς τις εκλογές και δημοσιεύσαμε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε ως νέα Δημοτική Αρχή .

Οι προτάσεις μας λοιπόν ανά τομέα έχουν ως εξής:

Ο τομέας του Τουρισμού
Ανάδειξη και προώθηση του όρους Τριγγία, ως ιδανικού προορισμού για ορειβατικό σκι και σκι αντοχής.
Δημιουργία ορεινού προπονητικού κέντρου στον Ασπροπόταμο.
Ανάδειξη, αξιοποίηση και ανάπλαση μονοπατιών Μετέωρων.
Κατασκευή αποχωρητηρίων στον χώρο των Μετέωρων
Επαναλειτουργία σπηλαίου Θεόπετρας.
Ανάδειξη και αξιοποίηση μονοπατιών πλατανόδασους Διάβας – Μουργκανίου – Θεόπετρας.
Ανάπλαση και αξιοποίηση του λόφου του Προφήτη Ηλία, ως χώρου αναψυχής.
Δημιουργία μιας νέας δομής με εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ταχείας εκμάθησης ξένων γλωσσών, για νέους και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, δωρεάν ή με ένα μικρό αντίτιμο.
Διεθνή παρουσία του Δήμου με περίπτερο σε θεματικές τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού.
Στοχευμένη διαφήμιση στις ορθόδοξες χώρες με θέμα το θρησκευτικό τουρισμό.
Ανάδειξη με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο των πολιτιστικών στοιχείων των χωριών μας.
Αξιοποίηση των παραδοσιακών μύλων του Δήμου.
Αναβάθμιση του τουριστικού γραφείου πληροφοριών. Στατιστικά στοιχεία σε συνεργασία με ξενοδόχους. Μεγαλύτερη πληροφόρηση για τα χωριά του Δήμου.
Εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.
Σύνδεση τοπικής παραγωγής με τουριστικές επιχειρήσεις.
Αναβίωση εθίμων και παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μετεώρων ως πόλος έλξης τουριστών.
Συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των υπαίθριων χώρων αναψυχής του Δήμου Μετεώρων και προώθηση τους μέσω του τοπικού τουριστικού προϊόντος.
Δρόμοι του κρασιού Δήμου Μετεώρων.
Στρατηγική προσέλκυσης ποιοτικού τουρισμού υψηλών εισοδημάτων.
Ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής της Λίμνης Λογγά και του δάσους της Οξυάς.
Διαβούλευση για τον καθορισμό των περιοχών που μπορούν να παίξουν τον ρόλο της τουριστικής αγοράς στη Καλαμπάκα.
Υλοποίηση διαφημιστικής καμπάνιας για την προώθηση της πόλης της Καλαμπάκας καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Εξυπηρέτηση του Πολίτη – Λειτουργία του Δήμου – Ψηφιακός Δήμος.
Αναδιοργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών, ώστε οι κάτοικοι των χωριών να μην είναι εγκαταλελειμμένοι.
Αξιολόγηση και πιστοποίηση των υπηρεσιών του δήμου και εκπαίδευση των δημοτικών υπαλλήλων σε θέματα εξυπηρέτησης πολιτών.
Διαφάνεια – Δικαιοσύνη – Αντικειμενικότητα ΠΑΝΤΟΥ.
Εταιρεία Δήμου με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εξασφάλιση των εσόδων για τη γενική και τουριστική ανάπτυξη.
Επανασχεδιασμός λογότυπου του Δήμου. Βελτίωση και αλλαγή της ιστοσελίδας. Μεταφράσεις σε ξένες γλώσσες.
Αναβάθμιση σελίδας στο Facebook και δημιουργία σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Δικτυακή εφαρμογή (app) για καταγραφή προβλημάτων και ενημέρωση των πολιτών για τις εκδηλώσεις του Δήμου. Π.χ Εφαρμογή NOVOVILLE κ.α.
Ψηφιοποίηση των αρχείων υπηρεσιών του Δήμου.
Ψηφιακά πιστοποιητικά μέσω μηχανημάτων σε απομακρυσμένα σημεία του Δήμου.
Ενεργοποίηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου
Δημιουργία Συμβουλίου των Νέων.

Ποιότητα Ζωής – Πόλη Βιώσιμη και Λειτουργική – Καθαριότητα – Πράσινο.
Ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη στην πόλη της Καλαμπάκας.
Προώθηση λύσης για τα αδέσποτα με ενεργοποίηση των διατάξεων του σχετικού νόμου.
Ίδρυση Δημοτικού κυνοκομείου. Δημιουργία ιστοσελίδας υιοθεσίας ζώων συντροφιάς.
Δημιουργία ταυτότητας της παλαιάς Καλαμπάκας.
Βελτίωση της καθαριότητας. Ισομερείς καθαριότητα και εκτός κέντρου της πόλης.
Δράσεις ενημέρωσης για ανακύκλωση.
Ανταποδοτική ανακύκλωση με έκπτωση στο νερό.
Κομποστοποίηση στο Δήμο (οικιακή και επιχειρήσεις). Δωρεάν κομποστοποιητές.
Καινούργια μελέτη πρασίνου. Εμπλουτισμός πρασίνου.
Καλλωπισμός πρασίνου στα χωριά μας.
Δημιουργία τμήματος πρασίνου. Δημιουργία Δημοτικού φυτωρίου και Δημοτικού λαχανόκηπου.
Κυκλοφοριακή μελέτη για πάρκινγκ – διαχείριση των λεωφορείων.
Εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων και υποδομών.
Ανακατασκευή παιδικών χαρών.
Συνεργασία με την αστυνομία για το πρόβλημα της ηχορύπανσης.
Συντήρηση και αναβάθμιση του δωρεάν δικτύου Wi-Fi της περιοχής Καλαμπάκας και Καστρακίου.
Ολοκληρωμένη διαχείριση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.
Δημιουργία πέτρινων παραδοσιακών βρυσών σε όλες τις πλατείες για τη δωρεάν παροχή πόσιμου νερού και την εξοικονόμηση πλαστικού.
Συνεργασία με τη Refill Greece για ένταξη δημόσιων και ιδιωτικών σημείων δωρεάν παροχής πόσιμου νερού στη διαδικτυακή εφαρμογή της.
Δημόσιες τουαλέτες στη λαϊκή αγορά.
Κατασκευή ποδηλατοδρόμου από τον Προφήτη Ηλία μέχρι το Δημοτικό Γήπεδο Καλαμπάκας.

Πολιτική Προστασία του Δήμου Μετεώρων.
Ουσιαστική λειτουργία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με προγραμματισμό , με συχνότερες συνεδριάσεις, που θα γίνονται πριν και όχι μετά τις καταστροφές, με συντήρηση μηχανημάτων και έγκαιρη προμήθεια αναλώσιμων υλικών, με μεγάλη σημασία κυρίως στην πρόληψη, στο συντονισμό αλλά και στην καταστολή.
Εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας (αντιμετώπιση χιονοπτώσεων, σεισμών, πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων φυσικών καταστροφών.
Συνεργασία υψηλού επιπέδου με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με τους άλλους αρμόδιους κρατικούς φορείς, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ελληνική Αστυνομία, Υπηρεσία Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης Π.Σ.Ε.Α., Δασαρχείο, Υγειονομική Υπηρεσία κλπ., αλλά και με τις 3 πιστοποιημένες από τη Γ.Γ.Π.Π. εθελοντικές οργανώσεις διάσωσης, που έχουν εδαφική αρμοδιότητα στο χώρο του Δήμου μας και είναι η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας Ο.Λ.Κ., Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και η Λέσχη Καταδρομέων Ν. Τρικάλων. Αξιοποίηση και επιβράβευση των εθελοντών διασωστών. Πρόταση στους συλλόγους της πόλης μας Μ.Α.Σ.Κ., Μ.Ο.Λ.Ε.Κ. και Κυνηγετικό Σύλλογο Καλαμπάκας να δραστηριοποιηθούν στην έρευνα και διάσωση και να πιστοποιηθούν και αυτοί, όπως έχει ήδη κάνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρικάλων.
Πραγματοποίηση τακτικών ασκήσεων συντονισμού της διάσωσης, ανάμεσα στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους εθελοντές, με σκοπό την προστασία ζωών που κινδυνεύουν και περιουσιών.
Αναζήτηση πόρων μέσα από διάφορα ΕΘΝΙΚΑ ή ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για την υλική υποστήριξη όλων των παραπάνω.

Επιχειρηματικότητα – Πρωτογενής Τομέας – Απασχόληση – Ανάπτυξη.
Πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων και προϊόντων με ονομασία προέλευσης.
Κατασκευή λιμνοδεξαμενών και μικρών φραγμάτων άρδευσης.
Αγροτικό φωτοβολταϊκό πάρκο για όλους του αγρότες με στόχο την μείωση του κόστος παραγωγής (Εδώ βοηθάει ο Ν. 4513/2018 για τις ενεργειακές κοινότητες, ένα εργαλείο στα χέρια της Τ.Α. για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις αγροτικές χρήσεις. Όσο για τη χρηματοδότηση, το ΥΠΕΝ βρίσκεται στη διαδικασία εξειδίκευσης του ΕΣΠΑ για δράσεις Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από ενεργειακές κοινότητες).
Λειτουργία σύγχρονων Δημοτικών σφαγείων.
Εταιρεία Δήμου με σκοπό τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εξασφάλιση των εσόδων για τη γενική και τουριστική ανάπτυξη.
Πληροφόρηση και ενημέρωση των Αγροτών για τις εναλλακτικές καλλιέργειες όπως όσπρια, αρωματικά φυτά και superfoods.
Συνεργασία με τα ινστιτούτα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για προώθηση έρευνας σε αγροτικά θέματα και ανάδειξη της μοναδικότητας των ενδημικών φυτών της περιοχής.
Εκπαιδευτικά σεμινάρια για καλλιεργητικές τεχνικές βιολογικής γεωργίας, ανάδειξη τοπικών παραδοσιακών ποικιλιών ανοιχτής επικονίασης.
Συγκρότηση ομάδας παραγωγών για τη δημιουργία τράπεζας σπόρων, τοπικών ποικιλιών ανοιχτής επικονίασης.
Ενημέρωση αγροτών για της εξελίξεις στον αγροτουρισμό (WWOOF).
Λαϊκή αγορά παραγωγών.
Ενημερωτικά σεμινάρια για τις νέες τεχνολογικές εφαρμογές, έξυπνα ψηφιακά συστήματα ενημέρωσης και ανάλυσης καιρικών φαινομένων.
Έργα υποδομής και στήριξης των κτηνοτροφικών μονάδων όπως αγροτική οδοποιία, παροχή νερού και ηλεκτροφωτισμός.
Στήριξη νέων κτηνοτρόφων για την παραγωγή κτηνοτροφικού κεφαλαίου από ντόπιες φυλές ζώων.
Σεμινάρια παραδοσιακής μεταποίησης Αγροτικών προϊόντων.
Πλατφόρμα εύρεσης εργασίας και αγγελιών στην κεντρική ιστοσελίδα του Δήμου. Αυτόματη ενημέρωση ανέργων για προγράμματα εργασίας.

Κοινωνική Μέριμνα – Υγεία – Εθελοντισμός.
Ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου, Κοινωνικού Εστιατορίου.
Ίδρυση Κοινωνικού Φαρμακείου.
Λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας – Δημιουργία τράπεζας αίματος.
Στήριξη ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Στήριξη μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και στήριξη τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Έκπτωση στα τιμολόγια νερού (μειωμένο), χορευτικά, μουσική σχολή.
Ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων μέσα από τους θεσμούς, όπως : « Βοήθεια στο σπίτι» – ΚΑΠΗ και δημιουργία τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας.
Προσπάθεια κατασκευής εργατικών κατοικιών.
Δημιουργία ομάδας εθελοντών στην Καλαμπάκα και στα χωριά μας, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας.
Συνεργασία με ΚΕΘΕΑ και ΟΚΑΝΑ στο θέμα της πρόληψης και της θεραπείας, των ναρκωτικών, του αλκοόλ και του εθισμού στο διαδίκτυο.
Αναβάθμιση Κέντρου Υγείας.
Στελέχωση και οργάνωση Αγροτικών Ιατρείων στα κεφαλοχώρια του Δήμου.
Σεμινάρια πρώτων βοηθειών και ΚΑΡΠΑ. Προμήθεια φορητών απινιδοτών σε καίρια σημεία της πόλης.
Συνεργασία με την κινητή μονάδα Ψυχικής Υγείας και το συμβουλευτικό σταθμό κακοποιημένων γυναικών.

Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη.
Μελέτη και κατασκευή φωτοβολταϊκών σε δημοτικά κτίρια.
Προώθηση κατασκευής μικρών σε μέγεθος και έκταση αιολικών πάρκων κατόπιν εμπεριστατωμένων μελετών. Με την απαραίτητη συγκατάβαση των τοπικών κοινωνιών.
Συνεργασία με το φορέα Διαχείρισης Τζουμέρκων – Μετεώρων για την ανάδειξη και τη μεγαλύτερη προστασία των περιοχών NATURA του Δήμου Μετεώρων.
Καταγραφή και ανάδειξη των μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας της περιοχής του Δήμου Μετεώρων.
Συνεργασία με την ορνιθολογική εταιρεία για στήριξη στο πρόγραμμα προστασίας του Ασπροπάρη των Μετεώρων και άλλων άγριων πουλιών.
Δημιουργία ενημερωτικών σημείων για τη μοναδικότητα της χλωρίδας και της πανίδας του μνημείου της UNESCO των Μετεώρων.
Αναδασώσεις και δενδροφυτεύσεις για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Μετεώρων.
Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης κτηρίων του Δήμου.
Εγκατάσταση κάδων για ανακύκλωση ρούχων.
Πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιου.
Αντικατάσταση φωτιστικών και λαμπτήρων με χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (LED).

Πολιτισμός – Αθλητισμός – Παιδεία.
Κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου.
Συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων εσωτερικών, εξωτερικών και σχολικών.
Δημιουργία κλειστής αναρριχητικής πίστας.
Δημιουργία νέων γηπέδων Μπάσκετ, Βόλλευ, Τέννις, Beach Volley.
Συντήρηση και ανακατασκευή Skate park.
Φωταγώγηση εξωτερικών γηπέδων.
Δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου με μηχανήματα άθλησης εξωτερικού χώρου.
Υπαίθρια τραπέζια ping-pong.
Υπαίθρια σκακιέρα και δημιουργία σκακιστικής λέσχης.
Στήριξη όλων των αθλητικών μαζικών διοργανώσεων πχ. Ημιμαραθώνιος, Πανελλήνια Αναρριχητική Συνάντηση κτλ.
Διεκδίκηση οργάνωσης αθλητικών διοργανώσεων παγκόσμιας εμβέλειας.
Προγράμματα μαζικού αθλητισμού για όλες τις ηλικίες.
Δημιουργία περιφερειακών βιβλιοθηκών στις έδρες των πρώην Δήμων.
Ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κινηματογράφου.
Ίδρυση εργαστηρίου φωτογραφίας.
Δημοτική θεατρική ομάδα.
Δημοτικός θερινός κινηματογράφος.
Δημιουργία εργαστηρίου εικαστικών τεχνών.
Δημιουργία Μουσείου – Έκθεσης της Ξυλογλυπτικής Σχολής.
Δημιουργία Μουσείου Αναρρίχησης.
Διεκδίκηση της Προτομής της Αυγής και προσπάθεια επιστροφής της στο Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας.
Συνεργασία και συντονισμός όλων πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Μετεώρων για τη δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου και Μουσείου Ολοκαυτώματος Καλαμπάκας.
Δημιουργία Πολιτιστικού Calendar της περιοχής.
Διεκδίκηση προγράμματος δωρεάν γευμάτων στα σχολεία του Δήμου Μετεώρων.
Συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και συλλόγους γονέων για ένταξη φρούτων, λαχανικών, χυμών στα κυλικεία. Συνεργασία με διατροφολόγους για την παιδική παχυσαρκία.
Καταγραφή προβλημάτων στα σχολεία και άμεση επίλυσης τους.
Ανάπτυξη του θεσμού «Σχολή γονέων».
Δημιουργία του θεσμού «Μαθητικό συμβούλιο». Συνεργασία με τα 15μελή των μαθητών. Αποτύπωση προβλημάτων, ιδεών και απόψεων για θέματα του Δήμου Μετεώρων.
Οργανωμένες δράσεις ανακύκλωσης σε κάθε σχολείο.
Δημιουργία Σχολικών λαχανόκηπων στα πλαίσια του Δημοτικού λαχανόκηπου.
Εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.
Αναβάθμιση της συνεργασίας με τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Σεβόμαστε οτιδήποτε δημιουργικό και αναγκαίο έγινε από τη απερχόμενη δημοτική αρχή, εμείς όμως είμαστε οι φορείς του νέου, του καινοτόμου, του διαφορετικού, αυτού που ο Δήμος έχει ανάγκη. Θέλουμε να αφήσουμε τη δική μας σφραγίδα, κάνοντας τα δικά μας όνειρα πραγματικότητα.
Μια σύγχρονη, ιστορική και τουριστική περιοχή όπως ο Δήμος Μετεώρων, οφείλει να διαθέτει Δημοτική Αρχή που να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλους τους δημότες.
Σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Εσείς, που μας δίνετε δύναμη και εμείς που θα διασφαλίσουμε το αύριο του νέου Δήμου Μετεώρων. Βρίσκομαι λοιπόν ανάμεσα σε ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, με διάθεση για προσφορά, με ικανότητα για την εξασφάλιση της επιτυχίας, ο καθένας στον τομέα του και όλοι μαζί για το Δήμο μας.
Όλοι μαζί αποτελούμε ένα ανθρώπινο σύνολο με τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας. Παλιό και νέο μια συνύπαρξη με κοινούς στόχους, με αγάπη για τον Δήμο των ονείρων μας, για τον Δήμο της καρδιάς μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί δίπλα μου έχω ανθρώπους που εγγυώνται την πρόοδο και την αλλαγή σελίδας στο Δήμο μας.
Όλοι μαζί παλιοί και νέοι, δημιουργούμε ένα υπέροχο μείγμα εμπειρίας και δυναμικής, συστατικά τα οποία αποτελούν εγγύηση για μια πετυχημένη πορεία.

Συνδημότισσες και Συνδημότες
Σε αυτό τον τόπο γεννηθήκαμε, εδώ μεγάλωσαν οι προγονοί μας, εδώ μεγαλώσαμε και εμείς με αξίες και ιδανικά.
Τώρα πια γεμάτοι εμπειρία, γνώση και δύναμη, ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω στον τόπο μας όλα αυτά που μας έχει προσφέρει. Στον τόπο που αγαπάμε. Με αίσθημα ευθύνης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο.

Σας καλώ όλους λοιπόν να συμπορευτούμε!!!
Το μέλλον μας ανήκει!!!!
Το χρωστάμε στα παιδιά μας!!!
Γεια σας και με τη νίκη!!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ